oc dediğin ekran kartının içinmi :d ben onu sonuna kadar getirdim atinin panleinden ondan sonra bu sorunblar oldu zaten:D:D
oyunlarda kasma sorunu
bir sorun olduğu bes belli ama kartın o oyunlar için yetmediğide çok açık... bi disk defrag yap gamebooster kullan mümkünse oyunları güncelle... ondan sonra bi kere daha dene... baktık biraz gelişme var o zaman 100MHz den başla oc yapmaya 300-400MHz artınca orda dur... bakarsın sorun azalır yasa kalkar o zaman öyle kullanırsın :))
sonuna kadar getirirsen kart kafayı yemiştir zaten xD onları defaulta ayarla :)) en başta deseydin yaa... ekran kartının ayarları sonuna kadar açık olduğu için sorun çıkması normal onları fabrika ayarlarına geri döndür.. sonra disk defrag yap öyle dene sonra "işlemciye" oc yaparsın işlemciye oc yaptığında ekran kartı ve ram de oc olmuş olucak yani sorun yok :)
güvenmediğin tanınmayan programlarla çok uğraşma... ekran kartına oc yapman çok bişey kazandırmaz çünkü işlemci ve ram bu sefer yavaş kalıca o yüzden hepsini oc yapman daha iyi olur :)) ama yok ben sadece ekran kartına oc yapıcam dersen MSI AfterBurner ı kullanabilrsin :))
defrag: disk birleştirme demek.. Ve sadece oyunlar için değil diğer tüm uygulamalar için önemli... yavaş bir HDD oyun sırasında yada yüksek çözünürlüklü bir video izlerken takılmalara neden olur aradığı dosyayı bulması okuması-yazması uzun sürer... o yüzden disk birleştirme (defrag) lazım...
overclock olayına gelince biostan yapabilirsin :) yani ben öyle alıştım, kolayıma geliyor, öyle yapıyorum... kısaca anlatayım ama senin biosuna göre bazı farklılıklar olabilir... başka yerlerdende bak iyicene öğren ondan sonra yavaş yavaş oc yapmaya başla :)) başlayalım:
Pc açılırken biosa gir Jumper Free ye girdikten sonra FSB fabrika ayarı olan 200 e ayarlı olucaktır... sen onu 5er 10ar arttır ısıları sık sık kontrol et, baktın serin çalışıyor devam et... artık yükselttin yükselttin sonra baktın windows açılıyor 2-3dk içinde mavi ekran çıkıp reset atıyorsa biraz voltaj ver öyle devam et... ama voltajı yükseltirken bir kademe arttır sonra sistemi aç stabil olduğunda ve ısılar normal durumdaysa oc başarılı olmuştur :)) benim işlemciye zamanında voltaj vermeden 330MHz oc yapmıştım bi oyuna girdikten 15-20dk sonra hop mavi ekran geliyordu sonradan voltaj verince düzeldi :)) senin işlemci de 300-400MHz oc olur rahatlıkla :)) işlemciyi mümkün olduğunca oc yap ama dikkatli ol sonra bi sorun çıkmasın :)) ısıarı sürekli kontrol et... tavsiyem speedfan programı ve biosta yazan ısıları referans olarak kullanman :)) yükte 60-65dereceyi geçmiyorsa işlemci sorun olmaz, anakart için 50-53derece yükte normal, ekran kartı içinde yükte 70-72dereceyi görebilir... ama eğer daha fazla ısınırsa bir parça oc u azalt öyle dene :))
Hadi Kolay Gelsin :)) Dikkat et sonra kabak benim başıma patlamasın :))
kardeşim o sistemler güçlü değilki kasmasın... 32bit işletim sistemi oyunlar için yeterince hızlı değil... Core 2 Duo da zayıf bi işlemci.. benim 3500+ 2.6GHz e OC yaptığımda Core 2 Quad ı çok çekirdek destekli olmayan uygulamalarda geçiyor... ekran kartın zaten oldukça eski... sen de PES 2011 de kasmıyor diyorsun o sistem her şekilde kasar... 5GB ram varken 32bit işletim sistemi kullanılmaz.. formattan önce XP kullanıyorsundur format atıp win7 kurmuşsundur yada başka etkenler vardır hepsi performansa etki eder....Ben orjinal vista 32 bit var diye onu kurdum .. Pes 2011 gercekten kasmıyordu da .. diyorumki acaba 32 bit orjinal vistayı silip .. sahte bir 7 mi kursam 64 bit ? .. mantıklımı bu sizce ???