Gigabyte P55-UD5 anakart ve i5 işlemci aldım vatan bilgisayardan. Bu sisteme uygun ram bakıyorum. Araştırmalarım sonucunda i7 lerde ramin voltajının 1,65 voltla olması üstünün sakıncalı oldgunu öğrendim aynı şeyler i5 için de geçerli mi eğer geçerli ise düşük voltajlı hangi ramleri tavsiye edersiniz. CL değerlerinin düşük olmasının da önemli olduğunu öğrendim 1,65 voltta çalışan CL7 veya CL8 ram öneriniz nedir? İncelemesi karşılaştırması değerleri verilen ramler var mıdır?
P55 Anakart ve İ5 İçin Low Voltage Ram Önerisi
Evet, öğrendiklerinizin hepsi doğru ve 1.65 volt meselesi Core ix serisi bütün işlemciler için geçerli. Vatan'da yok ama Exa ve Hepsiburada'da var bu tip remlerden. Sadece bir markanınki var şu an. Henüz diğerlerinden gelmedi:
http://www.exa.com.tr/team/bellekler/team_xtreem-326-9247.html
http://www.hepsiburada.com/team- ... &productid=bd750317
Bunları alabilirsiniz, gayet de güzel remler.
Bu rami inceledim güzele benziyor ama marka olarak pek bilmediğimden tereddütteyim. Vatan bilgisayara haftasonuna kadar OCZ ve kingston un low voltage ramleri gelecekmiş. A data var bir de onu bilmiyorum nasıl. Karşıalştırma varmı peki bu ramleri yabancı ya da türk sitelerde değerlerini nasıl öğrenebiliriz. Hangisi daha üstün birbirinden yalnış ram almayalım sonra sisteme. Bir de 1333 le 1600 arasında ne kadarlık bir performans farkı vardır ben daha cok 1600 düşünüyorum.
Onlar güzel remler. Vatan'a gelecekse OCZ almanızı tavsiye ederim. O sistemde 1333 MHz ile 1600 MHz arasında gözle göreceğiniz performans farkı olmaz, 1600 MHz olanın gecikme süresi daha düşük olur sadece. Remlerin hepsi üzerinde yazan değeri verir, o konuda sorun yaşamazsınız, JEDEC stardartlarına uygun üretilirler hepsi de. Ama özellikle "overclock" için rem kalitesi önem taşır. Türkiye'ye getirilenlerden OCZ veya Corsair tercih edin bence. Başka kaliteli markalar da var ama Türkiye'de pek yok. Karşılaştırma için bakmadım ama varsa da "overclock" için karşılaştırılmıştır. Diğer türlü hepsi de stardarttır zaten, en dandik OEM rem bile JEDEC standardına uyar ve iş görmeye iş gürür.
Evet gelirse vatan'a low voltage 1600 mhz ocz alırsın eğer gelmezse Süleyman'ın önerdiğini alırsın Kingtondan daha iyidir merk etme.
http://www.pckoloji.com/bellekle ... r3-bellek-kiti.html bu adreste xtreem i ve a datayı buldum 4GB olarak hangi değerlerde ne kadar puan aldıklarını gosteriyorlar keşke ocz ve kngstonun da yapılsa da karşılaştırabilsek. Bugün Patriot ramler gelmiş vatana geldiği gibi bitmiş. Patriot nasıl markadır bir bilgim yok. Bakalım daha neler gelcek :)
Bir yerde okudum a-data ramlerin cip kalitesi düşük olurmuş zaten boşuna ucuz değil ya,insanın ve malın adisinden uzak duralım beyler :)
O zaman OCZ ve Xtreem kalıyor secenek olarak. Vatan a mail attım ne zmana elinize gelcek die cvp bekliorum olur da gelmezse Xtreem alcam gibi görünüor eğer herhangi bir site OCZ yi getirtmezse. Kingstonun kendi sayfasına baktım low voltage modeli yok daha.
Zaten olsa bile kingstonu Yüksek performanslı sistemlerin hiç birinde önermem, giriş seviyesi sistemlerde maliyet nedeniyle kullanılabilir sadece
Kingston kötü bir marka mı? Ben yıllardır kinston kullandım sistemlerimde ilk defa netbookumda OCZ kullanıyorum ondan da cok memnunum gerci 800 lük rami 533 görüyor netbook anakarttan da ayar kısmı yok ram ayarı yapmak için program var mıdır elle yapsam da 800 çalıştırsam.
Kingston kötü bir marka mı? Ben yıllardır kinston kullandım sistemlerimde ilk defa netbookumda OCZ kullanıyorum ondan da cok memnunum gerci 800 lük rami 533 görüyor netbook anakarttan da ayar kısmı yok ram ayarı yapmak için program var mıdır elle yapsam da 800 çalıştırsam.Anakarttandır. Onu BIOS'tan ayarlarsınız ama sistemine göre değişir gerek olup olmadığı.
Kingston kötü bir marka mı? Ben yıllardır kinston kullandım sistemlerimde ilk defa netbookumda OCZ kullanıyorum ondan da cok memnunum gerci 800 lük rami 533 görüyor netbook anakarttan da ayar kısmı yok ram ayarı yapmak için program var mıdır elle yapsam da 800 çalıştırsam.Kötü değilde yüksek performanslı sistemler için Kingston zayıf kalıyor özelliklede cas değerleri bakımından,o yüzden yüksek performanslı sistemlerde aşağıya yazacağım markaları tercih edin öncelikle, Bir iki marka daha var ama Türkiye de pek bulunmadıkları için onları yazmıyorum.
Ocz
Corsaır
Mushkın
Patrıot
Team Extreme
1.8 voltta 5-5-5-18-23 te ddr 800 görüyor anakartın desteği var ama su an 3-4-4-12-16 çalışıyor ddr533 olarak. Biosta ayarı yok netbook bilgisayar herhangibir program varmı bu ayarları elle yapabileceğim?
Büyük ihtimalle anakart o kadar destekliyordur. Zaten "netbook" olduğu için FSB ya 533 MHz ya da 667 MHz'dir. Gerek yok 800 MHz'e yükseltmenize, kaldı ki anakart desteklemiyorsa bu işlem "overclock" demektir ve sisteme zararlıdır.