Bu hafta hp pavilion 6725 serisi bir notebook aldım. Sistem özellikleri: core2duo t5550 1.83ghz 2 gb bellek 32 bt işletim sistemi nvidia geforce 8400m gs 256 ayrılmış 767 paylaşım olmak üzere toplam 1024 md ekran kartı bulunmaktadır. Vista home pre. ile çalışan bu bilgisayara fifa 2008 yükledim. fakat oyun maç sırasında bazen ço ağır çekim oluyor. bazen normal olarak çalışıyor. oyun performansını arttırmak için notebook un parformans ayarlarını yükseltim ram'i azaltmak için win. defender ve güvenlik duvarını kaldırdım. ekran ayarlarını minimize etti
m fakat baştaki kadar olmasada oyunda yavaşlama oluyor. Bu konuda bu oyunun rahat oynayabilmem için bana yardımcı olursanız sevinirim.
oyun performansı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
vista normal şartlarda 700 mb ram kullanır. Seninkinde 767 mb ı ekran kartı kullanıyor. Geriye kaldı yaklaşık 500 mb (2048-(767+700)= yak.500) falan. Bunu da fifa kullandığına göre geriye birşey kalmadı. Doğal olarak bu durumda sistem hard disk üzerinde sanal disk oluşturacak. Bu da sistemin yavaşlamasına neden olur. Çözüm: ramini artırmalısın.
Son Düzenleme: soulmy ~ 24 Nisan 2008 21:29
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
oyun çalışırken performansa bakıyorum max. 1gb falan kullanıyor bilgisayar. Ayrıca dün bir mağazada gezerken aynı özelliklere sahip hp'de eleman çatır çatır need for speed'in yeni versiyonunu oynuyordu acaba başka bir nedeni olabilir mi?