Oyunlarda takılmalar

B94
15-12-2009, 22:24   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
35 mesaj

Arkadaşlar yeni dizüstü bilgisayarım ilk alındığında Windows Vista HomePremium SP2 yüklüydü, oyunlar takır takır güzelce çalışıyordu,hiçbirini takılmadan oynuyordum.

Sonra Windows 7 yükledim, busefer Vista'da rahat çalışan oyunlar W7'de takılmaya başladı(bu sorunu W7 sorunlar bölümünde paylaşmıştım), eskioyunlar bile, bu sistemle alakalı değildi her oyunda oluyordu.

Sonra tekrar Vista Home Premium SP2 kurdum, bütün sürücleri, güncellemeleri yükledim.

Baktım yine aynı sorun! Vista'ya dönmeme rağmen hala aynı tür takılmalar!

Neyi nerede yanlış yaptım?

Ekran kartımının sürücüsü güncel.

Burak Torun
15-12-2009, 22:35   |  #2  
Burak Torun avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,679 mesaj

Bilgisayarınızın donanım özelliklerini yazar mısınız? Bir de oyunlardan önce şu programı kullanın, Ram kullanımını azaltmak için: http://www.iobit.com/gamebooster.html

B94
15-12-2009, 22:38   |  #3  
OP Yeni Üye
35 mesaj

3GB DDR2 RAM
ATI MOBILITY RADEON 1 GB DDR3
INTEL CORE 2 DUO 2.13 GHZ

Sistemle alakalı değil yahu, GTA San Andreas gibi grafikleri dandik bir oyunda bile yapıyor..

Burak Torun
15-12-2009, 22:40   |  #4  
Burak Torun avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,679 mesaj

Kurduğunuz Vista orjianal mi? Belki de sistemde bir virüs vardır, güncel bir antivirüs ile tarama yapmayı da deneyebilirsiniz.

B94
15-12-2009, 22:42   |  #5  
OP Yeni Üye
35 mesaj

Laptop'un altında bulunan orjinal keyi girdim.

Yeni format attım nasıl virüs olacak. :S

Windows 7'de de oluyorudu, çok garip bir sorun.

Oyunlar sekiyor.

Banned
15-12-2009, 23:43   |  #6  
Banlandı
300 mesaj
Alıntı: B94  
Laptop'un altında bulunan orjinal keyi girdim.

Yeni format attım nasıl virüs olacak. :S

Windows 7'de de oluyorudu, çok garip bir sorun.

Oyunlar sekiyor.

Biosu güncellersen düzelebilir.Donanımsal'da olabilir masaüstü olsa daha fazla yardımcı olabilirdim ancak leptoplardan anlamam.Virüs programlarından da yapabiliyor çok gördüm öyle.format at(vista veya 7 yükle)virüs programını yada hiçbir driver kurma ! direk ekran kartı driver'ı ve oyunu yükle yine takılma varsa büyük ihtimal donanımsal bir sorun.Unutmadan ekran kartının güncel ve ingilizce olan driver'ını kur(hani şu tek link ingilizce olan driver) bu çok önemli ! Türkçe driver'da ati'lerde bu tür sorunlarla karşılaştım.Kolay gelsin dediklerimi yap sonucu yaz.

Son Düzenleme: dante-1985 ~ 15 Aralık 2009 23:49
B94
17-12-2009, 09:35   |  #7  
OP Yeni Üye
35 mesaj

Driver ingilizce ve güncel.

BIOS sürümü güncel.

Diyorum ki eskiden virüs programı falan hiçbişey dinlemeden laptop ilk alındığında takır takır çalışıyordu, ne zaman format attım, birşeyler bozuldu, bu sürücü ve donanımsal bir sorun değil. Yani o çözümlerin hepsini denedim olmuyor.. İlk hazır alındığından sonra format atınca bu takılmalar olmaya başladı... İşletim sistemi ile de ilgili değil... Hem daha yeni format attım...

PC'nin fabrika ayarlarına dönmeyi denedim ama hiçbirşey olmadı.. Galiba yanlış yaptım..

zazaca
17-12-2009, 16:10   |  #8  
zazaca avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 23
563 mesaj

bir şey sorim sana  akadaşım sen formaat atarken c dikini bçimlendiriyormusun yoksa onun özerine dirakmi kuruyon  aklında olsun format atarken format cd takıp  bilgisayarı yeniden başlatıyoruz bilgisayar tam acılmaya başlarken  f11 bazı bilgisayarlada değişiyor yada f12  delete tuşların dada bu foksiyon ola biliyor ama genelde f11 tuşunda bilgisayar acılınca f11 tuşunasürekli bas daha sonra bir menü cıkacak ordan cd rom yazılana bas bilgsayarın cd den başlasın  daha sonraki adımları biliyorsundur ve windowsu yükleceğin menüye geldin orda gelişmiş secenekler var oraya bas  orda biçimlendir var orda c diskini biçimlendir c ye bas ileri de windowsu kurdun  bilgisayarın acıldı şimdi eyerki bu şekilde yüküyorsan gelelim ikinci seceneye ethernet kartın sürücüsünü işte ekran kartı sürüçüsünü yükledikten sonra bilgisayarım sağ tıkla  özelikler windows deneyimi dizini var oraya bas yeni donım algılandı orayı yenile  secenği veya  puanımı güncelleştir re bas puanını günceleştir dene bakalım takılma oluyrmu

Son Düzenleme: zazaca ~ 17 Aralık 2009 16:28
zazaca
17-12-2009, 16:12   |  #9  
zazaca avatarı
Yıllanmış Üye
563 mesaj

[/resim]
[resim]

Son Düzenleme: zazaca ~ 17 Aralık 2009 16:23
B94
17-12-2009, 21:43   |  #10  
OP Yeni Üye
35 mesaj

Temiz kurulum yaptım, C'yi silip yani..

Sistem derecelendirmesi de yaptım..

mustafa2116
17-12-2009, 22:05   |  #11  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj

windows 7 orijinalmi ?( satın alınan yolarla)  yoksa deneme sürümümü??
windows 7 çookkk hızlı ancak peşine vista yetişti:D
windows 7 çok hılı diye yazanlara bir cevap vermek istiyorum windos 7 de vista kadar hızlı.
leptobuna kurulu sistemdeki vista leptobuna uyumluydu ama şimdi sen yeni bir sisitem kurdun.
ekran kartı grafik ayarları ... süsrüsüne bereket drivers ya yeterli değil yada eksik yapılandırmalı kurulumlu.
yani kısaca  leptobunla gelen vistayı kur. senin için daha uygun olur.

B94
17-12-2009, 22:21   |  #12  
OP Yeni Üye
35 mesaj

PC ilk alındığında bana bir Vista DVD'si vermediler. Ben sonra kurdum.

Drakkıng
18-12-2009, 00:14   |  #13  
Yeni Üye
20 mesaj

bilemiyorum ama ram lerde sorun olabilir     :/

B94
18-12-2009, 21:26   |  #14  
OP Yeni Üye
35 mesaj

Nasıl yani?

Arkadaşlar hala bi çözüm önerebilecek olan yok mu.

zazaca
20-12-2009, 01:20   |  #15  
zazaca avatarı
Yıllanmış Üye
563 mesaj

arkadaşım şüyle bir şey süylim birde örnek verim bende windows 7 kulandım mesala tune up2009 rahatlıkla vistada kulandım ama windows 7 kulanmadım çünkü windows 7 uyumlu değildi bazen olabiliyor 
 oynadığın oyunlar windows 7 uyumlu olmaya bilir r eyer uymlu deyillerse uyumluluk modunda calıştır birde öyle dene birde kuladığın sürücüleri windows 7 kendisi güncelesin update üzerinde birde büyük bir ihtimal sürücülerdendir eyerki uymluluk modunda yüklüyorsan  ama dediğim gibi windows 7 kendisi sürücüleri güncelesin yani vistadaki gibi değildir windows 7 kendisi sürücüleri günceliyor

Pc_-_FiXeR
20-12-2009, 10:55   |  #16  
Yıllanmış Üye
553 mesaj

ekran kartınız güncel değil.
ekran kartınızın en güncel driverini bulup yükleyin.
ayrıca windows 7 , windows vista'dan daha performans sağlar oyunlarda emin olun.
ama eğer  ki windows 7 den memnun kalmadıysanız 7'nin yanına (başka bir bölüme)vista kurabilirsiniz.
oyunlar için vista iş işleri için de 7 yi kullanırsınız.(alternatif)

B94
20-12-2009, 17:23   |  #17  
OP Yeni Üye
35 mesaj

Ekran kartım güncel...
Onunla alakası yok. Güncel olmasa bile GTA San Andreasta takılacak değil heralde?

B94
22-12-2009, 21:41   |  #18  
OP Yeni Üye
35 mesaj

Yardım yok mu yav?

B94
25-12-2009, 09:14   |  #19  
OP Yeni Üye
35 mesaj

Çözüm önerebilecek olan?

verdonking
01-01-2010, 13:31   |  #20  
Taze Üye
6 mesaj

ewet aynı sorun bende de var. şimdi düşününce bende vistanın üstüne 7 kurduktan sonra başladı. oyuna giriyorum sorun yok 5 dakka sonra takılmaya başlıo. bilgisayar ilk geldiğinde unreal tournamentin son oyununu rahat rahat oynuyorken şimdi sid meier's railroad ı takılarak oynuyorum. bu takılma 3-5 dakka sonra geçio ama bi süre sonra yeniden gelio. bilgisayarın özelliklerinden deiğil.
Sistem: Vista 32-bit
VGA: NVIDIA GeForce 9600M GS
CPU: Intel core2dou P7350 2.00GHz
RAM: 2 Gb
format attım olmadı. sürücüleri güncelledin olmadı. phsyx i yükledim olmadı. 7 yükleyince sanki biyerlerde bi ayarları değiştirdi. ama vistayı yükleyince düzelmedi. oyun hayatım tamamen bitti gibi stronghold crusader, diablo gibi 2 boyutlu oyunlarla idare ediyorum yardım edin lütfen

B94
01-01-2010, 14:45   |  #21  
OP Yeni Üye
35 mesaj
Alıntı: verdonking  
ewet aynı sorun bende de var. şimdi düşününce bende vistanın üstüne 7 kurduktan sonra başladı. oyuna giriyorum sorun yok 5 dakka sonra takılmaya başlıo. bilgisayar ilk geldiğinde unreal tournamentin son oyununu rahat rahat oynuyorken şimdi sid meier's railroad ı takılarak oynuyorum. bu takılma 3-5 dakka sonra geçio ama bi süre sonra yeniden gelio. bilgisayarın özelliklerinden deiğil.
Sistem: Vista 32-bit
VGA: NVIDIA GeForce 9600M GS
CPU: Intel core2dou P7350 2.00GHz
RAM: 2 Gb
format attım olmadı. sürücüleri güncelledin olmadı. phsyx i yükledim olmadı. 7 yükleyince sanki biyerlerde bi ayarları değiştirdi. ama vistayı yükleyince düzelmedi. oyun hayatım tamamen bitti gibi stronghold crusader, diablo gibi 2 boyutlu oyunlarla idare ediyorum yardım edin lü
Aynen kardeş. Ne yaptıysam olmadı. Format da işe yaramadı. Herşey yüklü.

Nedir bu sorun?

Herşey Windows 7 kurunca başladı...

Acaba XP'ye dönsek sorun düzelir mi?

Ya da Vista ya şimdi bizimkisi... Tekrar 7 kursak.

Son Düzenleme: B94 ~ 01 Ocak 2010 14:46
mustafa2116
01-01-2010, 15:13   |  #22  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj
Aynen kardeş. Ne yaptıysam olmadı. Format da işe yaramadı. Herşey yüklü.

Nedir bu sorun?

Herşey Windows 7 kurunca başladı...

Ya da Vista ya şimdi bizimkisi... Tekrar 7 kursak.

aklımdakiler çok ve çok uzun.. yinede bir kaç şeyler anlatıcam.

oyun özellikleri uyumlu olup bilgisayarın kasılmasını sağlayan etkenler.
1-- Oyun ekran kalitesinin yüksekliği. oyun ayarlarını kontrol edin

2-- masa üstü ekran nkalitesinin bit değerine uymayışı????Özelliklerden renk ayarlarını kontrol edin.
3-- Sanal bellek yetersizliği. Bilgisayarın performans ayarlarından sanal belleği sisteme uyumlu hale getirin.
4-- ek eklenti eksikliği. eklenetileri  araştırıp yeniden kurun olmazsa güncelleyin.
5-- Kurulan Program uyumsuzluğu. işletim sistemine uyumlu bir program kurmayı seçin.
6-- kurulu programın  yeterli olmayışı. güncelleyerek sorunu giderebilirsiniz.
7-- Kurulum yetkisi. Yönetici olarak kurmayı deneyin dosyalar gerekli izinle başlayamayabilir.
8-- Donanım uyum hatası. oyunun donanımla olan eksik yapılanması yeniden güncel bir şekilde yönetici olarak kurun.
9-- Uyumlu yazılımın oyunla uyumlu olmayışı. Kodlayıcıyı güncelleyin yada yeni bir kodlayıcı yükleyin
directx, windows net gibi kodlayıcılar.
10-- İşleme bağlı çalışan işletim sistemi uygulamalamaları Görev yöneticisinden tüm işlemlere bir göz atın fazlalıkları sonalandırın.
11-- Başlangıçta açılan oyun eklentisi msconfigle oyun için  başlangıçta açılan destek briimlerine bir göz atın.
12-- İşletim sistemince ram kullanma performasında eksik düzenleme. İşlem ve progforman ayarlarını yeniden yapılandırın.
13--  explorer.exe nin işleme dkarışması. yönetim ayaralrına bakın. regediti kontrol edin.
14-- oyun yardımcılarının olmayışı. Eklentileri krup yardımcıları yükleyin.
15-- uyumlu bit değerlerinde çalışmaması. oyunun başlangıcında uyumlu bit değerinde başlatın özelliklerden.
.........bu kadar ayara rağmen kasıyorsa sistem yapılandırma hatası vardır. İşletim sistemini güncelleyerek yüksek sürüm yerine güncel sürümle yenileyerek  gerekli tüm programları uyumlu şekilde yönetici olarak kurarak ek yapılandırıcıları kodlayıcıları ve şifreyicileri yükleyerek işletim sisitemini kurunu.

yazana kadar parmaklarım 1-2 cm kısaldı.

B94
01-01-2010, 20:29   |  #23  
OP Yeni Üye
35 mesaj

Kardeş sanal bellek miktarını yükseltince az daha olsa kasılmalar azaldı.

Explorer.exe yi kapatırım bazen oyunlara girerken, bellek miktarı azalsın diye, bi değişme olmadı bu durum ile ilgili..

Bit değeri uyumlu olsa bile olmuyor.

Yani benim anlatmak istediğim şu, PC ilk geldiğinde en eski, en uyumsuz oyunda takılmazken, şimdi takılıyor. Yani uyum sorunu değil bu. Bilgisayarda birşeyler değişti, ama ne bilemiyorum. Ne zamanki Windows 7 kurdum o zaman oldu.

verdonking
01-01-2010, 21:10   |  #24  
Taze Üye
6 mesaj
benim bilg. e xp yüklenmio ayrıca düzeleceğininde garantisi yoq ne yazıkkki

belki bios ayarlarını değiştirmiştir. teknik servise mail attım onu bekliyorum. kendi bilgisayarının teknik servislerine mail atta belki şey derler "işte efendim şu ayarı deeştirio. şunu yükleyince geçio" boşuna garantiyle felan uraşmayalım.

Son Düzenleme: verdonking ~ 01 Ocak 2010 21:11
verdonking
01-01-2010, 21:32   |  #25  
Taze Üye
6 mesaj

sanal bellek boyutunu artırınca sorun çözüldü mü azaldımı