Parasız Dünya Turu Hakkında Her şey

gezginmario
23-04-2016, 06:00   |  #1  
gezginmario avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2016

Haberin Tamamı için 
Kaynak http://yolgunlukleri.net/neredeyse-parasiz-dunya-turu/

Ben Emre, 22 yaşındayım ve yaklaşık 7 ay önce Dünya Turu’na çıktım. Uzun zamandır yaşadığım hayatı, sahip olduklarımı, tutkularımı ve hayallerimi sorgularken kendimi bu yolda buldum.

Şimdiye kadar 26 ülke gezdim ve bu yazıyı hayalim olan Phi Phi Ada’sının manzarasında yazıyorum.


Eminim bir çoğunuz ”[url=<a href=]http://yolgunlukleri.net[/url]">Parasız Dünya Turu‘mu olur yahu ” deyip bu yazıyı okumaya koyuldunuz. Bunu başardım ve artık paylaşmanın zamanı geldiğini düşünüyorum.

Gerekli Malzemeler; Tutku, Merak, Biraz Cesaret ve İyi dostlar

Dünya Turu’na çıkmak diyince binlerce liran olması gerektiğini düşünürsün, aslında bu düşüncenin nedeni iki temel kavramı iyi anlamamaktan kaynaklanıyor

Turist Olmak” ve “Gezgin   Olmak

Bu iki kavram benzerlik göstersede tamamen birbirinden farklı olgulardır.

Turist olmak turizm dünyasının üzerine kurulmuş bir düzenin parçası olmak demektir. Genellikle yıllık izinde bir kaç yer göreyim diye tatile çıkan insanları buna örnek verebiliriz. Bunlar için herşey planlıdır. Otel rezervasyonları önceden yapılır, uçak bileti alınır, turlar planlanır ve gün gelince herşey olması gerektiği gibi olur ve biter.

Bunlar iki şekilde katagoride edilir macera tatili veya dinlenme tatili. Evet turist olmak için çok paraya ihtiyacınız var. Bu kısım bizi ilgilendirmiyor.

Peki Gezgin olmak ne demek?

Bunun tanımını yaparak ahkam kesmek bana düşmez, ama şunu söyleyebilirim ki gezgin olmak hem fiziksel hemde ruhsal olarak yolda olmak demektir. Daha sen yola çıkmadan, Sırt çantası alıp yola çıkma düşüncesiyle beraber ruhsal/iç yolculuk başlar , sonra ise onu fiziksel yolculuk takip eder.


Bu yolculukta İnsan gezersin, farklı Kültürler tanırsın, farklı coğrafyalar ayak basarsın, dünyanın en güzel günbatımını/doğumunu izlersin, binlerce hayat hikayesi dinlersin. Tanımadığın insanlar sana yardım eder, sen onlara yardım edersin, Aşık olursun, büyük resmi görürsün, gerçekte sahip olduklarını bilir değer verdiklerini bilirsin, özlersin, kendini tanırsın, ufkun açılır, daha yaratıcı olursun, amaçların ve hayata dair hedeflerin dahada netleşir, iyilik güzellik ve sevgi kavramlarını dibine kadar yaşarsın! Dostlar edinirsin, yalnız seyahat etmenin inanamaz hafifliğini hissedersin. Hayatında hiç eğlenmediğin kadar eğlenir, gülmediğin kadar gülersin, Mutlu olursun!

?resize=300%2C200 300x, ?resize=768%2C512 768x, ?w=1200 1200x" sizes="(max-width: 618px) 100vw, 618px" width="618" height="412"&gt;

Sırt çantanı alıp yola koyulmak için bekliyor musun hala? Bırak bahanelerini eğer arkada bakacağın çoluk çocuk bir aile yoksa diğer herşey kariyer, okul, iş hepsini senin yarattığın kafandaki engeller olduğunu bil ve bir daha düşün…

Her yiğidin yoğurt yemesi farklıdır o yüzden Gezginlikte kendi içinde ayrılır. Karakterine, isteklerine, hayat tarzına göre şekillenir. Binlerce dolar harcayarakta gezgin olunabilir.

Dünyayı gezmek kolay bir iştir, Zaman’ı ve parası olan herkes bunu yapabilir. Eğer yukarıda anlattığım içtenliğe çoktan sahip olduğunu düşünüyorsan, yani hazırsan o zaman bunu Nasıl Parasız yaparsın onları anlatayım.

Ama ondan önce ortalama bir bireyin İstanbul gibi bir şehirde yaşadığını varsayarak nasıl bir hayat şartlarının olduğunu ve temel ihtiyaçlarını göz önüne alalım.

Bir kere düzenli olarak mutlaka çalışmak zorundasınızdır, ve aileninizin desteği sizin masraflarınızı karşılayama yetmez. Türkiye’de ortalama bir aile ne demek hepimiz biliyoruz. Peki neden çalışıyoruz?

Tabi ki en azından temel ihtiyaçları karşılamak için, eğer kendi eviniz yok ise sağlam bir kira ödüyorsunuzdur, her gün yemek yapmak yada dışarda yemek zorundasınız bunun yanı sıra Doğaz gaz, Elektrik, Su, internet faturası var ayrıca ” Şehir yaşamına ayak uydurmak ” adına her zaman yeni ve temiz kıyafetleriniz olmalı kafanıza göre giyinip hippie gibi gezemezsiniz, toplum sizi kabul etmez. Kişisel eşyalar ve ev eşyalarına giremiyorum bile. Haftanın 6 günü çalışıp düzenli olarak işe gitmek zorundasınız bu işçide olsanız, müdürde olsanız aynı. Her gün birde ulaşım masrafı var. Aylık masrafı hesaplabildiniz mi?

Böyle bir düzenin içerisinde yaşıyorsan bunları kabul etmişsin demektir. Hayatınız da tanıdığınız kaç insan Freelense çalışıyor/çalışabiliyor?

İşte tamda bu noktada sormak istiyorum, Sırt çantasını alıp yola çıkan bir insanın yukarıda bahsettiklerimden kaç tanesini zorunluluktur? Cevap vereyim ; 3!


  1. Konaklama
  2. Ulaşım
  3. Yemek

Gezerken Para Kazanmak

Daha önce Nasil Yolda Para kazanilir anlatmıştım. Özet geçmek gerekirse yetenekli olduğunuzu düşündüğünüz her alandan para kazanabilirsiniz.

Sokak showları bunlar için en güzel örnektir. Yahut...