Oyunlarda Aniden Donma Ve Renk Karışması

HPQ-User
02-11-2009, 10:28   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

ErhanE. sormuş:
Çok iyi grafikli yada eski bir oyundada bu sorunu zaman zaman yasıyorum...driverlerim güncel (bios'da buna dahil) yada baslarda stabil çalışan bir oyun sonradan yavaslamaya baslıyor bazende donuyor ve akabinde renkler birbirine giriyor...ben ekran kartından şüpheleniyorum (fanını degiştirmeyi dusunuyorum).bu sorun acaba ekran kartından mıdır ondanda emin degilim...ama ram yada işlemciden olacagını zannetmiyorum...bilgi almak istedigim konu kısaca bu... Teşekkür Ediyorum...

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Windows xp sp2 işletim sist. Nvidia(Axle) Geforce 9500GT 1GB DDR2 ekran kartı , 3gb kingston ddr2 800mhz ram (2gb + 1gb) AMD Athlon X2 5200 Dual Core işlemci , Asus M2N-X Plus anakart ,  Western Digitals 80gb HDD , Samsung SH-S202J DVD ram

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.1.4) Gecko/20091016 Firefox/3.5.4 GTB5

OSMAN BAĞÇEVAN
02-11-2009, 12:28   |  #2  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

Ekran kartı sürücünüz güncel mi ?
ekran kartınıın chipset i ?

Dirext i unutmamak gerekiyor tabiki , güncellemeyi...

Everest programı ile ekran kartınızın ısısını ölçebilirsiniz..Çok ısınıyor olabilir..

Bunlar dışında şöle de yapabilirsiniz..Kasanın içini açın ve bilgisayarı çalıştırın..Ekran kartınızın fanının dönüp , dönmediğini gözlemleyin..Tozlar biriktiyse zaten hemen temizleyip , yap dökün..
Sonra yine aynı sorunun olup olmadığını gözlemleyin..

Bunların yanında bütün oyunlarda mı sorununuz oluyor..Bunu da anlamak için tek bir oyunda sabit durmayın.Oyunun kalitesi de önemli tabiki..

Son olarak incelemenizi tavsiye ederim..

ErhanE.
02-11-2009, 15:05   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

Üstadım öncelikle sundugunuz çözümler vede cevabınız için teşekkür ediorum...ekran kartı driverım güncel...ekran kartı chipseti simdiye kadar güncellemedim ve nerden güncellenir bilmiyorum...kasayı açıp fanları kontrol etmiştim dönüyorlardı... directX'de su anda en son version... ben aslında az çok anlarım bilgisayardan ama bu sorun karşısında çok fazla emin olamadım...everest falan zamanında yüklüydü ısılardada bi anormallik yoktu...anlayamadım... ben PSU'nun yetersiz geliyor olabileceginden ve ekran kartının fanının sogutmada yetersiz kalıyor olmasından şüpheleniyorum ...bilgisayarı temiz kullanırım => düzenli olarak CCleaner - Regvac... antivirüs yazılımı da kullanıyorum Eset Smart Security son sürüm...

OSMAN BAĞÇEVAN
02-11-2009, 16:31   |  #4  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj
Alıntı: ErhanE.  
Üstadım öncelikle sundugunuz çözümler vede cevabınız için teşekkür ediorum...ekran kartı driverım güncel...ekran kartı chipseti simdiye kadar güncellemedim ve nerden güncellenir bilmiyorum...kasayı açıp fanları kontrol etmiştim dönüyorlardı... directX'de su anda en son version... ben aslında az çok anlarım bilgisayardan ama bu sorun karşısında çok fazla emin olamadım...everest falan zamanında yüklüydü ısılardada bi anormallik yoktu...anlayamadım... ben PSU'nun yetersiz geliyor olabileceginden ve ekran kartının fanının sogutmada yetersiz kalıyor olmasından şüpheleniyorum ...bilgisayarı temiz kullanırım => düzenli olarak CCleaner - Regvac... antivirüs yazılımı da kullanıyorum Eset Smart Security son sürüm...
Benim verdiğim linki inceleyin ve oyuna girmeden önce bunu yapın..
Sonrasında her oyunda olup olmadığını gözlemeyin ve burada paylaşın isterseniz...
En son ise everest in son sürümünü yükleyip , ekran kartınızın,işlemcinizin ısısını kontrol edin..Mutlaka çözüm olacaktır bu üstekiler..
Direk fan değiştirmeyin , bi sorununuzun neyden kaynaklandığını , neyin ne olduğunu bilin sonra isterseniz bilgisayarı satın,yenisini alın..

Ekleme : oyunun patclerini kurmayı unutmayın..şunu da unutmamak lazım..Windows xp kullanmayın!

Son Düzenleme: OSMAN BAĞÇEVAN ~ 02 Kasım 2009 16:34