Özel dosya: Geleceğin Windows'u Midori

CHIP Online
08-08-2008, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

CHIP Online Windows'un varisi olacak olan Midori hakkındaki güncel bilgileri sizin için derledi...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Ozel ... -u-Midori_8139.html

Şişmiş, ağır, istikrarsız: Windows artık son demlerini yaşıyor. Windows'u pencereden dışarı atıp yeni fikirler için yer açmanın vakti geldi. Olası halefin kod adı ise Midori. CHIP Online ortaya çıkan ilk detayları sizinle paylaşıyor.

22 seneyi aşan Windows deneyiminden sonra Microsoft, Windows çağını (XP/Vista/7/8) kapatıyor. Artık vakti geldi: Internet ve tarayıcılar işletim sistemi ya da yerel uygulamaların görevlerini yapabiliyor. Ayrıca Windows vapuru eski yüklerini güverteden dışarı atmalı ve daha "light" ve güvenli olmalı. Mesela netbook trendi için Windows Vista çok geniş kaçıyordu ki, Microsoft bu yüzden yadigârı Windows XP'nin hayatını uzatmak zorunda kaldı.

Problemin çözümü: Midori Windows neslinin varisi olabilir. Tamamen yeniden yapılandırılmış sistem, Microsoft'un 2003'te hayat verdiği Singularity araştırma projesinin bir yan ürünü. Amaç: Midori daha "light", daha hızlı ve daha güvenli olacak. Bunun yanında bir uygulamayı yerel diskinizde yahut internette çalıştırmanız bir fark oluşturmayacak. Ayrıca sistem ve uygulamalar donanımdan bağımsız olarak çalışacak ve rahatlıkla diğer cihazlara aktarılabilecekler.

Tüm konu: Özel dosya: Geleceğin Windows'u Midori

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Midori, Windows'u kökünden kazıyıp başarılı olabilecek mi?

Fattur
08-08-2008, 00:19   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

İnternet tabanlı olması çok kötü aslında.Düşünsenize bir internet kesintisi ve gümmm hiç bir dosyanıza erişemiyorsunuz.

ReFeRaNSs
08-08-2008, 03:34   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,225 mesaj
Fattur
İnternet tabanlı olması çok kötü aslında.Düşünsenize bir internet kesintisi ve gümmm hiç bir dosyanıza erişemiyorsunuz.
Beğendim bu ms bisim telekomu bilmio :)

minnoş_97
08-08-2008, 13:17   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,115 mesaj

ne internet tabanımı?E ozaman biizm bağlantı çok yavaş dosyalar yavaş açılcak Kahkaha yaw windows açık kodlu olmasın

Halil Mollaoğlu
08-08-2008, 16:01   |  #5  
CHIP Online
373 mesaj

arkadaşlar Midori hakkında kesin yargılara varmak için çok erken. rahat 5-6 sene sonrasından bahsediyoruz, belki de daha fazla. Önce Windows 7 sonra 8 çıkacak ve ancak sonrasında Midori'nin kesin hatları belirecek.

bu yüzdendir ki, Midori için endişelenmeye gerek yok. MS'in de dediği gibi Midori şu an için "katıksız bir araştırma projesi". uygulamaya geçip geçmeyeceği belli değil ;)

bizim için bir sonraki adım sene sonunda çıkacak ilk Windows 7 betası olacak. Midori sadece bir plandan ibaret...

Mehmet-
08-08-2008, 16:32   |  #6  
Mehmet- avatarı
Yıllanmış Üye
2,296 mesaj
ercanyerci
Beğendim bu ms bisim telekomu bilmio :)
Aynen Kahkaha

deadly_saw000
08-08-2008, 18:17   |  #7  
Yıllanmış Üye
487 mesaj
Halil Mollaoglu
arkadaşlar Midori hakkında kesin yargılara varmak için çok erken. rahat 5-6 sene sonrasından bahsediyoruz, belki de daha fazla. Önce Windows 7 sonra 8 çıkacak ve ancak sonrasında Midori'nin kesin hatları belirecek.

bu yüzdendir ki, Midori için endişelenmeye gerek yok. MS'in de dediği gibi Midori şu an için "katıksız bir araştırma projesi". uygulamaya geçip geçmeyeceği belli değil ;)

bizim için bir sonraki adım sene sonunda çıkacak ilk Windows 7 betası olacak. Midori sadece bir plandan ibaret...

Alkış

Fattur
08-08-2008, 19:17   |  #8  
Yıllanmış Üye
5,768 mesaj
Halil Mollaoglu

bu ms bisim telekomu bilmio :)
ikisine de katılıyorum :D
hele ikincisine :D
--
ama ms türkiye belki biliyordur değilmi?

Son Düzenleme: Fattur ~ 08 Ağustos 2008 19:17
minnoş_97
08-08-2008, 19:34   |  #9  
Yıllanmış Üye
1,115 mesaj

ms türkiye biliyodur Kahkaha Ama bir şey soracağım o zaman internetten çalışırsa bir şifre alacağız ama internet şifremizi bir şekilde çalıp dosyalarımızı Alırlarsa???

Feel Good
08-08-2008, 19:49   |  #10  
Yıllanmış Üye
2,688 mesaj
minnoş_97
ms türkiye biliyodur Kahkaha Ama bir şey soracağım o zaman internetten çalışırsa bir şifre alacağız ama internet şifremizi bir şekilde çalıp dosyalarımızı Alırlarsa???
şimdiden bunun endişesine mi düştün. Daha belli bile deil çıkıp çıkmayacağı. Çıkarsa da ona göre bi çözüm bulurlar herhalde! :))

Kapalı Hesap (70196)
08-08-2008, 23:56   |  #11  
Kapalı Hesap
45 mesaj

bla bla bla hikay desem..

Fattur
09-08-2008, 13:39   |  #12  
Yıllanmış Üye
5,768 mesaj
okanbayraci
bla bla bla hikay desem..
hikaye değil kullanışlı.

uGuR.uK
09-08-2008, 16:24   |  #13  
Yıllanmış Üye
8,316 mesaj

ya sorması ayıp sizin adsl'ler hala dial up gibi mi? ben baglatalı yılar oldu ve bitek ilk sene bikac kopma oldu ondan sora hiçbi şey olmadı, ne kopma ne yavaşlama. kaldıki midori seneye gelmiyor, 7 gelcek hatta ondan sora belki 8 gelcek sora midori gelcek. cok erken daha arkadasın dedigi gibi, ve her ne kadar laf atsakta ülkemizdede gelişimler hızlı bir şekilde ilerliyor-imkanlarımıza göre- zamanında dünyadan geri kaldıgımız icin şuan onlarla kıyaslanamıyoruz diye laf atmak olmuyor. adsl geleli kac sene oldu sora vdsl'i geldi, tamam fiyatlar yüksek altyapı bazı ücra yerlere gitmeyebiliyor ama genel olarak ülkenin geçmişini ve şuanki durumunuda göz önünde bulundurun. bu işletim sistemi cıkana kadar cok daha iyi bi teknolojik ortama sahip olacagımıza eminim...