Merhaba arkadaşlar. 30.06.2008 tarihinde bilgisayarıma pardus 2008 i kurdum. Ayrıca bilgisayarımda vista kurulu. Pardus beğenmedim açıkçası program kurmak çok zor. Ve pardus u kaldırmak istiyorum tabi vistaya zarar vermeden nasıl yapabilirim. Yardımcı olursanız çok sevineceğim. Şimdiden teşekkürler
Pardus 2008 i kaldırma
Hardisk ini sök başka makinaya tak orada atıyorum Pardus'u D ye kurduysan D yi biçimlendirip kurtulmuş olursun.
daha dün gece kurmuşsunuz PARDUS'u ama sabahleyin kaldırmak istiyorsunuz , ne anladınız ki bir gecede ??
çalıştıramadığınız programlar olabilir tabiiki , bu normal .
Armut ile elmayı karıştırmamak lazım.
ama mutlaka eşdeğer programlar bulabilirsiniz.
illaki kaldıracam diyorsanız , PARDUS 2007.3 çalışan CD yi indirin ve bir CD ye yazdıktan sonra bilgisayarınızı bununla başlatın.
sonra , BAŞLAT>PROGRAMLAR>SISTEM>GPARTED programını çalıştırın.
root şifresi isteyecek , çalışan CD için pardus yazmanız yeterlidir.
GPARTED programında harddiskinizin tamamını göreceksiniz.
istediğiniz bölümü oradan silebilirsiniz.
dikkat edin istemediniz bölümleri silmeyin.
harddiski sökmek yerine bilgisayarı vista dan açıp d yi biçimlendirsek olmazmı
mbr boot ekranı yani sistemin ilk açılış bölümü pardusu kaldırdığın zaman mbr bozulacaktır bunu düzeltmenin yolu vista cd sini yada vista recovery diski takıp dos ortamına düşmen ve bootrec/fixmbr ve bootrec/fixboot komutlarını vermendir genelde bi taneside yeterli olur.
bende devam et onu çözmeye başar sorunlarını paylaşarak yardım al 2 işletim sisteminin olmasından bir zarar görüyorsan da sen bilirsin ama pardusda güzel yönleriyle kullanmaya değer 1 günde 1 yıllık sermayeyi nasıl yok ediyorsun oda ayrı mesele :)
ersinbakarbende devam et onu çözmeye başar sorunlarını paylaşarak yardım al 2 işletim sisteminin olmasından bir zarar görüyorsan da sen bilirsin ama pardusda güzel yönleriyle kullanmaya değer 1 günde 1 yıllık sermayeyi nasıl yok ediyorsun oda ayrı mesele :)katılıyorum
Arkadaşım Partition Magic programını kur ama Türkçe'sini.Çünkü ingilizcesi anlamayan için bilgisayarı maf ettirebilir neyse.Sonra programda sürücüleri göreceksin.Orda d sürücüsünü seç ve sil.Ardından biçimlendirde.Böylece pardus falan kalmaz ortada.
trapper35....Pardus beğenmedim açıkçası program kurmak çok zor.PİSİ'den program seçip "paketleri kur" butonuna tıklamak mı zor geldi? Anlamadım ben tam olarak..
e-eyupvista cd sini takın. açılış yöneticisini yeniden yükleyinvista dvd sinden açılış yöneticisi nasıl yüklenir. dvd yi takınca direk yükleme seçeneklerine giriyor bütün bölümler geliyor biçimlendirme yapıyoruz ama açılış yöneticisine nerden gircem veya nasıl mbr yi yükleyecem yardım lütfen
grub silinecektir.
bilgisayar a sağ tıklayıp yönet deyin. disk yönetiminden pardusun bulunduğu bölümü silip formatlayın.Son Düzenleme: system_32 ~ 31 Ağustos 2008 01:55