Oyunlarda donma,mavi ekran

Ramshackle
08-05-2012, 16:28   |  #1  
Ramshackle avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
84 mesaj

İşlemci : AMD Athlon II X2 240
İşlemci Hızı : 2.8

Anakart : ASUS M2A74-AM SE
Ram : 2GB
Ekran Kartı : 1gb GeForce 9400 GT 
Sistem : win7 ultimate

Sorunum sadece oyun oynarken birden oyundaki tüm renkler karışıyor ekran kararıyor reset atmadan beklenirse bi mavi ekran hatası hızlı bi şekilde belirip pc kendini resetliyor. 

Geçen sene başıma böyle bişe yine gelmişti. Tüm parçaları söküp tozunu temizledim,format attım ve düzeldi. Bu sorun bi süredir tekrar var aynı işlemleri 2 gün önce tekrarladım tüm parçaları söktüm hepsinin tek tek tozunu aldım kurdum ve formatladım ama sorun hala devam ediyor. Yalnız bişe dikkatimi çekti işlemcinin üzerindeki macun ciddi bi şekilde erimişti. Acaba bu sorunun nedeni macunun eriyip işlemcinin fazla ısınması olabilir mi ? 

Edit : PSU 400 W

Sıcaklıklar :  

Ve sonunda yakaladığım mavi ekran : 

Son Düzenleme: Ramshackle ~ 08 Mayıs 2012 19:36
KaRa_PreNs
08-05-2012, 16:44   |  #2  
KaRa_PreNs avatarı
Yıllanmış Üye
431 mesaj

işlemcinin termal macununu yenile olmadı ramle ilgili bi sorun olabilir bu arada oyunda renk karışması ekran kartındaki gpu toksitlenmeden dolayı arızalanmış olabilir mavi ekran ise öncelikle yazılımsal sonrada ramle ilgil sorunlar oluşuyo gerçi mavi ekranın kodunu görmedende bişi dememiz saçmalık olur sen bize mavi ekranın kodunu buraya paylaş bizde bildiklerimizi yazalım

KaRa_PreNs
08-05-2012, 16:44   |  #3  
KaRa_PreNs avatarı
Yıllanmış Üye
431 mesaj

bu arada 2 gb ram demişsin tek modulmü yoksa dual ram mi

Banned
08-05-2012, 16:55   |  #4  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 10
2,368 mesaj

Dostum sorunun Power Supply Yetmezliği OLabilir.
Isıdan Olabilir.Termal macunu yenile. Pc kasayı temizle Ekran kartı Driverini sil tekrar yükle.

Ramshackle
08-05-2012, 17:15   |  #5  
Ramshackle avatarı
OP Üye
84 mesaj

@kara_prens Tek modül. mavi ekranın kodunu alamadan geçiyo ekran 

@Artist Genç temizliği yaptığımı söyledim driverı da tekrar yükledim macun işini halledip bide öyle denicem

Kapalı Hesap (203561)
08-05-2012, 17:40   |  #6  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 132
4,310 mesaj

Kartın lehimlerde temassılık olunca da kaynaklanan bir durum diye okumuştum bir bilim dergisinde.

Diffren12
08-05-2012, 17:44   |  #7  
Diffren12 avatarı
Yıllanmış Üye
266 mesaj

Kardeş bize sen sıcaklıkları söylesene.Speed fandan bakabilirisin.Buraya bütün bileşenlerin sıcaklıklarını söyle.
Bir de psu kaç watt psu da bir sorun oluşmuşta olabilir.Artık yeterli gücü veremiyor olabilir.

Ramshackle
08-05-2012, 19:37   |  #8  
Ramshackle avatarı
OP Üye
84 mesaj

Sorularınıza ilk mesajı editleyerek cevap verdim

cimbom92
08-05-2012, 22:58   |  #9  
Üye
99 mesaj

bence sendekı sorun coklu bır sorun:1- bende eskı oyunları oynarken renklerde karısmlar oluyor(cok eskı oyunlarda) bu yazılımsal gtx570 le wın7 64bıtte dıablo 2 oynayınca renkler karısıyor ama donma yok.Eskı oyunları ona uygun yazılımlarla vs oyna guncellerle degıl.2-mavı ekran genelde ramlerle baglantılı bır sorun bıostan ram hızı nı kontrol et olmazsa baska ramlerle dene.3-Donma a:yazılımsal ornek wınampla stracraftı aynı anda clsıtırısan cakısma olur donar.(yerkabugu gıbıdır programlar uyumsuzluık oldugu anda donma gelır) b-ısınma:cpu,ekran kartı cozumu fanları sok termal macunları yenıle.power supply da dıkkat etmen gerken bır konu yetersız olabılır.ben olsam eger ımkanım varsa parcalarımı teker teker saglam oldugu bır bılgısayarınkı ıle degıstırerek denerdım.ılk once sorunsuz oldugunu bıldıgım ramlerı takardım baktım sorun devam edıyor o ralmer takılı ıken sorunsuz oldugunu bıldıgım cpu ve daha sonra da gpu takarak test ederdım.baktım devam edıyor power supply takardım.Taktıgım saglam parcayı sokmeden sorun cozulene kadar sagalamını takarım.bır arkadasından yardım al parcaları sana uyna bır arkadasından en saglam yol bu.

KaRa_PreNs
08-05-2012, 23:38   |  #10  
KaRa_PreNs avatarı
Yıllanmış Üye
431 mesaj

kesinlikle ekran kartından kaynaklı psu yetersiz diyenlere gülüyorum ben 350 watt ile 9800gt kullanıyodum ki bişi olmuyodu arkadaşım ekran kartı driverından kaynalı bi sorun eğerki yine mavi ekran katası alırsan sana bi program önericem event log programı o program ile daha açıklayıcı ve hata kodunu net bir şekilde alabilirsin gerçi yinede fotosunu çekmişsin sadece kodun ne olduğunu öğrenmiş olursun

şimdiden geçmiş olsun arkadaşım

Ramshackle
09-05-2012, 14:47   |  #11  
Ramshackle avatarı
OP Üye
84 mesaj

Önerileriniz için teşekkür ediyorum. 

@cimbom92 parçaları sağlam bir pc ile denemek benimde aklıma geldi ama onu son çare olarak düşünmüştüm.

@kara_prens teşekkürler usta

KaRa_PreNs
09-05-2012, 14:50   |  #12  
KaRa_PreNs avatarı
Yıllanmış Üye
431 mesaj

rica ederim arkadaşım