Verdoking, eğer teknik servisten ceva gelirse mutlaka buraya yazar mısın?
Sanal bellek boyutunu artırınca gözle görülür azalmalar oldu
Verdoking, eğer teknik servisten ceva gelirse mutlaka buraya yazar mısın?
Sanal bellek boyutunu artırınca gözle görülür azalmalar oldu
cevap gelince atarım tabiki de işte hafta sonu felan pazartesiden önce atacaklarını zennetmiyorum pazartesi atmazlarsa hiç erinmeden tüm şehirlerdeki her teknik servise atmayı planlıyorum.
bu arada ewet cidden takılma azalıyo. bu sanal bellek artırma olayının eksisi varmıdır ya ısınma felan mı oluyo
cevap gelince atarım tabiki de işte hafta sonu felan pazartesiden önce atacaklarını zennetmiyorum pazartesi atmazlarsa hiç erinmeden tüm şehirlerdeki her teknik servise atmayı planlıyorum.Sanal bellek bir işlemin ön sisitemde tutulmadan önceki şifrelenecek alanıdır.bu arada ewet cidden takılma azalıyo. bu sanal bellek artırma olayının eksisi varmıdır ya ısınma felan mı
ramler yetersiz kaldığında bu alan devreye girer.örneğin:
crysis oynuyorsunuz. oyun ekranda değilde veride kasılıyor.
ekran kartınız tam tanıtılmış 1gb
raminiz 2 gb ama oyun kasılıyor.burda donanım anankartan ram e tam seslenemiyor demektir. Bu hata ise genelde veri buyt değerlerinin uyuşmamayışından kaynaklanıyor. yani bios kaynaklı.
bu kez 2 gb lik ram bu hata ile vistada 1 gb gibi çalışmak zorunda kalıyor. xpde 1.5 gb gibi çalışıyor yada 750 mb gibi çalıştıracak.böyle bir durumda ram vistada oyun için yeterli olmayacak. bu kez ram yerine bir alan gerekmektedir. bu alan sabi,t disktir.
okuma yazma hızına göre ram e yakın olan hdd de açtığımız sanal bellek (pagefile.sys) ram olarak kullanılır. vistadaki bu sanal bellek 2 gb den fazla olunca hantalllık 500m den az oluncada yavaşlık meydana getirir. sanal bellek nekadar sisteme uyumlu olursa nekadar dinamik yapıya sahip olursa bilgisayar ram ortamında veri aktrımı açısından hızlanır.en kısa olarak ram ın yetersiz kaldığı durumlarda hdd okuma yazma hızına göre ram olarak seçilir.
DİKKAT!!!!!
Hdd ye verdiğiniz ram özelliği nedeniyle bilgisayarınızdaki okuma yazma hızının gözle görülecek düzeyde düştüğünü görürsünüz. Bu nedenle sanal belleği olabildiğince sisteme uygun ve dinamik yapıda bırakmaya çalışın.
okuma-yazma kullanım esnasında %50 ye %50 olrak bölünür.
teşekkür ederim bilgi için
arkadaşım sana kolay gelsin sorununu anlıyorum bi kaç kerede benim baıma geldi şuanda da bnm laptopta başka bunun gibi kıytırık ufak ama mide bulandıran sorunum war neticesi ise şu ben bunu anladım vista bütün windowsu bozdu we düzeltmek için win7 acilen telaşla çıktı çnükü mcrsft biraz zarar etti we acilen çıkan win7 ise onu kurtaramadı şimdi başka bir alternatif arıyolar hatta işletim sistemi yapmaya çalışıyolar bence aklın warsa driverlarını indir arkasından şuanki sitemizde güwenilir olarak XP SP3 yada microsoft tan XP SP2 indir formatını at driverlarını yükle we bir daha emin olmadan win7 yüklediğimiz gibi emin olmadan işletim sistemini değiştirme sana şimdiden kolay gelsin.
Bu arada öncelikle bazen xp yaptığım laptop özellikle masaüstüde dahil ama özellikle laptop xp sürücülerini eksikszi aldığından emin ol şimdiden kolay gelsin elimden gelen birşey olsaydı da keşke bir tıkla sorununu çözebilseydim kusuruma bakma ama kib unutma saygılarımla...
Dostum bende XP SP3 var fakat kuramıyorum çünkü driver problemi yaşamaktan korkuyorum
arkadaşlar aynı sorun bende de var ve yaklaşık bir aydır aynı sorunu yaşıyorum... Intel T4300, 2 GB RAM, GeForce130M GT ekran kartı ve Win7 var ve sorun tam olarak Ekran kartı driverini güncelledikten sonra... NFS Most Wanted oynarken başladı ki daha önce Most wanted ı en yüksek değerlerde takır takır oynuyordum.. Daha sonra baktım ki Undersground.. PES2010... Age of Empires 2 ye kadar aynı sorunlar karşılaştım... daha sonra herkes gibi benimde başladım forum forum dolanmaya her öneriyi yaptım... Disk birleştirme... Format atma...Bilgisayarı aldıgımda Vistaydı... fakat Win 7 yapmama ragmen bu kasma olayını hiç yaşamadım yani Win7 ile hiçbir problem yoktu anlaşılan... sonra Xp kurdum hiçbir güncelleme veya herhangi bir başka yazılım bile kurmadan direkt bütün driverleri kurdum ve oyun oynayarak denedim tabi ki sonuç mu? değişen birşey yok XP de bile aynı oldu... Servisi aradım götürdüm... Fan Temizliğinden şüpheleniyordum... Daha bugün servsiten geldim fanını temizlediler.. ama sorun hala devam ediyor... Sonuç olarak sorunun ne oldugu hala muamma... En son çare Fabrikaya göndericem... Alsınlar ugrasınlar kendileri... o kadar sıkıntıya ne giriyorum ki? onlar ugrasınlar... sana da onerim eğer garantin varsa fabrikaya yolla yoksa da saglam bi teknik servise git ve durumu anlat kolay gelsin kardeşim...
[url=../kisisel/189036/]vonlanthen17[/url]
Sorunu 2009 Aralık-Ocak Aylarında Yaşamış
Sen 7 Ay Sonra Yanıtlıyorsun ???
7 Aydır Laptobu Bozuk Dolaşacak Değil Heralde ki Çözümde Önermemişsin
Nasıl Buldunda Bu Konuyu Mesaj Yazdın ANlamadım HEralde 7.8. Sayfaları Dolaştın
Hadi Byyyy Post KAscaksan Chip-Life a Falan Git