merhabalar aradaşlar ben pentium 4 işlemci 9800gt 1gb ekran kartı kullanıyorum powerım 420 watt orjinal işlemci darboğaz yapıyor bu durumu nasıl ortadan kaldırabilirim öğrenciyim maddi durumlar bozuk yani :S
p4 9800gt darboğaz
işlemciye overclock yaparak
birde o işlemci her zaman o ekran kartına darboğaz yapar işlemciye overclock yapmak sadece bu işlemci için darboğazı azaltır
tamam canım azalsada razıyım şimdi biostan fsb 133 ben bunu değiştiriyorum ama bilgisayar acılınca ya da reset atılınca geri 133 oluyo onu nasıl halledebilirim
işlemcini değiştir diyecem anakart da değişmek zorunda ama değiştirsen iyi olur yani hiç değilse dual core al ve çift çekirdeğin tadını çıkar
hocam öğrenciyim maddiyat malum :)
anakartının modelini söylermisin?
para yoksa overclock yap ama ısıları kontrol altında tut
anakart modelim foxconn rc4107ma-s2 overclock yapmayı deniyorum ama fsb hızını değiştiremiyorum değişmiş gibi gözüküyo ama sabit kalıyo
kaydedip çıkacan yoksa eski ayarlara geri döner
şimdi fsb hızını 133 den 135 e alıyorum mesela alttaki seçeneğe giriyorum yine 133 olarak gözüküyo değişmiyo yani
133mhz FSB'li bir işlemciyi ne kadar zorlarsanız zorlayın, güncel ekran kartlarını hatta 2-3 sene öncenin orta seviye ekran kartlarını düzgün çalıştıramazsınız bu kadar eski bir işlemciyle.
Bence işlemciye hiç dokunmayın, hızlandırmak isterken komple yakabilirsiniz. hızlanmış hali de ekran kartını düzgün(darboğaz olmadan) çalıştıramaz zaten.
yani su anda ben high da modern warfare 2 den 20-25 fps arası alıyorum bunu 30-35 fps ye cıkarsak yeter
Arkadaşım OC ile darboğaz kalkmıyor bende bir zamanlar P4 630 3 GHZ işlemci vardı bırak 9800 ü felan 8600GT de bile darboğaz yapıyordu. Ondan sonra 9600GT aldıydım yine aynı işlemci performans farkı şöyle idi.
3D Mark 05 de
8600 GT ile 7500 felan alıyordum
9600 GT ile 8200 felan alıyordum
Gerisini sen düşün :))