Oyundayken Bilgisayar Kapanma Sorunu

HPQ-User
25-08-2008, 15:52   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

OnLyOkaN sormuş:
Diğeri seçmemin sebebi iki işletim sisteminde de aynı problemi yaşadığım için seçtim Hem XP hemde vista' da ve donanımsal olabileceğini düşündüğüm için donanıma yazdım

içinden çıkamıyorum bir türlü  XP kullanırken silkroad online oynarken bilgisayarı aniden kapatıyordu yeniden bile başlatmıyordu direk olarak kapanıyordu bir de nfs underground 2 oyununun speed.exe si hata veriyordu ve oyundan atıyordu bir çok yerden kurduğum halde yine aynı sorun yaşandı. başka bir oyunda bu problem yaşanmıyordu mesela xp' de nfs underground ın ilk oyununda yada Crysis' te bile hiç bir problem olmuyordu.  yine XP' de belli bir süre oynadıktan sonra silkroad da da kapandı. bilgisayarın tüm driverlerinin ve biosun en son versiyona güncelledim ama yinede devam etti bende format atıp vista kurdum. yine driverların en son versiyonlarını kurdum. kurduğumda ise silkroad da kapanmamaya bu sefer nfs most wanted  a kapanmaya başladı belli bir süre oynadıktan sonra direk olarak kapatıyor aynı problem bu sefer vista dayken nfs de oldu xp' de nfs böyle olmamıştı.

bu olay neden kaynaklanabilir ? bios a yaptığım update i silebileceğim bi yol var mı?
most wanted ın vista yı desteklememe gibi bi durumu olabilir belki ama silkroad ın xp' yi desteklememe gibi bir durumu olabilir mi acaba heralde bu da çok saçma olur vista yı destekleyip xp'yi desteklememe gibi birşey içinden bir türlü çıkamadım yardım ederseniz çok sevinirim

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Diğer
Sistem Özellikleri:
MSI P35 neo Anakart
intel core 2 duo 2.66 GHZ işlemci
256 MB ati radeon hd 2600 xt
1 GB 800 mhz RAM
80 GB sata HDD


İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; tr; rv:1.9) Gecko/2008052906 Firefox/3.0

SAİNT
25-08-2008, 16:00   |  #2  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,595 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

most wantedde bendede speedexe hatası verip oyundan atıyordu ama uzun aralıklarla ben hiç uğraşmadım oyunu bu şekilde bitirdim ama vista kullanıyorsan patch yapma zorunluluğun var bazı oyunlarda ama xp böle bişey yok olmamaması gerekiyor ayrıca biosu pek oynama derim alakası yoktur bence düzgün güncellediysen ama şayet tekrar birdaha güncelle.

Banned
25-08-2008, 16:01   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
1,098 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2007

Bu olay fazla ısınmadan kaynaklanıyo olabilir.. bi kontrol et sıcaklığı mazallah yakarsın pc'yi.. bios updateleri niye silceksin.. geri yüklemeye izin veriyosa msi eski versionları yüklersin.... o karmaşık destekleme sorularınında cevabı destekler.. :)