oem
windows xp home
1 GB ram
atı rodeon 256 ekran kartı
p4p800-x asus
P4P800-X ASUS anakarta maximum kaç gb harddisk takabilirim?
oem
windows xp home
1 GB ram
atı rodeon 256 ekran kartı
p4p800-x asus
P4P800-X ASUS anakarta maximum kaç gb harddisk takabilirim?
şimdiki harddiskim samsung herkes segateyi öneriyor fakat segate sistemime uyum sağlamaz ve bir sorun çıkar düşüncesiyle endişeleniyorum samsunga devammı edeyim yoksa segate mi alayım ?
Samsung harddisklerde çok iyidir ama, Seagate harddiskler biraz daha uzun soluklu.
Özellikle Seagate'in Sata-II ve NCQ teknolojisi kullanılan disklerini tercih edersen çok memnun kalırsın. ;)
bu arada içeriğin ne kadar büyüklükte ve ne yapacaksın bilmiyorum ama 360GB yada 500GB'lık bir disk tercih edebilirsin.
staticlifebu arada içeriğin ne kadar büyüklükte ve ne yapacaksın bilmiyorum ama 360GB yada 500GB'lık bir disk tercih edebilirsin.bende bunu duymak istiyodum hedefim 500 gb sisteme ağırlık verirmi vermezmi diye endişeleniyorum arkadaşımda 120 gb hdd var 20 gb c bölümü 100 gb D bölümü diyerek ayırmış D bölümüne birşey yüklediği zaman bilgisayar kasılıyor diyor bu alacağım 500 gb acaba bilgisayar kasılırmı?Son Düzenleme: beycanerkul ~ 18 Aralık 2008 18:14
Ama şunu belirtmelisin, 100gb lık bölüme veri aktarımı yaparken mi kasılıyor. Yoksa 100GB lık bölüme veri aktardıktan sonra, 100gb lık alan doldukça mı pc yavaşlıyor ?
staticlifeAma şunu belirtmelisin, 100gb lık bölüme veri aktarımı yaparken mi kasılıyor. Yoksa 100GB lık bölüme veri aktardıktan sonra, 100gb lık alan doldukça mı pc yavaşlıyor ?veri aktardıktan sonra pc ağırlaşıyor diyor
staticlife arkadaşım cevap vericekmisin ?
Böyle bir sorun varsa ancak virüs girmiş olması lazım. Çünkü bir arkadaşım 750GB hdd kullanıyor ve neredeyse diskin yarısını geçti. Yani 350-400 gb kadar disk alanı dolu.
deneme imkanı varsa, diskteki verilerini iyi bir anti virüs ile tarasın. Verilerini bir yere aktarsın ve diskini formatlasın. Temiz diskte de aynı problemi veriyorsa diskin donanımsal bir problemi olmalı. Mesela Bad Sector gibi.
formatlamadan önce bad sector olup olmadığını da tarayabilir mesela.