Arkadaşlar birkaç gündür bu takılmanın nedenini bulmaya çalışıyordum. HD Tune testim iyi çıkmayınca WESTERNDIGITAL WD1001FALS 1TB hdd bile aldım. Ne var ki sonuç yine istediğim gibi olmadı.
Bu gece yine oyun oynarken takılmalar başladı. İşlemci ve ram kullanımına bakayım dedim. İşlemci kullanımı yüzde 100'leri görüyordu. Ve yüzde 100'den aşağı düşünce takılma bitiyor ama yüzde yüz olunca takılma yine başlıyordu. Ve hdd'nin ışığı sürekli yanıp sönüyordu.
Oyundan çıktıktan sonra birkaç dakika geçmesine rağmen işlemci kullanımı yüzde 50-60'lardaydı. Hatta bir anlık yüzde 80-90'ları gördü. Ve hdd'nin ışığı yine yanıp sönüyordu.
Vistanın biz komut vermesek de disk birleştirme hizmeti varmış. Ben oyun oynarken işletim sistemi işlemciyi bu işlerle meşgul ettiği için bu takılmaları yaşıyorum. Bu konuda başka görüşleri olanlar varsa onları da dinlemek isterim. Ayrıca ben istemeden gerçekleşen bu disk birleştirme olayını iptal edebilir miyiz? Yardımlarınızı bekliyorum.
Sisteme xp de kurdum hd tune testi daha güzel çıktı. Zikzaklar o kadar çok belirgin değildi. Oyunlarda takılma da yaşamadım.
SİSTEM
İşlemci: Intel [email=E8400@4160]E8400@4160[/email] MHz (520X8)
Ram: Corsair 2X2 [email=GB@1040]GB@1040[/email] MHz (520X2)
Anakart: Gigabyte EP45-UD3R
Ekran Kartı: XFX GTX 285 XXX
HDD: WESTERNDIGITAL WD1001FALS 1TB
Güç kaynağı: Silverstone Olympia 750 W
Kasa: Cooler Master Stacker STC-T01
İşletim Sistemi: Vista Ultimate 64 Bit SP1
NOT: Sistem OC'siz de olsa bu takılmaları yaşıyorum. Stabilite ile ilgili bir problem değil..
Aşağıda sistem boştayken işlemci kullanımı görülüyor.
[/resim]