merhaba arkadaşlar yaklasık 2 ay önce bir sistem toplattım ve p4 3.0 ht olmasını istedim herne ise intelin sayfasında gezerken hyper threading ile ilgili bir program vardı test amacıyla.onu indirdim ve test yapayım dedim ama chipseti tanıyamadığını belirtti.ve alttaki verdiği acıklamada ht olup olmadıgını kontrol edin diyordu yada enable falan yazıyordu.everest ile sistem taraması yaptığımda ise çift işlemci gozukuyor ama ht gibi bir ifade bulamadım.windows görev yoneticisindede iki işlemci için grafik var ayrıca.şimdi soru:benimki ht mi,değilmi. lutfen soleyin arkadaşlar.teşekkürler...
p4 3.0 ht mi değilmi?
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.hmm bak sunlara gir
bilgisayarim-->özellikler-->donanim-->aygıt yöneticisi
burada işlemcilerde iki tane varsa ht var vede aktif demektir, eger ht nin olduguna eminsen vede tek işlemci gözüküyor ise bios dan ht yi enable yapmak zorundasin.
+2. Daha kısa tanımlanamzdı :)
selam arkadaslar
biostan ht olayi bazi anakartlar otamatik islemciyi taniyor ve ht ise kendisi devreye sokuyor onun icin sen anakartin ne oldugunuda yazsan daha iyi olacak
Lütfen bir sorun yazınca düzeldimi, yoksa hayla ayni kaldımı diye zahmet edip birşey yazsa arkadaş.
dediğin gibi aygıt yöneticisinde benim çift işlemci görünüyo.şimdi benimki hyperthreading var ve aktif oluyo öylemi.Bendede p4 3.0 var.Peki bu durum da ramlari dual ddr olarak kullanbiliyorum değilmi.2 tane 256 400mhz hızın da ramvar nasıl dual ddr olarak kullanabilirim.
ramlerini dual olarak kullanabilmen için anakartinin desteklemesi lazim
anakart markasını yazmamışsın ancak yeni toplattiysan büyük ihtimalle vardir, yapman gereken kasayi acip ramlerini ayni renktei slotlara takmak
yani
iki yeşil
iki mavi
ram slotu var diyelim
eğer sen ramleri ayni renk slotlara takarsan vede ayni hizda ramler ise dual olarak çalışırlar
dual olup olmadığınıda cpuz programindan memory bölümüne barkarak öğrenebilirsin.
( çekebileceğin adres http://www.inndir.com/program.php?id=21089)