Arkadaşlar Windows 7 üzerinde Virtual Box 3.1.2 ile sanal makineye Pardus kurdum.
Fakat gel gelelim bir türlü internet erişimini sağlayamadım. Virtual Box programının Ağ bölümünde dört adet bağdaştırıcı var. Ben birinciyi etkinleştirdim ve alt bölümde hangi ayarları seçeceğimi bilmediğim için rast gele seçimler yaptım. Alttaki resimlerde seçenekleri gösterdim. Üsteki kutudaki seçimim alttaki seçimleri değiştirmediği için iki resmide koydumki seçeneklerin hepsi görünsün.
Ayarların birinde Pardus'u ağa bağlamayı başardım. Ağa bağlı fakat internet erişimi hala yoktu.
Bir yerde Virtual Box'ın Windows'taki Ağ Bağdaştırısı ile internet erişimi olan Ağ bağdaştırıcısını köprülemek gerektiği yazıyordu. Bunu da denedim. Windows 7'nin interneti de kesildi. Ağ konumunu Ev Ağına çevirdim zaman Windows'un interneti düzeldi. Fakat Pardus'ta tık yok hala.
Virtual Box ile ilgili, Pardus üzerinde sanal makine çalıştırma olarak bilgi var heryerde. Windows üzerinde Pardus olayında hiçbir döküman bulamadım. Buna Özgürlükiçin forumları da dahil.
Kısacası bu işten iyi anlayan ve birini bulabilirsem Allah razı olsun demek için can atıyorum. :)