Özel bir Windows: Vista'dan sonra, 7'den önce

CHIP Online
03-10-2008, 11:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Microsoft, Windows 7'den önce özel bir Windows sürümü yayınlayacak: Karşınızda Windows Cloud...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Ozel ... -den-once_8980.html

Microsoft şefi Steve Ballmer, Windows 7'den önce bir işletim sistemi daha çıkaracaklarını duyurdu. Windows Cloud ismindeki proje bu ay içinde tanıtılacak.

Fakat Windows Cloud son kullanıcıya değil, bilakis internet için uygulama geliştirmek isteyen programcılara hitap ediyor. Google Docs ve Microsoft Office Live Workspace, çeşitli web uygulamalarına örnek olarak gösterilebilir. Ballmer detaylar hakkında daha sonra konuşacağını söylüyor. Windows Cloud, Vista ve Windows 7'nin üzerinde yol aldığı işletim sistemi rayından bağımsız olarak geliştirilecek.

Microsoft bu proje ile şu sıralar web uygulamaları konusunda birinciliği göğüsleyen Google'a rakip olmak istiyor. Yalnız Windows geliştiricileri yazılımı tamamen web'de depolamak istemiyor, bilakis masaüstü programlarını internet uygulamaları ile genişletmek istiyorlar. Microsoft bu stratejiyi "Software plus Service" (Yazılım artı hizmet) şeklinde adlandırıyor.

Tüm konu: Özel bir Windows: Vista'dan sonra, 7'den önce

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Microsoft'un web geliştiricileri için attığı bu adım hakkında ne düşünüyorsunuz?

Fattur
03-10-2008, 11:46   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

güzel olacak

Toxic
03-10-2008, 12:44   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,600 mesaj

güzel :) çıkarsınlar hemen gidip alacam :)

neverofnever
03-10-2008, 15:01   |  #4  
Yıllanmış Üye
507 mesaj

Gayet güzel ama Microsoftun bu alanda google'a rakip olması için google gibi yazılımlarını ücretsiz sunması gerek.Google şu an için verdiği hiçbir hizmetten para almıyor onlar ne kadar para almasalarda onlara daha fazlası geliyor.Ama Ms'de istese google'a rakip olabilecek bir kapasitede şirket.

frozen
03-10-2008, 21:28   |  #5  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
776 mesaj

MS - Google savaşını MS kazanacaktır. MS olmasa google olmazdı belkide, kim bilir. MS in bu adımını beğendim ama ücret kotalarini ya çok uygun ya da ucretsiz gibi bir yerde tutarsa bu işten bir fayda sağlayabilir.
Google ücretsiz hizmetler sunuyor fakat geri destek yok. Ofisi ararsınız telefon açılmaz, Mail atarsınız aylar sonra otomatik cevap verirler. Forumları saçma sapan backlink çabalarıyla dolu. MS bu konuda ücret talep etmekte haklı olabilir ama makul olsun.

Fattur
04-10-2008, 00:02   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

frozen'e katılıyorum.ayrıca google da bir ücret alıyor.senin pc'ni oda senle beraber kullanıyor.hemde sonuna kadar.bunu ms de yapıyor ama google gibi sonuna kadar kullanmıyor.