Pardus ve ATI Ekran Kartı

spookydream
16-07-2009, 23:16   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
31 mesaj

Merhaba arkadaşlar. Pardus'ta biraz yeniyim. Bu yüzden yardımınıza ihtiyacım var. Şu anda bilgisayarımda C sürücüsünde Windows XP Home, öteki sürücüde (sanırım Z) Pardus 2009 RC2 var. İnternet ayarını gördüğünüz gibi kolayca hallettim. Kullanımınıda ısındım. Fakat tek sorun ekran kartımı tanımaması. Normal olarak açılınca ekrandaki yazılar okunmayacak kadar küçük (hatta çok çok çok küçük) oluyor. Bende güvenli modda açmak zorunda kalıyorum. Ekran kartı sürücünü yüklemek için önce wine adında bir program kurdum. Sonra XP için olan sürücüyü denedim fakat "Setup will only run in Administrator mode. Setup is aborting." hatası aldım. Sorunumu nasıl çözebilirim. Şimdiden teşekkürler.

Not: Ekran kartım ATI Radeon x1650 Pro 512 MB AGP

Son Düzenleme: spookydream ~ 16 Temmuz 2009 23:17
Banned
16-07-2009, 23:58   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Çok hoşsunuz. Çözümünüz hoşuma gitti. Wine ile xp sürücüsünü kurup kullanmayı denemek, gerçekten çok güzel birşey başarmış olurdunuz.

Sorununuzun çözümüne gelince pardusta donanımlarınız için sürücü aramanıza, bilgisayarınız için program aramanıza gerek yok. Çünkü pardusta dosya deposu bulunur.  Depoyu açıp biraz karıştırdığınızda ati sürücüsünü ve catalyst cont. olduğunu görürsünüz. Tek yapmanız gereken bunları seçip kur demek ve kurulum bitince sistemi yeniden başlatmak.

Selçuk İslamoğlu
17-07-2009, 00:59   |  #3  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj

Pardus 2009 çıkmadan önce ATI Ekran kartı sürücülerini bekliyorlar.... Son dakika güncellemesi için o yüzden ufak bir gecikme oluyor...

spookydream
17-07-2009, 01:01   |  #4  
OP Yeni Üye
31 mesaj

İnceliğiniz için teşekkürler :) Bahsettiğiniz depodan (paket yöneticisi) arama yaptım fakat Nvidia sürücüleri var sadece. Bunun üzerine Pardus chat yazılımını açıp birinden destek isteğinde bulundum. Bana henüz ATI sürücülerinin çıkmadığını söyledi. Yarın 2009 sürümüyle beraber gelecekmiş sanırım. Bende yarına kadar bekleyeceğim. Sorun devam ederse tekrar buraya döneceğim. İlgilendiğiniz için çok teşekkürler.

Banned
17-07-2009, 01:07   |  #5  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Pardus 2009 RC2 yazdığınızı atlamışım. Parus 2008 kurduğunuzu düşünmüştüm ki ondada depoda vardı.

spookydream
17-07-2009, 14:35   |  #6  
OP Yeni Üye
31 mesaj

Arkadaşlar sanırım Pardus'un yeni sürümü hala çıkmadı ama ben paket yöneticisinden arama yaptım. X.org radeon ekran kartı sürücüsü diye birşey gördüm. İndirip kurdum. Makineyi yeniden başlattım. Ekran kartını şu anda tanıdı. Fakat ekrandaki yazıların küçük görünmesi sorunu hala çözülmedi. (Küçük diyorum yaklaşık şu i harfinin noktası kadar küçükler). Pardus'u hala güvenli kipte kullanıyorum.

Düzenleme: Az önce pardus sohbet odasından aldığım yardımla sorunun büyük ölçüde üstesinden geldim. Sistem ayarları / görünüm yolundan dpi yı 96 olarak ayarladım. Sorun her ne kadar açılış ekranında devam etsede artık açıldıktan sonra ekrandaki yazılar normal boyutunda ve şu anda Pardus'u ilk kez normal kipte kullanıyorum. Penceleri alta küçültürken, yeniden boyutlandırırken sistem çok fazla yavaşlıyor.

Son Düzenleme: spookydream ~ 17 Temmuz 2009 15:40
Umut_Pardus
06-05-2010, 20:06   |  #7  
Yıllanmış Üye
184 mesaj

FGRLX SÜRÜCÜSÜ ATİ FİRMASINA AİTTİR BENDEKİ EKRAN KARTI HD 2400 PRO