GIGABYTE P55-UD3R INTEL P55 SOKET 1156 DDR3 2200MHZ (O/C) E-SATA
----------------------------------------------------------------------------------
Kasa+Güç Kaynağı
LIAN LI LANCOOL PC-K60W DRAGON LORD K 600W PENCERELİ MIDT ATX SİYAH
----------------------------------------------------------------------------------
Ekran Kartı
SAPPHIRE HD5850 GDDR5 1GB 256BIT ATI DX11
Bellek(RAM)
TEAM XTREEM 4GB DDR3 1600MHZ CL7 LOW VOLTAGE BELLEK KİTİ (2X2GB)– TM3X1600C7LV4GK
İŞLEMCİ
INTEL CORE I5 750 SOKET 1156 2.66GHZ 8MB CACHE 45NM
Sabit Disk(Harddisk)
WD 3,5" 500GB 32MB SATA2 7200 RPM CAVIAR BLACK
DVD-RW
LG 22X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI SİYAH
Oyun sistem
- 1
- 2
aslında bu topladıgım sistem biraz aşıyor buna yakın ve ekran kartı iyi 1300-1500 lira arasında monitor haric bir sistem tavsiyesi iyi olurdu :)
birde şöyle birşey var bu topladıgım sistemi babamın arkadaşı daha ucuza toplayabilecegini söylemiş o yuzden butceye fazla önem vermedim (bütçenin bu işlerde ne derece önemli oldugunu çok iyi biliyorum ama durum böyle)
dx11 kart almayı düşündüm ama şu an piyasada fazla dx11 oyun yok ve o kadar paramda yok şu anki fiyatıyla alırsam hd5850 alırım zaten diğer 5770 5750 gibi kartlar hd4870-4890 arası bir performans çiziyor dx11i performansa değişmekte istemiyorum
SAPPHIRe HD4890 VAPOR-X GDDR5 1GB 256BIT ATI DX10.1
alsam nasıl olur peki?
vapor-x in farkı nedir?
GTX 275 iyidir değişmenize gerek yok ama ram leri low voltage yani core i5-i7 serisi için çıkanlardan almalısınız, sizin baktığınız ram güzel ama yüksek voltajlı olduğundan sizin sisteme gelmez ocz'nin low voltage ram leri de henüz piyasaya çıkmadı o yüzden
Team Extreem low voltage kitini almanızı öneririm
http://www.hepsiburada.com/team- ... &productid=bd750317
Bu markada oldukça kalitelidir herhangi bir tereddütünüz olmasın.
ramlerin kalitesini geçtimde anakartın bellek destek listesinde yazmıyor team o yuzden biraz tereddütteyim şu an eger sorun olmazsa direk team alıcam önerdiginiz çok güzelmiş :)
Anakartların bellek listesine bakarsan ocz'nin bile bir çok modelini göremezsin:)
sorun olmaz merak etme, zaten sorun olmaması için bunları öneriyorum çünkü İntel yüksek voltajlı ram kullanıpta işlemciye herhangi bir zarar gelirse ben mesul değilim düşük voltajlı ram kullanın diye özellikle uyarıyor Core i5 ve i7 serileri için.
Palit'te Zotac'ta oldukça kalitelidir istediğini seç, sadece Zotac ta artı olarak bir oyun birde test yazılımı hediye geliyor
peki o halde teşekkürler herşey için
sistemin son hali artık bundan sonra bir değişiklik yapmak istemiyorum o yuzden bi pürüz varsa söyleyin :)
Anakart
Kasa
Ekran Kartı
ZOTAC GTX275 GDDR3 896MB 448BIT NVIDIA DX10.1
Bellek(RAM)
TEAM XTREEM 4GB DDR3 1600MHZ CL7 LOW VOLTAGE BELLEK KİTİ (2X2GB)– TM3X1600C7LV4GK
İŞLEMCİ
Sabit Disk(Harddisk)
DVD-RW
Hayırlı olsun güzel sistem oldu, güle güle kullanın.
Evet gerçekten güzel özellikle ekran kartı ama istersen 5850 ile değişebilirsinde şahsen ben olsam değişirdim kimileri pahalı kimileri gerek yok desede bir daha alması zor bence 5850 almalısın.
HD5850 GDDR5 1GB 256Bit ATI DX11 Ekran Kartı(Just 508 Lira.)
nvidia yeni nesil kart çıkarmadan almayı düşünmüyorum ve nvidia fermi midir fehmi midir :) neyse işte o kartları çıkarana kadar ben almış olurum :) ayrıca havale fiyatı 548 lira :) 100 lira fark var gtx 275 ile arasında
%12 için 100 lira vermek ne kadar akıl kârı en kötü beklerim
%12 lik fark diye tabir edilemez o küçük rakamlar içinde büyük fps miktarlarında farklılıklar var o zaman 5850 ile 5870 arasında %14 fark var ama 200 lira daha fazla 5870 neden acaba, işte bu şekilde yüzde hesabı yanlış hepsini kendi içinde değerlendireceksin.
%12 lik fark diye tabir edilemez o küçük rakamlar içinde büyük fps miktarlarında farklılıklar var o zaman 5850 ile 5870 arasında %14 fark var ama 200 lira daha fazla 5870 neden acaba, işte bu şekilde yüzde hesabı yanlış hepsini kendi içinde değerlendireceksin.gtx 275 ile hd5850'yi karşılaştırmaya degmez zaten :) ama benim 100 lira daha verecek param yok
olsa tereddütsüz hd5850 alırım tabiki
bu arada psu yeterli gelir değilmi sonradan sorun olmasın?(SLI,oc yapmayacagım)
Konuşmalarınız çelişki var bi diyosunuz %12 lik fark değmez bi diyosunuz param olsa alırım bu çelişki nereden kaynaklanıyo?siz o tablolu mesajı attıktan sonra attıgınız mesaja göre attım ondan sonraki mesajımı :) diğer farklarıda göz önüne alarak yani :)Son Düzenleme: MKcellat ~ 17 Ekim 2009 21:20
walla güzel sistem toplu para olunca güzel makina toplanıyor da bnm gb parça usulü olunca i7 ye i5 geçmek zor anakartı ayrı rami ayrı ohooo...iyi günlerde kullan dostum
hd 5850 için biraz bütçemi zorlamaya karar verdim sistemin son hali (hd5850 alamazsam gtx 275 alacagım)
Anakart
Kasa+Güç Kaynağı
Ekran Kartı
SAPPHIRE HD5850 GDDR5 1GB 256BIT ATI DX11
Bellek(RAM)
İŞLEMCİ
Sabit Disk(Harddisk)
DVD-RW
Sistem bu şekilde 5850 ile tam bir 'HULK' olur.herkese yardımları için teşekkürler :) hulk olur olmasınada inşallah parayı yettirebilirim :)
buna birde windows 7 ultimate 64 bit çektimmi hulk'ı geçer bu valla XD(bu arada dün kafam biraz güzeldi çelişki olayı için özür dilerim :))
Son Düzenleme: MKcellat ~ 18 Ekim 2009 17:10
- 1
- 2