Para ağaçta yetişir mi demeyin; yetişir!

CHIP Online
26-10-2013, 18:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

"Para ağaçta yetişmiyor" sözü tam anlamıyla yalan oldu. Çünkü para, gerçekten ağaçta yetişiyormuş!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/par ... -yetisir_43364.html

<div>
Bilim insanları, altının ağaçta yetişebileceğini keşfetti. Böylece "para ağaçta yetişmiyor" deyimi artık anlamını kaybedebilir.


</div>
<div>
Avustralya'daki bilim insanları, altın bulunduğu bilinen dağlık bir alanda tespiti son derece zor, ve derinlere gömülü olarak duran altın damarlarını tespit etmek için ilginç bir yöntem geliştirdiler.


Bölgedeki okalüptüs ağaçlarını inceleme altına alan bilim insanları, bazı ağaçların yapraklarında ve gövdelerinde altının izine rastladılar. Böylece, ağacın köklerinin çok derindeki altın damarına kadar uzanmış olduğunu ve bu damardaki altını çekerek ağacın gövdesine ve yapraklarına hapsettiğini fark ettiler. Böylece madencilerin yerini bulmakta zorlandığı altın damarlarının yerleri kolaylıkla ortaya çıkmış oldu.


Elbette ağaç yapraklarındaki altın, gözle görülebilecek boyutlarda bulunmuyor ancak kimyasal analizler sonrasında, yaprakların yapısında altın elemntinin bulunduğunun tespiti, altın damarlarını ağaçlar yardımıyla tespit etme teorisini doğrulamış oldu.


Bu gelişmenin bilimsel açıdan bir başka önemi daha bulunuyor. Zehirli bir maden olarak bilinen altının canlıların vücudunda var olamayacağı düşünülürken, ağaçların gövdesinde çok miktarda altın elementine rastlanması, bilim için bir ilk kabul ediliyor. Şimdi madenciler, altın aramak için ağaçların peşine düşmüşken, bilim insanları da altının organik materyaller içinde nasıl zehirlenmeye yol açmadan var olabildiğini araştırmaya koyuldular.


</div>

Tüm Konu: Para ağaçta yetişir mi demeyin; yetişir!

Kaynak: www.chip.com.tr