Öncelikle selamlar.2 hafta önce casper marka i7 işlemcili 2 gb ekran kartlı ve 8gb ramli laptop aldım.Fakat oyunlarda donma yaşıyorum.Sebebi nedir acaba?
oyunlarda donma sorunu
Ekran kartının modeli ve donan oyun ne onu yazmalısın .. Muhtemelen bataryadan oyun oynamaya çalısıyorsundur da ondan donuyordur . Oyun oynamak istiyorsan fiş takılı iken oynamalısın , aynı zamanda bataryayı da çıkartıp sadece fişteki elektrik ile oynarsan donma olmaz . Bir de ekran kartının devrede olduğundan emin olmalısın . Ekrana sağ tıkla değiştirebilir grafikleri yapılandır a tıkla yüksek performansı seç . Bir de altta pil amblemine tıkla yüksek performansı seç .
Bu kapasitede bir bilgisayarda donuyorsa artık ne yapmalı bilemiyorum:s Aklma gelen tek şey bir tümleşik bir harici iki adet ekran kartı olması ihtimali. Öntanımlı olarak tümleşik ekran kartı kullanılıyorsa ondan olabilir. Harici ekran kartıyla çalıştırdığında düezelebilir.
ya sadece gülüyorum bu kadarcık bilgiyle bu kanıya varıyorsunuz demek pes!Sana iyi bir cevap yazıp mesajının sonundaki ünlem işaretini de uygun bi yerine eklerdim ama şu forum çatısı altında olmamıza sayıyorum .
Amaç arkadaşa yardımcı olmak , belli ki müşkül durumda , oradakileri denese fayda bulacak belki ... Aynı sorun bende de vardı onları yaptım düzeldi . Senin amaç ne ben onu anlamadım . Çok mu rahatsız etti önerilerim ?
bide aygıt yöneticisinde 2 ekran kart gözüküyor intel hd graphics ve N vidia gforce gt 420 m ne yapmam lazım?
peki inteli kaldırsam birşey olur mu?
resimde gördüğün tuşa bir kere bas ve sağ alt köşede intel grapic felan filan çıkarsa demektirki onboard karttasın...eğer geforce programı belirirse anlaki gt420 devreye girdi...daha sonra yine sağ alt köşede güç şeçeneklerinde dengeli ve yüksek performans olmalı...onlardan yüksek performansı seç ve oyuna gir kasıyorsa yapacak fazla birşey yok.
öyle bir tuş yok maalesef bilgisayarım casper nirvana