Oyun ve genel amaçlı laptop

Mr.Mactavish
18-06-2010, 11:40   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
43 mesaj

Arkadaşlar genelde fazla oyun oynanamam ama call of duty serisine yetecek kadar bir laptopum olsa yeter sanırım ve benim buluğum laptop şu sizce yeter mi ?

Asus N61JA-240DV Özellikler;

•                                                             İşlemci Üreticisi :                             Intel®
  •                                                             İşlemci Modeli :                             Core™ i5
  •                                                             İşlemci Numarası :                             430M
  •                                                             İşlemci Hızı :                             2,26 GHz
  •                                                             Bellek :                             4 GB
  •                                                             Disk Kapasitesi :                             320 GB
  •                                                             Ekran Boyutu :                             16"
  •                                                             Ekran Kartı Belleği :                             1 GB
  •                                                             Ekran Kartı :                             ATI HD 5730
  •                                                             İşletim Sistemi :                             Windows 7 Home Premium
  •                                                             Dahili Web Kamera :                             Evet/Var
  •                                                             Ağırlık :                             2,40 kg
  •                                                             Ekran Kartı Türü :                             Harici
  •                                                             Ekran Çözünürlüğü :                             1366 x 768 px
  •                                                             Kablosuz Ağ :                             802.11b, 802.11g, 802.11n
  •                                                             Optik Sürücü :                             Evet/Var
  •                                                             Entegre SIM Kart :                             Hayır/Yok
  •                                                             Optik Medya Türü  :                             DVD±RW
  •                                                             Pil Süresi :                             1 - 4 saat
  •                                                             Pil Hücre Sayısı :                             6
  •                                                             Garanti Süresi: :                             24 Ay

Mr.Mactavish
18-06-2010, 12:02   |  #2  
OP Yeni Üye
43 mesaj

veya bu ikisi;
HP Pavilion DV6-3020ET (WN766EA) özellikler

•                                                             İşlemci Üreticisi :                             Intel®
  •                                                             İşlemci Modeli :                             Core™ i3
  •                                                             İşlemci Numarası :                             350M
  •                                                             İşlemci Hızı :                             2,26 GHz
  •                                                             Bellek :                             4 GB
  •                                                             Disk Kapasitesi :                             500 GB
  •                                                             Ekran Boyutu :                             15,6"
  •                                                             Ekran Kartı Belleği :                             1 GB
  •                                                             Ekran Kartı :                             ATI Mobility Radeon™ HD 5650
  •                                                             İşletim Sistemi :                             Windows 7 Home Basic
  •                                                             Dahili Web Kamera :                             Evet/Var
  •                                                             Ağırlık :                             2,49 kg
  •                                                             Ön Bellek (L2 Cache) :                             3 MB
  •                                                             Ekran Kartı Türü :                             Harici
  •                                                             Max. Bellek Desteği  :                             8 GB
  •                                                             Bellek Türleri :                             DDR3
  •                                                             Ekran Çözünürlüğü :                             1366 x 768 px
  •                                                             Kablosuz Ağ :                             802.11b, 802.11g, 802.11n
  •                                                             Entegre SIM Kart :                             Hayır/Yok
  •                                                             Optik Medya Türü  :                             DVD±RW
  •                                                             Entegre 3G Modem :                             Hayır/Yok
  •                                                             Klavye :                             Türkçe Q
  •                                                             Pil Süresi :                             1 - 4 saat
  •                                                             Pil Hücre Sayısı :                             6
  •                                                             Garanti Süresi: :                             24 Ay
veya
Acer AS5740G/i5-430M (LX-PMB02-077) özellikleri
  •                                                             İşlemci Modeli :                             Core™ i5
  •                                                             İşlemci Numarası :                             430M
  •                                                             Disk Kapasitesi :                             500 GB
  •                                                             Ekran Boyutu :                             15,6"
  •                                                             Ekran Kartı :                             ATI5650 DX11 1024-DDRIII
  •                                                             İşletim Sistemi :                             Windows 7 Home Premium
  •                                                             Ağırlık :                             2,70 kg
  •                                                             Ön Bellek (L2 Cache) :                             3 MB
  •                                                             Max. Bellek Desteği  :                             8 GB
  •                                                             Bellek Türleri :                             DDR3
  •                                                             Kablosuz Ağ :                             802.11b, 802.11g
  •                                                             Entegre 3G Modem :                             Hayır/Yok
  •                                                             Klavye :                             Türkçe Q

Son Düzenleme: Mr.Mactavish ~ 18 Haziran 2010 12:03
IceManF1
18-06-2010, 12:07   |  #3  
IceManF1 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,542 mesaj

Kesinlikle Asus'a al. O fiyata alabilecen en iyi laptoptur.
Ekran kartı hepsinden iyidir.

Mr.Mactavish
18-06-2010, 12:15   |  #4  
OP Yeni Üye
43 mesaj

Bende öyle düşündüm ama hdd biraz az gibi ama onuda taşınabilir hdd ile hallederim sanırım..
Birde ASUS'un ramı DDR3 değil mi ?

Son Düzenleme: Mr.Mactavish ~ 18 Haziran 2010 12:22
IceManF1
18-06-2010, 14:32   |  #5  
IceManF1 avatarı
Yıllanmış Üye
3,542 mesaj

Evet 4 GB DDR3 1066 Mhz.

Bu arada max. bellek desteği de 4 GB.

Mr.Mactavish
18-06-2010, 14:37   |  #6  
OP Yeni Üye
43 mesaj

Samsung R580-JS02TR bu, Asus N61JA-240DV, HP Pavilion dv6-2156et (WK593EA) ve Asus N61JA-JX114V arasından hangisini seçmeliyim ?

Son Düzenleme: Mr.Mactavish ~ 18 Haziran 2010 14:57
IceManF1
18-06-2010, 16:35   |  #7  
IceManF1 avatarı
Yıllanmış Üye
3,542 mesaj

Eğer çok oyun oynamıyorsanız, ki oynasanız bile bu laptop size yetecektir.
Ben Samsung R580-JS02TR öneririm.
Ekran kartı Nvidia GT 330, ATI HD5650 dengindedir.Asus'ta HD5730 biraz daha iyi.
Ama Samsung'un da işlemcisi Core i5-520, Asus'taki Core i5 430M'den daha iyi.
Samsung'un tasarımı daha iyi ve servisi de daha iyi.
Bu yüzden Samsung seçmek daha mantıklı.

Mr.Mactavish
18-06-2010, 17:47   |  #8  
OP Yeni Üye
43 mesaj

Nereye baksam samsung hakkında spekülasyonlar var bundan korkuyorum yoksa tereddüt etmeden alacağım bir laptop :S

Mr.Mactavish
18-06-2010, 18:06   |  #9  
OP Yeni Üye
43 mesaj

eğer Asus N61JA-JX114V veya Acer AS5741G/i5-430M (LX-TD02-118) bu samsung'u dengeliyorsa bu daha içime yatacak gibi

Son Düzenleme: Mr.Mactavish ~ 18 Haziran 2010 18:08
IceManF1
18-06-2010, 18:10   |  #10  
IceManF1 avatarı
Yıllanmış Üye
3,542 mesaj

Samsung yıllık hasılat bakımından en büyük teknoloji şirketidir.
Güvenilirliği tartışılmaz.Hemen hemen her alanda ürünleri var ve laptop'u da kendisi üretiyor.Çoğu parça da kendisini ait.
Notebook pazarında da gittikçe yükseliyor.

Forumda çok arkadaşa önerdik, alan da çok oldu ve bir sorun olmadı.
Servis sorunu da en az olan markalardan.Her yerde bir Samsung var.

Ben olsam gönül rahatlığıyla Samsung alırdım.
http://non-pasaran.blogspot.com/ ... n-alma-rehberi.html
https://www.chip.com.tr/forum/sam ... lemesi_t159935.html

Mr.Mactavish
18-06-2010, 18:15   |  #11  
OP Yeni Üye
43 mesaj

Size güveniyor ve bunu alıyorum hiç bir şey umrumda değil :)

IceManF1
18-06-2010, 18:22   |  #12  
IceManF1 avatarı
Yıllanmış Üye
3,542 mesaj

Acer kesinlikle almayın.
https://www.chip.com.tr/forum/ace ... -bitti_t159125.html
https://www.chip.com.tr/forum/oyu ... 747_wp1.html#891391
https://www.chip.com.tr/forum/acer-ve-vatan-computer_t94193.html

Ayrıca ekşi sözlüye Acer yaz. 4 sayfa boyunca yazılan yazıları oku
artık ondan sonra gülermisin ağlarmısın bilmem.

Mr.Mactavish
18-06-2010, 18:24   |  #13  
OP Yeni Üye
43 mesaj

Çok teşkkür ederim sayenizde inş. güzel bir laptop'um olacak =)

Mr.Mactavish
18-06-2010, 18:32   |  #14  
OP Yeni Üye
43 mesaj

Taşınabilir hdd'siyle, mouse, çantasıyla 1909 TL tutuyor inş. bu ay alıyorum.. Yardımlarından dolayı başta siz (IceManF1) olmak üzere tüm Chip Online ailesine teşkkürler =)

IceManF1
18-06-2010, 19:32   |  #15  
IceManF1 avatarı
Yıllanmış Üye
3,542 mesaj

Asus mu, Samsung'u mu alıyorsun?

Mr.Mactavish
18-06-2010, 20:48   |  #16  
OP Yeni Üye
43 mesaj

Samsung alıyorum...
Ya vatandan ya bimeksten...
Fakat Samsung R580-JS01TR modelini alıyorum 500 GB hdd'si olduğu için... (sanırım siğer r580 ile bütün özellikleri aynı sadece hdd'si 500 GB)

Hdd'si 500 olanı aldığın için taşınabilire gerek kalmadı genel fiyatta 1856,85 TL düştü =)

Son Düzenleme: Mr.Mactavish ~ 18 Haziran 2010 21:00
mudurr2
21-06-2010, 12:16   |  #17  
Taze Üye
2 mesaj

arkadaşlar size bir şey sorabilir miyim? ben de oyun amaçlı bir dizüstü almak istiyorum. asusun n61 ja serisini düşünüyorum ama kafamı karıştıran bir şey var. N61-JA-240DV ile N61-JA-JX114 arasındaki fark nedir kaç gündür arıyorum fakat bir fark göremedim. bu da kafamı çok meşgul ediyor.

safüzyon
24-06-2010, 00:34   |  #18  
safüzyon avatarı
Yıllanmış Üye
399 mesaj

asus daha iyidi ama olsun aldın artık hayırlı olsun ne diyelim:D

IceManF1
24-06-2010, 15:43   |  #19  
IceManF1 avatarı
Yıllanmış Üye
3,542 mesaj

Mr. Mactavish hayırlı olsun.
500 GB'lık modelde sadece HDDD farklı, diüer tüm özellikler aynı.

berke4848
23-07-2010, 10:34   |  #20  
Yeni Üye
40 mesaj

beyler bn 
HP Pavilion DV6-3020ET (WN766EA) bunu aldım bimeksten falan her yerde araştırdım oyun ve genel amaçlı kullanacağım oygun mudur? ayrıca 1473 tl bimekste