Pardus Ağ Sorunu

SERKANCANDAN
20-01-2010, 02:34   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj

Arkadaşlar Windows 7 üzerinde Virtual Box 3.1.2 ile sanal makineye Pardus kurdum.

Fakat gel gelelim bir türlü internet erişimini sağlayamadım. Virtual Box programının Ağ bölümünde dört adet bağdaştırıcı var. Ben birinciyi etkinleştirdim ve alt bölümde hangi ayarları seçeceğimi bilmediğim için rast gele seçimler yaptım. Alttaki resimlerde seçenekleri gösterdim. Üsteki kutudaki seçimim alttaki seçimleri değiştirmediği için iki resmide koydumki seçeneklerin hepsi görünsün.

Ayarların birinde Pardus'u ağa bağlamayı başardım. Ağa bağlı fakat internet erişimi hala yoktu.

Bir yerde Virtual Box'ın Windows'taki Ağ Bağdaştırısı ile internet erişimi olan Ağ bağdaştırıcısını köprülemek gerektiği yazıyordu. Bunu da denedim. Windows 7'nin interneti de kesildi. Ağ konumunu Ev Ağına çevirdim zaman Windows'un interneti düzeldi. Fakat Pardus'ta tık yok hala.

Virtual Box ile ilgili, Pardus üzerinde sanal makine çalıştırma olarak bilgi var heryerde. Windows üzerinde Pardus olayında hiçbir döküman bulamadım. Buna Özgürlükiçin forumları da dahil.

Kısacası bu işten iyi anlayan ve birini bulabilirsem Allah razı olsun demek için can atıyorum. :)

SERKANCANDAN
20-01-2010, 02:59   |  #2  
OP Taze Üye
6 mesaj

İlk önce Pardus'ta oluşturduğum profilden bahsediyim. Prifil ismi önemli olmasa gerek. Windowsla çakışma anlamında yani. IP numaralarını da kendim girdim. İsim sunucusuna da özel deyip 192.168.001.001 girdim. Virtual ayarlarını da NAT ve ikinci resmin en alttakini yaptım. Ağa bağlandım. Firefox'u açtığım direk sayfa görüntülenemiyor diyordu şimdi sayfaya bağlanmaya ulaşıyor ama ulaşamıyor. Bu arada açılmaya çalışılan siteler pardus ve google.

Senin sorduğuna gelelim.

Kablosuz bağdaştırıcımın özelliklerine girdiğimde Virtual ile ilgili bir satır var ve yanındaki kutuyu işretledim. Bir de Virtual in bağdaştırıcısı var. onda tanımlanamayan ağ yazıyor. Onun da özelliklerindeki kutuların hepsi işaretli.

Sen Virtual'e mi paylaşım ver diyosun, kablosuza mı?

Son Düzenleme: SERKANCANDAN ~ 04 Temmuz 2011 22:48
SERKANCANDAN
20-01-2010, 04:09   |  #3  
OP Taze Üye
6 mesaj

Dostum yardımların için sanada çok teşekkür ediyorum sabaha kadar yorduk senide.

ÜÇ GÜNLÜK UĞRAŞ SONUNDA SORUN ÇÖZÜLMÜŞ BULUNUYOR. :)

İlk önce Windows'taki Ağ bağdaştırıcısı bölümünde internete bağlandığım kablosuz ağ bağdaştırıcısının ve Virtual Bağdaştırıcısının özelliklerine girip bütün kutuları işretli yaptım. IP adresi bölümünü otomatik yaptım ikisinin de. Daha sonra Her iki bağdaştırıcıyı seçip köprüle dedim. Bu arada Windows'un interneti kesilebilir. Ev ağına geçerseniz internetiniz düzelir.

Daha sonra Virtual Box 3.1.2 programının ağ ayarları bölümünde (yukarda vedrdiğim resimlere göre) ilk kutuda NAT seçili. İkinci kutuda İNTEL PRO DESKTOP ygibi bişey yazan seçili. Onun altındaki cable selected işaretli. Programın bu bölümünde dört adet bağdaştırıcı ayarı yapılabiliyor resme bakarsanız. Siz birinciri ayarladıysanız diğerlerini pasif yapınki pardusta profil oluştururken karışmasın.

Bu şekilde sana makineyi başlattım. Pardusta Ağ profilini şu şekilde oluşturdum. Profil ismi farketmiyor bişey yazın. Profil oluştur dediğimde eth0 seçeneği çıkıyor sadece ve seçiyorum.  DHCP kullan ve isim sunucuları otomatik diyip uygula deyin. Listede çıkan profil isminin yanındaki kutuyu işaretleyin. Ağa bağlanınca da internette gezinin. :):)

Banned
20-01-2010, 18:02   |  #4  
Banlandı
35 mesaj

pardusla işin ne kur xp