Palit ekran kartı sorunu

Lysandertr
28-10-2010, 22:48   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Öncelikle merhaba arkadaşlar.

Sorunum bir palit ekran kartı sahibi olmam :) bir arkadaşımın aklına uyup aldım, almaz olaydım. Model yazmak gerekirse Palit 9600 GT         (Tabi Nvidia chipsetli). Sorunum tam olarak su ; ekran kartından ses gelmesi (!) uzun yıllardır bir bilgisayar kullanıcısı olarak ilk defa karşılaştıgım bir manzara. Ekran kartım ses çıkartıyor ama herzaman mı? hayır. Oyunlarda, yüksek çözünürlüklü resimlerde ve onu zorlayan seylerde ses cıkartarak performansını dusuruyor. Yani ses çıktığında bir uyumsuzluk söz konusu oluyor. Yalnız belirtmemde yarar var ki bu ekran kartı ilk alıp, taktıgımda boyle degıldı. Sürücüsünü kendi tanımış sorunsuz çalışmıştı. Ancak bir format sonra aynı surucuyle calışmamaya başladı. Bir dünya driver denedim, nafile.  

Şimdi sormak istediğim şu; Bu neden olur ? benim ilk aklıma gelen driver oldu bu yüzden denemedik driver bırakmadım. Çözülmedi. 2. si windows kurulumundan kaynaklanan sorunlardan olabilir dedim; 3 defa format attım, olmadı. Arkadaşımdan windows 7 cd sini rica ettim onunla kurdum acaba 64 bit te cozum bulabilirmiyim diye ama onuda yemedi :) Bu yüzden daha once boyle bir sorunla karşılaşmıs arkadaslardan tecrubelerini paylaşmalarını bekliyorum :)

Eğer sesi merak eden bi arkadaş olursa bi paylaşım sitesine upload ettim. Özelden iletişim kurabiliriz :)

Şimdiden teşekkürler

Son Düzenleme: Lysandertr ~ 28 Ekim 2010 22:49