Slm Arkadaşlar P4 640 3.2 Ghz işlemcimi overclock yapmak istiyorum ma neredeyse hiç bir bilgim yok O yüzden sizin gibi uzmanlara danışmak istedim...Overclock yapmayo okudum ama bellek ve pcı değerlerini değiştirmek doğrusu beni tırstırdı 1:1 oranı fln pek naldığım söylenemez Sistemim çok eski ama yinede yeni çıkan oyunlardan fps alabiliyorum :) ( Prototype 1440x900 low ayarlarda 13-20 fps arası :) ) Neyse İşlemcimi nasıl oc yapacağım hakkında hiç bir bilgim yok kısacası Vakti olan ve bana yardım edebilecek arkadaşlar varsa Duacınız olurum... Pc im hakkında tüm bilgi ve fotoları sizinle paylaşacağım 3.2 den yüksek olsun Çokta abartı olmasın tabi yanma riskini tabiki göze alamam :) beni azcık daha hızlandırsın yetr :) Neyse Bilgileri Paylaşmaya Başlıyım :) Arkadaşlar Biraz kolay ve ayrıntılı anlatırsanız çok sevinirim hele hele Resimli olursa Forum köleniz bile olurum ;) Şaka bi tarafa Ben başlıyım :)
İlk Önce Genel En basit Bilgileri paylaşmak istiyorum...
Anakart: Asrock 775Dual-880pro Chipset pt880 pro Tıklayın...
İşlemci: Pentium 4 640 3.2 ghz (2 Cpuz) 2 Cpu anlamadım ama :) Bu çift Çekirdek demek mi oluyo_?
Ram: 2x 512 mb ddr2 533 mhz
Ekran kartı: Sparkle 8500gt DDr2 128 bit (Buna Daha Yeni Oc yaptım Oc lu yani)
Monitör: Samsung 19' 933NW+
GüçKaynağı: Pegasus atx powersupply 380w ATX 12V(Version 1.3) P4 Model330u Psu kavramını pekbilmediğim için direk modeli yazdım
*-*-*-*-*-*Cpu-z Ve Gpu-z Bilgileri *-*-*-*-*-*-*
*-*-*-*-*-*Everest Pc Bilgileri *-*-*-*-*-*-*
Bu resimin Boyutu biraz büyük :)
*-*-*-*-*-*Sistem Normal İken Isı Bilgileri *-*-*-*-*-*
Resimde Pc de: Km Player,Msn,Bluetooth,Everest,Paint,Mozilla Firefox, Vb Küçük Şeyler Açık....
*-*-*-*-*-* Fan Ve Güç Kaynağı *-*-*-*-*-*
Güç Kaynağı Pegasus atx powersupply 380w ATX 12V(Version 1.3) P4 Model330u
Pc içinde üstteki resim gibi Güç Kaynağı Fanı, Hmen altında normal hava fanı bide işlemci fanı var , Unutmadan bide Nvidia 8500 Gt nin Minik Fanı var :)
Pc nin yan kapağını açtım daha ferah olsun fiye Çok da olmasa toplam ısılarda farkettirdi...
3 tane normal bi de nvidia ekran kartı fanı var yan kapağı açık inş overclock için yeterli olur...?
Bu da kasanın durduğu bölüm hava alması için uğraştım ama...
Mönitör bu işte önemlimi bilmem ama yinede paylaşayım dedim :)
Arkadaşlar Pc min tüm özelliklerini paylaşmaya çalıştım Yardım ederseniz çok sevinirim işlemciyide oc ladıktan sonra hiç bişi istemiyorum bu pc artık bu kdr olur :) Eksik bilgi varsa Paylaşabilirim istediğiniz bilgiyi Uzman Profosyonel arkadaşlarım bnm yardım ederseniz çok sevinirim.... Şimdiden hepinize teşekkür ediyorum :)