Arkadaşlar dün Pc ye format attım tüm kurulumları yaptıktan sonra kullandığım P2P programlarını kurdum. Flashget te problem yok(Upload ve Download Ok.) fakat Ares bağlanmıyor. Daha önce böyle bir durumla karşılaşmamıştım ki internette yaptığım araştırmalarda bir çok kişinin bu problemle karşılaştığını ve kesin bir çözümü olmadığını gördüm. Antivirüs programı ve güvenlik duvarı ayarlarına bakmama rağmen bişey bulamadım. Hatta güvenlik duvarını kapayıp tekrar denedim olmadı ki güvenlik duvarının Özel Durumlar sekmesinde Ares ve Flashget işaretli durumda. Antivirüs programını kaldırıp Aresi yeniden kurdum. Antivirüs olmamasına ve güvenlik duvarı kapalı olmasına rağmen yine bağlanmadı. Forumda bu konu ile ilgili olan bikaç yazı vardı onları okudum port açma olayından bahsedilmiş fakat Ares her açıldığında yeni bir port numarası alıyor bu mantıklı gelmedi. Sorunun Sp2 kaynaklı olabileceğini düşünüyorum. Sp2 yi silip sırasıyla Ares ve Sp2 tekrar kursam sorun düzelir mi? Ayrıca Sp2 yi Denetim Masası\Program Ekle-Kaldır dan kaldırmak istediğimde sistemdeki bazı programların düzgün olarak çalışmayacağı uyarısını veriyor (Maşallah kurulu tüm programların ). Fikri olan varmı arkadaşlar bu uzun yazıyı okuduğunuz için şimdiden teşekkürler.
P2P Bağlantı Sorunu (Ares) ...
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
21 mesaj
Son Düzenleme: mihenktasi ~ 13 Kasım 2007 16:59
OP Yeni Üye
21 mesaj
Bugün Ares kendi kendine Online oldu :). Tam arıza bi durum kafa atasım geldi makinaya. Yani sorun kendiliğinden çözüldü.
Taze Üye
1 mesaj
merheb kardes. bende de ayni sorun var. acaba naisl cozdugunu soylermisin? bir de yukarida sp2 kurdum demissin, onun da ne oldugunu soylermisin? acaba problem ondan kaynaklanabilirmi? tesekkurler.
OP Yeni Üye
21 mesaj
com55merheb kardes. bende de ayni sorun var. acaba naisl cozdugunu soylermisin? bir de yukarida sp2 kurdum demissin, onun da ne oldugunu soylermisin? acaba problem ondan kaynaklanabilirmi? tesekkurler.Kardeş inndir.com a girip arama satırına Ares Regular Edition 2.0.9 yaz ve bu sürümünü kur. İlk açılışta olmasa bile biraz bekledikten sonra sunucuya bağlanıyor (Sabırlı olmak lazım). SP2 = Windows XP Service Pack 2(Güvenlik Paketi Gibi Bişey) demek. Bide Ares ve buna benzer paylaşım programları ilk açılışta Windows'un güvenlik duvarına takılır ve her zaman çalışmasını istiyorsan burada İzin ver seçeneğini seçmelisin. Başka bir yolu ise Başlat/Ayarlar/Denetim Masası/Windows Güvenlik Duvarı/Özel Durumlar sekmesinde Ares ve benzeri paylaşım programlarının seçili olması gerekir(Tabi bu Windows XP işletim sistemi kullananlar için geçerli).Son Düzenleme: mihenktasi ~ 27 Ekim 2008 09:30