arkadaslar ben call uf duaty4 u kurdum sımdı oyun acılırken error deyıp ıngılızce yazılar yazıyo yardımcı olursanız sevınırım
oyun problemı
- 1
- 2
neler yazdığını yazarsan ii olur:)
run ın safe mode
ıt appears that call of duty4 modern warfare dıd not quit proprly the last tıme ıt ran do you want to run the game ın safe mode
thıs ıs recommended for most people
ıt will change your system settıngs but not controls yazıyo alttada evet hayır ıptal dıyo ıptal veya hayır dıyınce cıkıyo evet dıyıncede
bu yazı gelıyo oyun acılmıyo error during initialization
vdeocard or dırıver doesnt support separate alpha blend,glow will be disabled ben hıcbırsey anlamadım valla yardımcı olabılırsen cok sevınırım
o oyunu hiç oynamadım ama anladığım kadarıyla bişeyler devredışı ve çalıştırılamıyor sen güvenli mod da folan mı oynamaya çalışıyosun anlamadım)
evet deyince çıkan yerde ekran kartının driverinda sorun olabileceğini söylüyor.
önerilerim
1.Güvenli modda isen düz moda geç:)
2 denetim masası>yönetimsel araçlar>hizmet e bi bak ilgili servisler durmuşsa çalıştır. bu arada neyden sonra oldu bu msconfig den servislerimi iptal ettin?
3.Ekran kartını marka ve modeli ne? sitesinden bi driverını güncelle.
hayır gvenlı modda dglım ekran kartımın markasını bılmıyorum kı pc nın markası arcelık ama ekran kartını bılmıyorum
1.denetim masası>yönetimsel araçlar>hizmet e bi bak ilgili servisler durmuşsa çalıştır. bu arada neyden sonra oldu bu msconfig den servislerimi iptal ettin?
çalıştıra "msinfo32"yaz gelir.
ordayoksa bilgisayarım<özellikler>donanım>aygıt yöneticisi
ile öğrene bilirsin
bu arada neden sonra böyle oldu msconfig i falan mi karıştırdın directx mi güncelledin
ya ekran kartı sürücünüzde problem var güncel sürücü temin edip yükleyin.
yüklemeyi bilmiyorsanız. bilgisayarınızın marka ve modelini yazın yardımcı olalım.
yada ekran kartınız bu oyunu çalıştırmak için yetersiz.
verdiği hatanın kismen türkçesi ni söylemek gerekirse ekran kartınız Call of 4 ün çalışması için bazı özellikleri desteklemediğini yazıyor.
pc mın markası arcelık anb573n
xp kullanıyorsan http://www.arcelik.com.tr/DriverDownloads/VGA54_XP32.zip
vista kullanıyorsan http://www.arcelik.com.tr/DriverDownloads/VGA54_Vista32.zip
başka bir sistem yüklediysen laptoba işin zor
xp benımkı bu işe yarayacakmı
dedıgını yukledım ama oyun yıne acılmıyo yıne aynı yaazı gelıyo
walla yanılıyo olabilim ama sistemin eski gibi duruyo ekrankartı 64 mb direcx 10 desteklemiyor olabilir. millet o oyun için 1 gb ekran kartı alıyor yanı seninkinin 16 katı belki bundan olabilir.
yanılıyorsam pc yeni ise uyar beni özür dilerim.
evet pcim eski ama ben oynamak ıstiyorum diyorsan uygulamaların donanım kontrolünü atlatmanın bir yolu var adı ama hatırlamıyorum ama heber ver bulurum neyse öylede hiç keyif alamassın oyundan aksine eziyet gibi olur call of duty 3 oynayabilirsin ama o bile kasar
Zaten ekran kartınız onboard.
sorun yazılımsal değil.
kısacası ekran kartınız bu oyun için yetersiz.
hatta bu tip call off tarzı oyunların bir çoğunu oynayamazsınız.
128 mb paylasımlı ekran kartım var laptop oldugu ıcın dgstremıyorum ram 2gb yapsam oyunu acabılırmıyım
arkadaşım ekran kartın 64 mb gösteriyor ekran kartı hatası vermiş bi kere ram işe yaramaz ama eğer ekran kartın raylaşımlı ise bios tan ramin bi kısmını aktarabilirsin eğer ekrankartını nasıl değiştirebilirim dersen:
fiyatı 350€ civarında
yeni laptop eski sanırım ama
PCMCIA
usb
bu ürünler den usbli olanları alacak olan arkadaşlar! usb2.0 hız itibariyle düşük olduğu için geç gelme ve donma sorunu oluyor. usb 3.0 ın yaygınlaşmasını yada philips in elinde bulundurduğu paketleme teknolojisi patenti ile bu işe atılmasını bekılemenizi şiddetle öneririm.
nasıl aktarabılırım bır kısmını bu sorunu cozermı
eğer ekran kartım paylaşımlı ise bios altından aktara bilirsin
Video RAM Cacheable enable olcak ana tam bilmiyorum kart paylaşımlı ise karıştır bulursun ama ramden gitcek senin ramde az!!!
bazı bios ayarları ile ekran kartınız max. 256 mb ye çıkabiliyor..
fakat çekirdek özelliği olarak bu oyunu destekleyebileceğini sanmıyorum. ekran kartı gpu su yeterli değil. isterseniz raminiz 4 gb olsun yada ekran kartınız 1 gb ram li olsun ekran kartınız tahminimce intel gma x1300 vb. bir seri.. (945/946 onboard)
harici ekran kartı yükseltmesine felanda gitmeyin çok pahalı ve gereksiz bir sistem oyun oynamayı çok seviyor iseniz 1200-1400 ytl civarında tüm oyunlar için yeterli çok uygun pc ler toplanabiliyor.
oyun için laptopunuza masraf etmeniz mantıksız..
benım laptop cıft cekırdek
bıos ayarı nerden yapılıyokı
tam olarak böyle: Advanced > Chipset > AGP Bridge Configuration > Graphics Aperture Size fakar vram ile wramin frekansınında tutması gerekiyor gerçi frekansları over clock yoluyla eşitlersinde laptopta ovarclock teklikeli iş illede yapcam diyasan ilgili programları edindikten sonra vrami bira yükselt wrasmi biraz düşürerek eşitlemeyi dene. amaarkadaşında dediği gibi saçma ve mantıksız. ozaman niye yazıyosun diyorsan bilgilendirme amaçlı
1. bios ayarlarınerden yapılıyki die soruyosan bırak sen bu işi. açılışta del,f2 f10 vs tuşlara basınca açılır zaten en başta altta yazar.
2.isterse 4 çekirdek olsun farketmez çekirdek sadece aynı anda birvirini etkilemeden işlermlerin yapılmasınısağlar saat frekansı düşük olabilir yani işlemlerin yapılma hizi yada fsb si yani köprülere erişim yolları dar olabilir yada cahe miktarı yada boyutu. bugün piyasada kaç tane çift çekirdekli işlemci var biliyormusun sen hey yavrum hey!!! hem o özellikteki laptoba niye yüksek işlemci koysunlarki tamaman yanıltmaca böyle para kazanıyorlar işte.
hacapit_53yarın yenı pc bakı
en mantıklı hareket bu olacaktır bu noktada
ama güncel donanımlara sahip bir pc alırsan iyi edersin ve geleceğe yönelik olmalı yoksa seneye yine buraya gelip
arkadaşlar cod4 yükledim ama oynyamıyorum takılıp duruyo donup kalıyo dersin benden sölemesi
- 1
- 2