Pardus 2009 Çok Hızlı ..

Banned
17-07-2009, 23:59   |  #1  
OP Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Çöküyor. Evet arkadaşlar binbir hevesle indirip kurduğum pardus 2009 un çok hızlı birşekilde çöktüğüne şahit olmuş blunmkatayım. Tek yaptığım kendi deposundan ekran kartı sürücüsünü ati seçmekti. Oysa sürcü propleminde en fazla görüntü vermeyi durdurması gerekirken benim pardusum boot hataı verdi ve açılışta ne kendi açılmayı becerebildi nede vistanın açılmasına izin verdi. Ne yazıkki kurtarma seçenekleri ve güvenli kip te işe yaramadı.

Ben şahsım adın apardus 2009 un bu hızına şaşırdım.

İndirip kurmayı düşünenler için küçük bir not daha compiz ne kendi paketinde var nede depolardan indirilip kurulmasına izin vermiyor.

OSMAN BAĞÇEVAN
18-07-2009, 00:19   |  #2  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

pardus 2009 rc 2 de ve ya 2008 de de böle bir hata var mı ?

gokhan38
18-07-2009, 00:25   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,097 mesaj

hatalar mutlaka olacak ama bu kadarını da beklemıyordum dogrusu hemen cokuyorsa ışımız var demektır.

kedij
18-07-2009, 00:34   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
142 mesaj

ben tüm pardusları denedim. bence hala en iyi pardus sürümü diğerlerine göre stabil ve daha az sistem istediği için 2007.3. cidden çok stabil. en azından torrent indirmeleri için. ama artık pardus 2007.3 geliştirilmediği için birkaç ay önce torrent laptobunda debiana geçtim.

BeSuBa
18-07-2009, 00:55   |  #5  
BeSuBa avatarı
Yıllanmış Üye
115 mesaj

linux olarak bir numara Pardus derim tabiki dikkatinizi çekerim ki profesyonel olarak değil.Am bu kadarınıda tahmin etmemiştim.Ama en kısa zamanda bildirilirse düzeltirler diye tahmin ediyorum

Selçuk İslamoğlu
18-07-2009, 01:46   |  #6  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj

Her zamanki gibi malesef aceleye gelmiş, "Deadline" maduru. Beta ve RC'nin daha stabil olduğunu söyleyebilirim (En azından daha Kaptan'da çökmüyordu onlar, neyse ki, reboot sonu Kaptan çalışabiliyor şanslıysanız)

"Kimlik doğrulamayı hatırla -> Always" durumları gibi durumlar da malesef eksik "çeviri" kalmış.

Developer ekibe Allah sabır versin böyle bir deadline uygulamasıyla... Geçen sene de dedim, bu sene de diyorum... 2 ay alfadan final'e geçiş bir OS için çok kısa süre... Hele ki, KDE gibi buglar abidesi, kaynak sömürücü bir arabirimdeyseniz...

spookydream
18-07-2009, 02:07   |  #7  
Yeni Üye
31 mesaj

Bugün sabahatan akşama kadar Pardus 2009 RC2 kullandım. Bir kısmında güvenli kipte kullanmak zorunda kaldım. Neyse diyeceğim gün içerisinde 4-5 kez hata ile karşılaştım ve hata raporu gönderme ekranı İngilizce. Windows'da bile bu kadar çok hata bir gün içinde yaşamıyorum :) Ama sonuç olarak Pardus'a ısındım. Hatalarıda olsa daha yeni bir sistem olduğu için doğal karşılıyorum. Umarım ileride düzeltiler.

Edit: Şu anda Pardus 2007.2 çalışan CDdeyim. Açılış haricinde (çok bekletiyor) sistem inanılmaz hızlı ve stabil.

Son Düzenleme: spookydream ~ 18 Temmuz 2009 14:26
TuncaBozkurt
18-07-2009, 20:55   |  #8  
Yıllanmış Üye
4,805 mesaj
Alıntı: Selçuk İslamoğlu  
"Kimlik doğrulamayı hatırla -> Always" durumları gibi durumlar da malesef eksik "çeviri" kalmış.
Çeviri olması da ilginç tabiAğzı kulaklarına varıyor

man on the moon
18-07-2009, 22:13   |  #9  
man on the moon avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,151 mesaj

Bir zamanlar bende pardus çığırtkanlığı yapmış biri olarak sokaklara linux şenliği posterleri astığım günleri unutmadan hatta hala cd temin listelerinde adresim yazılı olsada biri bana cd için mail attığında windowstaki sorunlarını halletmesi için yardımcı olmaya çalışıyorum. eğer istemeye devam ederse de yine veriyorum.
Linuxu savunanların sözlerinden biride linuxu kurarsanız başka hiçbir şeye ihtiyacınız kalmaz ve sorunlarla boğuşmakrtan kurtulursunuz. bilgisayarımla yaşadığım en büyük sorun linux kurmakla başıma geldi, aslında o güne kadar hiçbir sorun yaşamamışım yaşadığım sorunlar rüzgarlı bir günde televizyon seyrederken televizyonun hafif dalgalanmasıymış. ama linux kullanmak kısa devre yaptırıyor.

PcMaKeR
18-07-2009, 23:24   |  #10  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
Alıntı: e-eyup  
Linuxu savunanların sözlerinden biride linuxu kurarsanız başka hiçbir şeye ihtiyacınız kalmaz ve sorunlarla boğuşmakrtan kurtulursunuz.

Bunu linuxu yalayıp yutanlar söylüyor ama kime ilk defa deneyecek adamlara. İnsan geçtiği yolları çok çabuk unutur. Linux u bizde kullandık bir gün bile kimseye linux önermedim. önermemde sonra küfreder arkamdan...

Linuxu iyi yapılandırırsan afedersin eşek gibi zorla birşey olmaz ama iyi yapılandıracaksın. aman ben kurayım  şöyle yapayım hım bak bu böyle yapmış hım hım çekersen maksimum bir hafta dayanırsın. herşey için bir program kurduruyor. Yok şu lisanslıdır farklısını bulun yok şu şöyle böyle.

Türkiye insanı hızlıdır. Hızı sever ama arkasına bakmaz. Pardus her zaman hızlı çıkar sonra yavaşlar...

mk1056
19-07-2009, 00:42   |  #11  
Yeni Üye
36 mesaj
Alıntı: PcMaKeR  

Bunu linuxu yalayıp yutanlar söylüyor ama kime ilk defa deneyecek adamlara. İnsan geçtiği yolları çok çabuk unutur. Linux u bizde kullandık bir gün bile kimseye linux önermedim. önermemde sonra küfreder arkamdan...

Linuxu iyi yapılandırırsan afedersin eşek gibi zorla birşey olmaz ama iyi yapılandıracaksın. aman ben kurayım  şöyle yapayım hım bak bu böyle yapmış hım hım çekersen maksimum bir hafta dayanırsın. herşey için bir program kurduruyor. Yok şu lisanslıdır farklısını bulun yok şu şöyle böyle.

Türkiye insanı hızlıdır. Hızı sever ama arkasına bakmaz. Pardus her zaman hızlı çıkar sonra yavaşlar...

çok haklısın.
kullanılan pc'nin özellikleri iyi olduktan ve virüs bulaşmasına izin vermedikten sonra windows kullanmak daha mantıklı şu an için.

pardus 2008 denemiştim bir zamanlar ama oyun hastası olduğum için dayanamadım geçtim yine windows'a. Belki belli bir süre sonra alışılır linux tabanlı işletim sistemlerine de ama bana zor geldi. Ama kullanmak isteyen , kullansın. Bir zararını da görmemiştim çünkü ..
Not: 2009 sürümünü kullanmadığım için bir yorum yapmıyorum onun hakkında.

ECHELON_
19-07-2009, 01:54   |  #12  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,644 mesaj

yaf arkadaşlar ben bin türlü lınux tabanlı sistem kullandım ama kimse kızmasın alınmasın -alınmak isteyenler yinede alınabilir- pardus kadar çok hata verenini saçmalayanını görmedim elimdeki pardus hyeana yı onlarce kez gerçek pc de sanal pcde kurmaya çalışmama rağmen şimdiye muvaffak olamadım saçma sapan hatalar veriyor ve ana kartımın dad diri dad diri dom vb. şekillerde 9/8 rap yapmasına neden olan bir sistem bu evet hoş güzel milli bir sistem ama biraz daha özen biraz daha işbirliği biraz daha sıyrılınmalı ben yaptım oldu mantığından

ECHELON_
19-07-2009, 02:00   |  #13  
Yıllanmış Üye
1,644 mesaj
Alıntı: PcMaKeR  

sanırım konuyu en iyi bu yorum açıklamış helede şu paket olayı şuna şunu kur şunda şu kodu dene insan lınuxte bir süre sonra paket manyağı oluyor BeğendimAlkış

BeSuBa
19-07-2009, 03:17   |  #14  
BeSuBa avatarı
Yıllanmış Üye
115 mesaj
Alıntı: SCARFACE_  
sanırım konuyu en iyi bu yorum açıklamış helede şu paket olayı şuna şunu kur şunda şu kodu dene insan lınuxte bir süre sonra paket manyağı oluyor BeğendimAlkış

ilginç bir yaklaşım dediklerinizde tabiki doğruluk payı varBeğendim
fakat ilk linux kullancak ve geliştirmeyecekler için en ideal linux sistemi diyebilirimGöz kırpma

AYKANUS
19-07-2009, 08:02   |  #15  
Yıllanmış Üye
329 mesaj

Gayet güzel çalışıyor

Seyfo16
28-08-2009, 14:39   |  #16  
Taze Üye
10 mesaj

linux'un ati ekran kartları ile bir sorunu vardı ama şimdi özgürlükiçin'deki habere göre düzeltilmiş. tekrar deneyebilir misiniz?

OğuzxPc
02-09-2009, 19:13   |  #17  
Yıllanmış Üye
661 mesaj

pcniz dandikse pardus ne yapsın?