Merhabalar,
Pardus 2009 sürümününü iso dosyası olarak indirip Iso Burner adı verilen bir program ile Windows 7 64 bit ortamında CD ortamına aktardım. Kurulan CDye ait olduğuna emindim indirdiğim dosyanın hatta emin olmak için MD5 checksum da yaptım. Ancak bilgisayar açılırken BIOS ekranında CDden boot etmeyi seçiyorum boot sırasında sorun yok renkli arka plan görünüyor daha sonra seçeneklerin olduğu ekran geliyor altta da F1, F2 vs basılırsa hangi fonksiyon aktifleşeceği seçiliyor burada en üstteki seçeneği seçiyorum ancak kısa bir yüklemeden sonra GUI kayboluyor ve karşıma Pardus komut satırı çıkıyor. Burada hiç bir şey yapamıyorum amacım Pardus'u bilgisayarıma kurmak neyi yanlış yapıyor olabilirim? Önerilen CDyi yavaş yazmayı denedim ve sonuç alamadım.Elimde ekran görüntüleri de var ancak foruma yükleyememekteyim yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkür Ederim
Not:Şu anda sisteminde Ubuntu yüklü ancak Ubuntu kurulu değilken de tamamen aynı sorunla karşılaşıyordum.
Pardus Kurulamayan CD
O kadar kara kara düşünmeyelim çaresizlik hali monitöre işlemiş vardır bir çözümü.Yaptığım araştırmalar sonucu bu soruna ekran kartının neden olabileceği değinilmiş.Bir link veriyorum incelenebilir.
http://www.ozgurlukicin.com/forum/kurulan-cd/9390/?page=1
Teşekkür ederim linki inceledim ancak tam olarak benim sorunumu yansıtmıyor. Bu sorunu çözmemi sağlayabilecek bir komut olabilir mi açılış seçenekleri sırasında yazsam ve sorun düzelse çünkü diğer yöntemler (bahsedilen) uzun ve sağlıksız geldi. Sorunum kurulum yöneticisi olarak bilinen YALI ile ilgili sanırsam.
Ekran kartı ile tam olarak nasıl bir bağlantısı olabileceğini de anlayamamış bulunmaktayım.
konu pardussa sorun yok anormal bir şey yok burada ubuntu 10.10 dururken niye pardusla uğraşıyorsun ki ubuntu kullanmak istemiyorsan bir süredir kullandığım ve ubuntudan daha bir stabil olan mandrivayı şiddetle tavsiye ediyorum ubuntu 10.10 bende hayal kırıklığı yarattı sürekli donan bir sistem ama bazı configrasyonlarda sanırım daha iyi çalışır.
Anladığım kadarıyla bilgisayar bir laptop ve pardus laptoplarda genelde sık sorun çıkarır ençokda yükleme esnasında grafik ekrana geçememe sorunu.Benim son tavsiye edeceğim şey ise pardus forumlarına üye olup sorunu oraya taşımak umarım çabuk sonuç çıkar.
http://forum.pardus-linux.org/
www.ozgulukicin.com forumlarında bi kaç sorunuma çare aramak için bir kaç soru sordum resmen beni azarladılar bi dövmedikleri kaldı yok efendim iyi araştırmadan bidaha bidaha niye soruyomuşum felan gibi yanıtlar aldım durdum o gün bu gündür pardus kullanmıyorum bu zihniyet devam ettiği sürecede kullanmayacağım galiba bide siz deneyin belki size ılımlı davranırlar
:)) zaten o ve benzeri tipler yüzünden ulusal (tartışılır gerçi ama olsun) bir işletim sistemimiz dururken Chip'te bile 7'de 7 haberleri yayınlanmaya devam ediyor ki :) Ne kadar holigan varsa toplanmış, bir de kendilerini profesör sanma huyları var malesef. Ki haklısınız, Windows'ta dosya nasıl kopyalarıma kızabiliriz zira hem çok çok kolay, hem de google'da tek satırda milyon yanıtı var; bu linux'un öyle değil ki, en ufak bir sorunda yüzlerce teknik saçmalıkla dolu (sanki kullanım değil işletim sistemi kodu yazalım istiyoruz) metin belgesine bakmak gerekiyor, sıklıkla da deveye hendek atlatmadan işin içinden çıkılamıyor.
Bu kadarcık haklı kızmaya şimdi biri babasının sistemiymiş gibi gelir de, conconlu kelimelerle beni herşeyin harika olduğuna inandırmaya çalışan çok bilmiş otomat yanıtlarından yazarsa da hiç şaşırmayacağım :)) Geçmiş olsun efendim, umarım tam bir çare bulabilirsiniz...
Bot menüde alta grafik modu olarak güvenli modu seç
denemeye değe BİLİR.
Sorun Benim başıma da gelmişti usbden kurulum yapmaya çalışırken
En iyi 2 gb usb varsa kurun bakın şöyle olacak pardusun resmi forumumdan kendi konumdan kopyaladım
Geçenlerde Pardus wikide görmüştüm sonra baktım millet başka yöntemlerle uğraşıyor başaramıyor ben bir video çekip anlatıyım dedim
Program burada
Eğer Bilgileri Okumak İsteyen Varsa
ıp_dosyasını_USB_belleğe_yazmak#Windows_kullan.C4.B1c.C4.B1lar.C4.B1
anladınız mı?