Panda Internet Security 2010 Hataları

-MHG-
31-07-2010, 14:37   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
641 mesaj

Windows 7 Ultimate 64 bit kullanıyorum.Yaklaşık 4 ay geçmesine rağmen pek sorun yaşamamıştım.Şimdiye kadar...
Bugün;NIS 2010'u kaldırıp,Panda Internet Security 2010'u kurdum.Artık her açılışta explorer.exe'den hata alıyorum.Ayrıca WinRar,Paint gibi programlar da çalışmayı durduruyor.Panda'yı da aldığım 3 aylık kampanya ile kullanıyorum.(Crackli değil)
En basiti format, ama atmak istemiyorum.
Şimdiden teşekkürler.

brke_gngr
31-07-2010, 14:50   |  #2  
Yıllanmış Üye
114 mesaj

o yüklediğin programı ve winrar ı silip winrarı ve NIS 2010 u tekrar yükleyebilirsin. bide sana mozilla firefox u öneririm yada opera istediğin bir tarayıcı ve explorer.exe hatasındanda kurtulursun. paint için ise kaldırıp tekar yüklemek mümkün değil sanırım. ama alternatif programlar olabilir. olmadı google a bir arattırısın çözümünü yada başka bir üyemiz sana yarıdımcı olabilir.

-MHG-
31-07-2010, 14:50   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
641 mesaj

Tamam arkadaşlar.Sorunu çözdüm.Panda'daki uyumluluk sorunu büyük ihtiimalle.
Your Uninstaller! ile Panda'yı kaldırınca sorun ortadan kalktı..Artık hata almıyorum.İlginiz için teşekkürler yine de.

Recep Baltaş
31-07-2010, 14:54   |  #4  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Başlık değiştirildi!

özkan_oktay
31-07-2010, 16:15   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,354 mesaj
Alıntı: brke_gngr  
o yüklediğin programı ve winrar ı silip winrarı ve NIS 2010 u tekrar yükleyebilirsin. bide sana mozilla firefox u öneririm yada opera istediğin bir tarayıcı ve explorer.exe hatasındanda kurtulursun. paint için ise kaldırıp tekar yüklemek mümkün değil sanırım. ama alternatif programlar olabilir. olmadı google a bir arattırısın çözümünü yada başka bir üyemiz sana yarıdımcı olabilir.
explorer.exe internet explorer'ın değil windows gezginin dosyasıdır :) sistem dosya kontrolu yap windows hataları onarılır ama orhjinal windows 7 64 bit dvd'sine ihtiyacın olucaktır.. sistem dosya kontrolünü yapmak için başlat menüsü/donatılar/komut istemcisi aç ve sfc yaz enter tuşuna basark konrtole başlayablrsn.. explorer. exe hatası düzelir ayrıca sorun panda'dan değil başka bir sebepden bir zararlıdan dolayıdır büyük ihtimalle ama istemiyorsan panda'yı sil avira^yı kullan yada tekrar norton yükle..
Winrar ve diğer program hataları için programları tekrar yükle yada onarma seçenklerini kullan..
Dilersen sistemi geri yüklemede yapablrsn..

black_flood
01-08-2010, 16:38   |  #6  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

bu sorun ne pandanın nede bir x yazılımının suçu suç atmış olmak için boşa yormayın kendinizi. bir kişide kaspersky kasıyor yok sistemi boğazlıyor tarzı bir yazı yazmış alakası yok artık antivirüs üreticileri ile bu tip konularda neredeyse akraba olacam diyebilirim.
gerçek anlamda makinayı boğazlayabilen sadece g-data yazılımı onun dışındakilerde kimi zaman yamalar ile lisanslı kullanıcılara sunulan ama normal güncellemeler ile gelmeyen kimi zaman anakartlardaki bios yazılımları yüzünden yaşanan sorunlar kimi zamanda kullanılan sürücülerin antivirüs yazılımlarının içindeki filtreleyici bileşenler ile yaşadığı çakışmalar nedeni ile çok sorun yaşatıyor.

pandada yaşanan sorunda antivirüsün sistemlen yaşadığı uyumsuzluğun işareti başka antivirüste abu sorunları yaşamadığını belirtmişsin. ded.iğin gibi belkide basit bir format atma ile sorun çözülebilir ama zaten yıllık lisans kullanmadığın böyle bir ihtiyaca gerek yok alternatif çözümler ile gittiği yere kadar kullanabilirsin.

dandik ad-aware pro ve businesi kurmak için çakı gibi çalışan çookk makinaya format attım sırf antivirüsün yaşadığı uyumsuzluk ve sürekli cpuyu % 100 kullanıyor diye format sonrası sorun yaşatmadı fakat ne hükmü kaldıki kullanıcının bütün düzenini kıçı kırık bir yazılım için alt üst ediyorum.