Merhabalar, oyun yapımı konusunda yardım istiyorum başlıkta belirttiğim gibi. Fakat oyun yapmanın kolay olmadığını biliyorum zaten yapmak istediğim oyun öyle ahım şahım bir şey değil. Yapmak istediğim şey hikaye tabanlı, seçimlerle değişen bir senaryo oyunu. Pek hakim değilim kusura bakmayın ama açıklamaya çalışacağım. Sadece metinler, arkaplan resmi ve küçük ses efektleri olan, seçimler yaparak ilerlediğimiz ve söylediğim gibi arkaplan resmi dışında görsel içermeyen basit, sade bir oyun istiyorum. Şu an c# öğrenmeye çalışıyorum ayrıca. Bu fikrimi hayata geçirmek için izlemem gereken adımlar konusunda öneri istiyorum. Şimdiden teşekkürler.
Oyun yapımı konusunda yardım
visual studio kullanmayı öğren , bahsettiğini ben wpf projesi olarak yapabilirim misal ,ancak bildiğim kadarıyla visual studio unreal engine vb gibi oyun motorlarını destekliyor.Yani önce mutfağını zenginleştirmen lazım işin basitçe bir yerinden başla bir sorunla karşılaştıkça araştırıp öğreniyorsun zaten.Bahsettiğin tarzda bir oyunu c# ile visual studio da wpf projesi başlatarak yapabilirsin ancak tabi unreal vb gibi konularıda araştır tam hakim değilim daha önce visual studioda oyun yazmadım :)