Paralel programlama kullanarak 4*4 lük matris olacak şekilde bir kelime oyununda bulunan harfleri girebileceğimiz bir program C diliyle. Örneğin bir kelime avı oyunu ortadaki harfin gidebileceği 4 , köşedeki harfin gidebileceği 3 yol var. Programa sözlük entegre edilmeli ki kelimeli oradan çekebilsin. Programa 16 harf girilecek ve bu harflerle türetilen kelimeleri program bize en hızlı şekilde verecek. Nasıl yapılabilir?
paralel programlama
Merhaba,
burada paralellikten kasıt nedir biraz açıklar mısınız ? Thread'lerin altyapısı kullanarak programlama mı,
event ile mi, multithreading ile mi.. ? Şu an yanılmıyorsam C'de bunu yapma şansınız yok. C++ ile de ancak
Intel TBB (Intel Threading Building Block) ile yapmanız mümkün.
Eğer multithreading kastediyorsanız bu paralellik değil. Ayrıca paralel konusu da kendi içinde ayrılmaktadır.
Bit-Level, Instruction-Level, Task-Level gibi. Paralellism de dil desteği C de sadece Apple için Objective-C
desteklemektedir.
Paralel denemesi yapılmış bir örnek var bu aşağıdaki linkte. Ancak yine de verilen örnek doğru değil. Fikir vermesi açısından
linki paylaşıyorum. https://stackoverflow.com/questi ... el-programming-in-c
C# .NET 4.0
--------------------
Paralellik konusu içerisinde yer alan Task, tam manasıyla neredeyse bu işi yapan işçilerdir. Buna ek olarak size
yine fikir açısından bu (https://referencesource.microsof ... ading/Tasks/Task.cs,045a746eb48cbaa9) linki paylaşıyorum ve "public class Task : IThreadPoolWorkItem, IAsyncResult, IDisposable" (satır 146) sınıfındaki nesnelere ve bu nesnelerin isimlendirmelerine bakıp aralarında bağlantı kurduğunuzda ne demek istediğimi anlayacaksınız. Fikir vermesi açısından C# size yardımcı olacaktır.
Aynı zamanda hangi işletim sisteminde, hangi derleyicide yapacağınızın çok büyük önemleri de vardır.
Eğer ödevinizse, veren kişiyle tekrar görüşmenizi tavsiye ediyorum.
Saygılarımla
Zaman ayırdığınız için çok teşekkürler.. Thread'lerin altyapısı kullanarak programlama linux C derleyicisiyle yapılacak. Bende daha çok yeni olduğum için forumlardan faydalanmak istedim. Bize söylenen bu kadarlık bir bilgiydi. C dili kullanılacakmış.