OYUNLARDA 20 DK - 2,5 SAAT ARASI MAVİ EKRAN.

winkuja
04-05-2008, 03:43   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj

Oyunlarda belli bi süre sonra mavi ekran hatası alıyorum arkadaşlar.

Sistemim

Asus PKLD2-X / 1333

P1Q 1GB RAM 300 küsür mhz.

Twinmos 1GB RAM 300 küsür mhz.

ASUS EN8800GT Ekran kartı

400 Watt Asus Psu

Intel CPU 2160 1.80

Not:6 ay önce anakartım,ramim ve işlemcim varken 24 saat oyun oynuyordum bi sorun yoktu.Sorun yazılım mı donanım mı?Neyden yapar çözüm önerileri bekliyorum.
Mavi Ekran Hatası Ekranı;

Bir sorun algılandı ve bilgisayarınızın zarar görmesini önlemek için windows kapatıldı.

DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

Yeni tüm donanım ve yazılımların doğru yüklenmesini sağlayın.

Bu yeni bir kurulumsa,gereksinim duyabileceğiniz windows güncelleştirmelerini donanım veya yazılım üreticinizden isteyin.

Sorun devam ederse yeni yüklenen tüm donanım veya yazılımları devre dışı bırakın veya kaldırın.Önbelleğe alma veya gölgeleme gibi BIOS bellek seçeneklerini devre dışı bırakın.
Bileşenleri kaldırmak veya devre dışı bırakmak için Güvenli Mod kullanmanız gerekirse;Bilgisayarınızı yeniden başlatın.F8 tuşuna basarak Gelişmiş başlatma seçeneklerini sonra Güvenli Mod'u seçin.

Teknik Bilgiler:

* * * STOP: 0x000000D1 ( 0x00000044,0x00000007,0x00000001,0xF6A6AO7C )

* * * P16x.sys _ Address F6A6AO7C base at F6A52000 , DateStamp 42eO57d2 .

YAPTIĞIM ÇÖZÜM DENEMELERİ;

[1-) TncXp'den > Xp Professional'a formatlandı.''D'' ellenmedi.(Format bittikten sonra sadece ''Codec,Players ve Güncelleştirmelerden birkaçı'' yüklendi.)-(SONUÇ:BAŞARISIZ)

2-) Ramler tek tek çalıştırılıp denendi;

'' P1Q Ram ile çalıştırılıp denendi.'' (SONUÇ:BAŞARISIZ)
'' Twin Ram ile çalıştırılıp denendi.'' (SONUÇ;BAŞARISIZ)

3-) Hiren 9.5 ile gerekli testler yapıldı;

Ram Testi;

Twin = ( HATA YOK )

P1Q = ( HATA YOK )

HDD Testi; ( HATA YOK )

4-) Sorunun ''Isınma'' yüzünden olabileceğine karşılık; '' Yan kapaktaki Fan ve Powerin altındaki Fan '' Etkin hale getirildi ve Denendi.(SONUÇ;BAŞARISIZ)

5-) Mevcut olan ''169.21'' sürümlü ekran kartı driveri kaldırıldı ve Asus VGA CD'sinden ''169.21'' sürümü ekran kartı driveri yüklendi.Daha önce mevcut olan ''169.21'' sürümü kaldırıldıktan sonra,bilgisayar ''Güvenli Mod'' da açıldı ve ''Driver Sweeper'' isimli program ile kaldırılmış olan driverin,artıkları temizlenip,bilgisayarın Asus VGA Cd'sinden yükleme işlemine hazırlanması sağlandı.Ve denendi.Denemede şu aşamalar kaydedildi;

Denek Adı; '' Assassin's Creed''

Deneye başlangıç saati ; 00.10

Deneme bitiş saati ; 02.40

Total experiment duration ; 2:30.(İki Buçuk Saat)

Ardından,Bir neden yüzünden Bilgisayar tekrar formatlandı ve aynı işlemler hiç birşey değiştirilmeden tekrar edildi.

Asus VGA Cd'sinden ''169.21'' driveri yüklendi.Asus Utilities(Gamer OSD & SmartDoctor) yüklendi.Ancak,yüklemenin bitişine doğru,Windows programın yüklenmesinin şimdi veya daha sonra soruna yol açabileceği yazısı gönderdi.''VideoSecurity'' dosyası yüklenirken Windows'un yazısı çıktı.''Yüklemeyi Durdur'' dedikten sonra,yüklemeye devam etti ve ''Yükleme başarı ile gerçekleşti'' yazısı çıktı.

Anakart CD'si yüklendi.Yüklenenler;Lan,Intel Chip set INF,Asus Upgrade,Probe II,L2 Utility.

Ses Driveri ve TV kartı driveri yüklendi.'

Güncelleştirmelerden birkaçı yüklendi.

(SONUÇ;BAŞARISIZ)

6-) Isınma ihtimali tekrar düşünülerek,kasanın içine yakın temas'tan ve maximum mod'da ''Vantiratör'' çalıştırıldı.+Fan çalışır vaziyetteydi.(SONUÇ;BAŞARISIZ)

Arkadaşlar neyden yapar kafayı yiyeceğim.

Alibaba
04-05-2008, 11:17   |  #2  
Yıllanmış Üye
427 mesaj

sisteminde IRQ ihlali oluşuyor.
p16x.sys modülünü hangi sürücü kullanıyor?
bu dosyayı hexedit, ultraedit gibi sağlam bir editörle açıp firma ve ürün bilgisi araştırabilirsin, ya da registery dosyandan bu modülü ve ilişkilerini bulabilirsin, ya da sistem proseslerinden, sürücü detay ekranlarından...
bunu öğrenip iletir misin.

winkuja
04-05-2008, 15:49   |  #3  
OP Taze Üye
8 mesaj

nasıl bakacağımı bilmiyorum abi ? Çalıştıra regedit yazdım girdim ama hangisine gireceğimi bilmiyorum.

Alibaba
04-05-2008, 20:43   |  #4  
Yıllanmış Üye
427 mesaj

bilgisayarım/yönet/aygıt yöneticisi.
orada her cihazı tek tek sırayla çift tıklayıp sürücü detayları kısmında P16x.SYS dosyasıyla ilişkisi var mı bak ve sonucu bana bildir.
cihazlardan birine şeytan girmiş, çıkaralım netekim.

winkuja
04-05-2008, 21:11   |  #5  
OP Taze Üye
8 mesaj

abi ilgilendiğin için teşekkür ederim.Birazdan eve gideceğim senin dediğine bakacağım.

Mümkünse msn den konuşalım.Bu sorunu çözene 50 ytl veriyorum.Bilgisayarcılarda sürünüp 50 ytl vereceğime,sizin gibi kişiler yardım etsin,hem kendim öğreneyim,hemde uyuz bilgisayarcılarla haftalarca uğraşmayayım.

Bu arada,sürücülerime birşey bulaşması mümkün mü? Çünkü 2 defa format attım? Format esnasında kaybolması gerekiyor?

Msn daha rahat olur.Oradan konuşalım; Sen 50 ytl ni al , bende keyif ile oyun oynamanın zevkini çıkartayım.

msn adresim zuisudra@windowslive.com

Son Düzenleme: winkuja ~ 04 Mayıs 2008 21:14
Alibaba
04-05-2008, 21:37   |  #6  
Yıllanmış Üye
427 mesaj

aynı zamanda bir ekonomist olarak söylüyorum:
para insan icadı, doğal olmayan bir adaletsizlik aracıdır.
ben gönüllü yardım ediyorum.
maddi zenginlik başka insanlardan çalınmış hak stoğudur.
parayla tatmin olan düşüncesizlerden değilim.
ama sorunun çözülünce yardıma gerçekten muhtaç, paranın mağduru birine yardım edebilirsin.

winkuja
abi ilgilendiğin için teşekkür ederim.Birazdan eve gideceğim senin dediğine bakacağım.

Mümkünse msn den konuşalım.Bu sorunu çözene 50 ytl veriyorum.Bilgisayarcılarda sürünüp 50 ytl vereceğime,sizin gibi kişiler yardım etsin,hem kendim öğreneyim,hemde uyuz bilgisayarcılarla haftalarca uğraşmayayım.

Bu arada,sürücülerime birşey bulaşması mümkün mü? Çünkü 2 defa format attım? Format esnasında kaybolması gerekiyor?

Msn daha rahat olur.Oradan konuşalım; Sen 50 ytl ni al , bende keyif ile oyun oynamanın zevkini çıkartayım.

msn adresim zuisudra@windowslive.com

winkuja
04-05-2008, 22:01   |  #7  
OP Taze Üye
8 mesaj

pekala.Sorunum çözülürse para maduru birine yardım edeceğim.

Bu arada aygıt yöneticisinden dediğinizi yaptım ama hiç birinde yok.Ne yapacağız?

isterseniz benim msn adresimi ekleyin böyle zor oluyor.

Son Düzenleme: winkuja ~ 04 Mayıs 2008 22:07
Alibaba
05-05-2008, 00:48   |  #8  
Yıllanmış Üye
427 mesaj

nasıl bulamaz, zombie bir sürücü kalıntısı olmalı deyip,
nedir bu p16x.sys diye googling yaptım ve:

p16x.sys sorunlu bir soundblaster live sürücüsüymüş.
aygıt yöneticisinde soundblaster live yok mu,
SBlive sürücü ayrıntıları penceresinde neden göremedin bu dosyayı?