P4 350 W güç kaynağı

COBE38
29-07-2007, 15:51   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
37 mesaj

Arkadaşlar Uzun zaman oldu foruma yazı yazmayalı şimdiden tüm chip arkadaşları modüratörleri selamlarım

Efem benim şimdi bilgisayarımın akşam bilgisayara bakarken bir şey oldu değişik bir ses çıkarmaya başladı. bu ses hala gitmedi sabahtan belli içini temizledim fanları çıkardım power supply'ın içini açtım fanların tozunu işlemcinin tozunu aldım sonra onları bir güzel fan yağıyla yağladım herşeylerini takdım tamam ses gitmesi lağzım derken bu ses gitmedi ve gitmeyecek galiba kulağımla dinleye dinleye sorunun power'dan kaynalandığına karar verdim tabi ben buna çok inanamıyorum ama yine de son noktayı ona koydum şimdi  daha önce kasayla gelen power'ı yakmıştım sonra yenisini olarak da power supply kont marka 350 watt bir suplay takmışlar bir yıl geçti ama şimdi bu da vızır vızr ses çıkarıyor şimdi millet benim bilgisayar da iki tane tv kartı var bir tane hdd var para olunca iki tane olabilir. sonra bir dvd ram, bir de cd okuyucu ve disket okuyucu var sonra ek donanımlar olarak bütün usb girişleri dolu artı usb hup var bilgisayar anakart asus p4800-x işlemci intel p4 3,00 ghz ekran kartı 128 mb harddisk de segate marka şimdi nasıl bir marka ve kaç watt çok sessiz çıt bile çıkmayan bir power supply almam lağzım
Bütün önerilerinizi bekliyorum millet şimdiden hepinizin teşekkür ediyorum selamlar Islık

bjk_semih
29-07-2007, 16:53   |  #2  
Yıllanmış Üye
1,452 mesaj

Şuan piyasada bulunan TAGAN - ENARMAX - THERMALTAKE - OCZ - FSP gibi firmaların ürünlerine bakabilirsin. senin için 350w - 400w ideal. ama ileride sistemi değiştiririm ona göre PSU olsun dersen 500w lık PSU almalısın. psu ya ne kadar para verebilirsin? ona göre tavsiyede bulunuruz

COBE38
29-07-2007, 18:13   |  #3  
OP Yeni Üye
37 mesaj

semih kardeş para olarak birşey demiyorum kafamı bozacak ses olmasın yeter sana şu mekanik sesi dinletsem bu neya dersin bana sesiz birşey lağzım o kadar ablamın cure dual d çift çekirdek işlemci bilgisayar da tam 4 tane fan çalışıyor çok sesiz ama benim topu topu iki tane fan var işlemci fanı ve power bu yeni nesilden çok berbat çıkarıyor bir nesil önce olmasına rağmen ama benim endişem de bu benim bilgisayardaki ses hiç gitmiyor yine power mı yanacak ondan korkuyorum  tam bir gün oldu ama bunu çözmem lağzım bilgisayarı kendi toplaya biliyorum onun için en iyi parça power bulmam lağzım kardeş selamalar

Son Düzenleme: COBE38 ~ 29 Temmuz 2007 18:15
safakaltun
29-07-2007, 20:17   |  #4  
Yıllanmış Üye
170 mesaj
COBE38
semih kardeş para olarak birşey demiyorum kafamı bozacak ses olmasın yeter sana şu mekanik sesi dinletsem bu neya dersin bana sesiz birşey lağzım o kadar ablamın cure dual d çift çekirdek işlemci bilgisayar da tam 4 tane fan çalışıyor çok sesiz ama benim topu topu iki tane fan var işlemci fanı ve power bu yeni nesilden çok berbat çıkarıyor bir nesil önce olmasına rağmen ama benim endişem de bu benim bilgisayardaki ses hiç gitmiyor yine power mı yanacak ondan korkuyorum  tam bir gün oldu ama bunu çözmem lağzım bilgisayarı kendi toplaya biliyorum onun için en iyi parça power bulmam lağzım kardeş
eğer para sıkıntın yoksa zalman zm600 hp yi tavsiye ederim çok guzel bir psu giyatı yanlış hatırlamıkyorosam 275 lira falandı :)))

bjk_semih
29-07-2007, 21:52   |  #5  
Yıllanmış Üye
1,452 mesaj

FSP - EPSILON 600W  

TAGAN > EasyCon 480Watt

TAGAN > EasyCon 530Watt

TAGAN > EasyCon 580Watt

TAGAN > Easycon XL 600Watt

bu adresten http://www.mavibilgisayar.com/yeni/index.php?Page=Listele&No=41 enarmax PSU larınada bakabilirsin...  

bu psu lar arasından birini seç. ve psu yu takmadan önce bilgisayarı tam bi temizlik yap. bu adres yardımcı olabilir. http://forum.donanimhaber.com/m_4875972/tm.htm

COBE38
03-08-2007, 09:25   |  #6  
OP Yeni Üye
37 mesaj

dostlar power supply için yazı yazan arkadaşlara teşekkürederim

Şimdi konu açmışken başka konu açmak gereği duymadım madem power supply'ı değiştireceğim cpu fanı yani işlemci fanını da değiştiriyim dedim o yüzden şu resim de görüldüğ gibi işelemci fanıma hangi marka alsam tabi sesiz olması öncelikle 50-75 ytl civarı da bir para olrak da buna düşünüyorum şimdiden yorum yapcaklara teşekkürler

Son Düzenleme: COBE38 ~ 03 Ağustos 2007 12:01
Borga-x
03-08-2007, 09:36   |  #7  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Thermaltake Mini Typhoon alabilirsin. Çok başarılı bir sogutucu.

burda da linki var.Tam senin aradığın tıpte sessiz ve cok kaliteli. ben bunun büyügünü kullanıyorum.Big typhoonu o da cok sağlam ama bütçen için mini diyorum

COBE38
03-08-2007, 11:37   |  #8  
OP Yeni Üye
37 mesaj

Kardeş bunlar güzel zaten sen benim aklımı okumuşsun ben de kaçgündür bunlara bakıyorum ama bunu nasıl monte ederim ki ben zaten resimleri o yüzden koydum cpu fan geçmeli kıstırgaçla tuturulmuş benimkin de ben bunu nasıl mote edeceğim anlaymadım
çünkü alttan işemciye doğru soğutucu bir fanla bağlanmaış boru arası da uzun galiba ben bunu monte etsem kesin sallanıp kırılır bu büyüklükte olunca selamlar

Borga-x
03-08-2007, 11:41   |  #9  
İlk Maestro
11,767 mesaj

Hiçbir sey olmaz sallanmakla (sallanmaz yani).Bende buyugu var diyorum alet süper. Bu arada bu sogutucuyu bağlayabilmen için bir çok aparat ve bağlantı kıtapcıgı var. Ordan yardım alabilirsin.Ben buyugunu takarken anakartı sökmek zorunda kalmıştım.Umarım bunda yoktur.

Son Düzenleme: Borga-x ~ 03 Ağustos 2007 11:48
safakaltun
03-08-2007, 13:00   |  #10  
Yıllanmış Üye
170 mesaj
Borga-x
Hiçbir sey olmaz sallanmakla (sallanmaz yani).Bende buyugu var diyorum alet süper. Bu arada bu sogutucuyu bağlayabilmen için bir çok aparat ve bağlantı kıtapcıgı var. Ordan yardım alabilirsin.Ben buyugunu takarken anakartı sökmek zorunda kalmıştım.Umarım bunda yoktur.
kardeş kanımca bundada sokmek zorunda kalacaksın

Borga-x
03-08-2007, 13:08   |  #11  
İlk Maestro
11,767 mesaj

olabilir tabi ama paranın hakkını sonuna kadar alabileceiğin bir sogutucu