meraba..Konuya şurdan başlayayım..Eskiden normal bi şekilde çalışan oyunlarımın hepsi + yeni yüklediğim oyunlar full screen mode da olmasına rağmen tam ekran da fakat küçücük bir pencerede açılıyor..kimi oyunda options tan çözünürlüğü değiştirerek bu sorunu giderdim ama bir çok oyunda olmadı...Örneğin fm2008 küçücük bir pencerede açılıo weya nba 2008...Directx 9.0 te oluşan bi hatadan kaynaklanabileceğini düşünüp baştan yükledim olmadı...forum sitelerine baktım pek fazla bişey ordada bulamadım..laptop kullanıyorum monitör ayarlarından kaynaklanabilir dedim olmadı..ekran kartı ayarlarını varsayılan ayarlara döndürdüm..hatta bilgisayarı geri yükleme yaptım önceki bi tarihe ama olmadı..ayroca Vista kullanıorm geri yükleme yaptığımda fabrika ayarlarına döneceksiniz demişti..Vista yı etkinleştirmem gerektiğini söylediler bu yüzden fakat bilgisayarı yeni almama rağmen bana cd wermemişlerdi ne şekilde yapacağımı bilmiorm..doğrusu nedir?Lütfen bi çözüm bulabilirseniz 2 sorumada çoooooooooooooook sewinirim
Oyunlarım full screen mode da ama küçük ekranda aç
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
273 mesaj
ekran kartının ayarlarına bak. Hepsini varsayılanlara ayarla (genelde bu sorun Nvidia da oluyor) orada performans ve kalite artıran seçenekler var onların hepsini varsayılanlar yap.
O şekilde olmasını sağlayan bir seçenek vardı ama ismini tam hatırlayamıyorum
Yıllanmış Üye
273 mesaj
eğer tam olarak heryerini yaptıysan ekran kartının, ekran kartının güncel sürümünü yükle, yüklü ise (güncel ise) kaldır yeniden kur. (Gereken yerlerde yeniden başlatarak)
OP Taze Üye
9 mesaj
kartım nvidia değil intel mobile 945 chipset kullanıorm ekran kartı ayarlarımı ztn warsayılan yapmıştım..fakat değişmemişti...Güncellemeyi de silip yüklemeyi denemiştim fakat bi sonuç wermemişti..hatta demin biostan load default yaptım yani başlangıç ayarlarını yükledim ama sonuç yine hüsran