Pardus ANKA 2013 çıkıyor.

Kapalı Hesap (153334)
21-12-2012, 21:33   |  #1  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj

Pardus ANKA çıkmasına az bir süre kala yine ilgi odagi oldu.Konun hepsi alıntıdır.

İşte Türklerin pardus yorumları gülmekten öldüm.

"ALINTI"

Pardus sadece virüs değil sığır da geçirmez.

Geçen hafta nasıl olduysa gazetelerde Pardus hakkında bir kaç yazı çıktı.

Tam sevinelim derken haberlere yapılan yorumlara bakınca Haydar Aliyev'in ünlü "benim halkım düzümlük halktır" lafının ne kadar doğru olduğuna bir kez daha inandım.

İşte nadide sığırlarımızdan yorumlar:

- pardus kuracağama linux kurarım ki zaten kurulu sistemimde var ubuntu :)

- çok geç kalındı. android' i alıp pc için geliştirmek daha mantıklı. artık androidi herkes biliyor,   kullanıyor. pardusla uğraşmak isteyen sadece profesyoneller ve ileri düzey network kullanıcıları olacaktır. açık kaynakta en önemli sorun yeni çevre birimi, program tanıtmak. Bunları aşmaya uğraşmaktansa windows daha makul gelecek sıradan kullanıcıya.

- hepsi yalan bir kere pardus milli işletim sistemi filan değil tübitak tarafından geliştirilen bir linux    dağıtımdır. ayrıca alt yapı hazır olmadan önyüzü geliştirmeye çalışıyorlar. sonuç. her işlemde   çökme. bıraksınlar bu işi de bi debianı alıp da işlesinler. ne gerek var sanki bir şeyleri yeniden keşfetmeye çalışmaya...

- pardusun ubuntudan eksik yanı yokmuş.... ya bu adam ubuntu kullanmamış yada kendi sorumlu olduğu işletim sisteminden bihaber... birde ubuntudan çakma olduğunu söylersek dahada komik bir hal alıyor... üst arayüzden bir iki şey değiştirip biz yaptık demek marifet değil. sıkıyorsa oturun kerneli yazın.... zaten yazamadığınız için mobil işletim sistemi yazacak kabiliyetiniz yok....

- alip turkceye cevirmekten baska bir is mi yapiyolar sanki. gorende birsey biliyoruz yapiyouz sancak.

- kaldiki dunyada kendi dagitimina sahip olmak isteyen ulkeler komunist cin ve kuzey kore'dir. bu iki ulke, dagitimlarini sectikleri bir sirkete yaptirmistir. sonra rusya ve turkiye :) ancak ilk 3 ulke redhat ve rpm'i kullanir. ne abd ne de avrupadan almanya, ingiltere, fransa gibi ulkelerin
hicbiri boyle anlamsiz bir ise kalkismamistir. cunku sirketler ve kurumsal kullanim icin buna gerek yoktur. sebebi ise bas edemezsiniz linux cekirdegini gelistirmekle. cunku redhat surekli teknoloji uretmektedir, dagitim degil! onlardan alip kullanmak zorundasiniz, dipsiz kuyudur bu is, sonu yoktur!

- ne demek milli, yandex google milli mi, global markalar yaratmak yerine yerel söylemlerle mi hareket edeceksiniz, aselsan 1919 oldu da ne oldu, bırakın milli kelimesine bağlamayı, yapın global bir marka görün sonucu.

Ünlü bir fıkra var, çoğunuz bilir;

Cehenneme yeni giren adama zebaniler cehennemi gezdiriyorlar.
Bir sürü kazan var. Her kazanın başında bir zebani var. Zebani kaynayan kazandan çıkmaya çalışanı elindeki mızrakla itiyor kazanın içine doğru. Bir tane kazan var adamın dikkatini çekiyor. Başında zebani beklemiyor. Adam da soruyor  " bunun başında neden zebani beklemiyor?" diye.
Cevap veriyorlar:
- O kazana gerek yok çünkü içinde Türkler var. Ne zaman biri çıkmaya çalışsa zaten diğerleri onu ayağından tutup aşağıya çekiyor. Onun için onların başına zebani gerekmez.

Sizin gibi ruh hastası, çok bilmiş sığırlar ne zaman çıkacak olsak ayağımıza yapışıyorlar.
Bu millete ayak bağı olmayın artık. Kamerayı, mikrofonu, klavyeyi gören kendini bir halt sanıyor başlıyor ona buna ya da her hangi iyi bir şeye bok atmaya.
İyi bir şeyi takdir etmek kimseyi aşağıya götürmez.
Başkalarını kötülemekte kimseyi yükseltmez.
Karı programlarındaki IQ fakiri, cahil, mahalle sürtüklerinden hiç bir farkınız yok.

http://pardus-anka.blogspot.com/

https://github.com/pardus-anka/2013

"ALINTI"

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (153334) ~ 21 Aralık 2012 21:38
Kapalı Hesap (153334) bu faydalı başlığı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
Kapalı Hesap (153334)
21-12-2012, 21:35   |  #2  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj

"ALINTI"

http://www.pardus-anka.org/

Pardus Anka 2013'te neler yeni !

pardus-anka-2103

Pardus Anka öntanımlı olarak KDE masaüstü yöneticisi kullanmakla beraber popüler masaüstü yöneticilerini de sorunsuz entegre eden bir yapıya sahiptir. Kullanıcıların sistem seçme ve masaüstü seçme gibi seçenekleri zaman zaman çakışmakta ve masaüstü için dağıtımından, yada dağıtım için masaüstü yöneticinden uzaklaşmak gibi sıkıntıları var. Pardus Anka son kullanıcıya odaklı gelişim sürecinde en büyük talep olan masaüstü seçme hakkını sunarak hedef kitlesini geniş tutuyor. Pardus 2011.2 dağıtımını kullanıcı taleplerine cevap vermek adına paket güncellemeleri ile destekleyen anka-team Pardus Anka 2013 'ün tüm taban yapısını yenilemiş ve değiştirmiştir. Köklü değişim sürecinde yepyepi bir yapıya ulaşan dağıtım, eski sürümlerinden yükseltilmeyecek, temiz bir kurulum ile bilgisayarlarda yer alacak.

Pardus Anka KDE 4.9.90 , Enlightenment , Gnome 3 , Mate , XFCE , LXDE ve Razor-qt masaüstü yöneticilerini kullanıma hazır hazır duruma getirdi. Kurulum aracı "Yalı" yeni bir arayüz ile ve gelişmiş yeteneklerle, hataları giderilmiş olarak son rötuşlarını yaşıyor. Pisi paket yöneticisinin yetenekleri geliştirildi ve  eski sorunlarından kurtulmuş durumda.

Pardus Anka ekibi Linux Çekirdeği (kernel) üzerinde ayrı bir titizlikle durmakta ve kullanıcılarına sıfır donanım sorunu ile ulaşma amacındadır. Bundan hareketle kernel yamaları hazırlandı, güçlü linux dağıtımlarının kernel konfigürasyonları ve yamaları incelendi, gerekli görülenler değerlendirildi. Pardus Anka kernel sürümlerinde de diğer dağıtımlardan önde ve kararlı olma yolunda en güncel çekirdeği kullanıyor. Dağıtım Kernel 3.7 son sürümünü mükemmel bir entegrasyonla kullanmaktadır. Geliştirici Önizleme Sürümün bu çekirdek ile kullanıcılara ulaştırılması son aşamaya geldi.

Son kullanıcıya odaklı Pardus Anka 2013, kullanıcısına forumlarından (ozgurlukicin.org , pardus-linux.org) birebir desteğini artırarak sürdürecek, web hizmetleri yönünde yeni hamlelerde de bulunarak kalitesini yükseltecektir. Bu kapsamda pardus-anka.org, proje sitesi olarak hayata geçirildi. Yakın zamanda forum alanında da yenilik hazırlıkları tamamlandı, uygulamaya konulacak. Canlı destek kapsamında ise kullanıcılar freenode , üzerinden web bağlantısı yada Pardus Anka üzerinden irc araçları ile (konversation, xchat quassel) ile pardus odalarından ( #pardus-anka #pardus gibi) destek alabilecekler.

"ALINTI"

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (153334) ~ 21 Aralık 2012 21:40
grezimonk
17-01-2013, 02:47   |  #3  
grezimonk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 37
4,195 mesaj

windows kullanan ( yada kullandığını sanan salaklar ) ile baş etmek zordur... he de geç... onlar kullanmasada olur...

wsRe
31-01-2013, 12:41   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Bu tiplerle canını sıkma arkadaşım, yapılan iş gerçekten çok güzel. Güzel işte eninde sonunda hak ettiği değeri bulacaktır. Gelişmesi için eleştiri yapacağımıza dalga geçiyoruz. Zebani fıkrasında ki gibi gerçekten bizden başka millet yapmaz bunu. Onun için bir yere gelemiyoruz zaten.