stok fanla 3.2 ghz işlemciyi ne kdr yükseltebilirim bide hayatımda hiç yapmadım overclock biraz da çekınıyorum açıkcası yakarım dıye yardım edebilirmisiniz
p4 3.2 overclock
Pek tavsiye etmem Pentium 4 Prescott serisinden ve oldukça fazla ısınıyor. Stok fan kullanıyorsan hiç uğraşma yakarsın ya da stabilitesini bozarsın. Boşta 70C işlemci olursa şaşmam :)
power supply 600 waat coler master anakart asus p5sd2-x yanı 3.2 ya 3.6 olsa yeter sadece nfs yeni oyunu hot pursit oyununu oynayabılmek ıcın yapıyorum acık soylemek gerekırse zaten seneye amd buldozer kurmayı dusnuyorum benı yaklasık 8 ay ıdare etsın yeter
power supply 600 waat coler master anakart asus p5sd2-x yanı 3.2 ya 3.6 olsa yeter sadece nfs yeni oyunu hot pursit oyununu oynayabılmek ıcın yapıyorum acık soylemek gerekırse zaten seneye amd buldozer kurmayı dusnuyorum benı yaklasık 8 ay ıdare etsın yetero oyunlar için(NFS WORLD-NFS HOT PURSUİT) işlemcin yeterli bence ama burda ekran kartın önemli yani ekran kartın iyi ise çok rahat oynayabilirsin ve hatta kendin bir bak yetermi yetmezmi diye ?
baktım shıft baktım kırmızı işaret çıkıyor işklemciye diğerleri fazlasıyla yetiyor sadece işlemci kırmızı ekran kartım da hd 4890 1 gb 256 bit
baktım shıft baktım kırmızı işaret çıkıyor işklemciye diğerleri fazlasıyla yetiyor sadece işlemci kırmızı ekran kartım da hd 4890 1 gb 256 bitbu oyunu oynatamayacağı anlamına gelmez ama sen birde işlemcinin hızını arttırarak öyle bir, en azından işlemcinin O.C. sınırını öğrenmiş olursun.(tekrar ediyorum UYGUN SOĞUTUCU ile dene)
P4,ler çalışma sıcaklıkları yüksek ama dayanıklı işlemcilerdir 90 derece bile olsa çalışır.
işlemci 3.2 boşta 45 derece yük altında en fazla 62 derece gordum mafıa 2 de 3.6 ghz şuan kullandıgım fazla cıkabılırmı yanı cıksada bır sorun olurmu
OC yaptıktan sonra donma problemleri yaşarsın bence o işlemciyle fazla oynama