Birçok oyunda gördüğümüz Vsync ayarı nedir ne işe yarar? Acaba açsakmı bu ayarı kapatsakmı daha iyi performans elde ederiz. Mesela benim laptop da Win7 64 bit var. Ekran kartım Gerforce GT 540 M. Laptopun monitörü 120 Hz yenileme hızını destekliyor. Vsync ayarını aktif etsem karım ve zararım nedir? Bu işi bilenlerden yorum bekliyorum.
Oyunlarda Vsync Ayarı Ne işe Yarar?
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
382 mesaj
Son Düzenleme: coskunkolik ~ 25 Aralık 2011 20:33
Vsync oyunlardaki kare sayısını monitörün desteklediği yenileme hızına sabitliyor,daha stabil görüntü elde ediyor,ancak halihazırda gt540 ile vsync açsanız bile,yeni nesil oyunlarda monitörün desteklediği max fpsye ulaşamaz,Ama açsanızda açmasanızda pek fark etmez,zararıda olmaz:)
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj
Vsync= Vertical sencronysation = düşey senkronlama.
oyun düşey senkrolama modu ile kullanılırsa monitörün verebileceği düşey tarama seviyesine kendisini ayarlayacaktır.
Örnek:
Oyun 1080P olsun. Monitör ise 768 olsun. Oyun grafikleri bu komut ile 768 piksele senkron edilerek daha net bir görüntü elde edilecektir. Tersi durumlarda da aynen geçerlidir. Sadece oyun 768P iken 1080 P ye uyarlamak, bu sefer elde edilecek FPS oranını düşürebilecektir.