pardus

HPQ-User
21-04-2008, 21:53   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

mustafa sormuş:
pardüs ün windows ile farklılıkları ne oyun müzik veya program (nero) yuklenebiliyor mu? ilginize simdiden tesekkürler

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Pardus
Sistem Özellikleri:
1gb ram 256 mb ekran kartı

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; tr; rv:1.8.1.14) Gecko/20080404 Firefox/2.0.0.14

S.T.A.L.K.E.R.
21-04-2008, 23:31   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
24 mesaj

Pardus bir Linux GNU lisanslı türk işletim sistemi, yani kısacası Linux.
Pardus'ta çoğu Windows Proğramı çalışmas, bazılarını çalıştırmak için emülatörler kullanılır, messela: Wine.

Eyer bilgisayarla fazla bir bilginiz yoksa Pardus'a geçmeyi tavsiye etmem, çünkü Pardus'u kullanmak için çoğu işlemde Linux kodları kullanmalısınız.

K.A.Y.A.H.A.N
22-04-2008, 02:53   |  #3  
Yıllanmış Üye
672 mesaj

Bnce deBeğenmedim

Kapalı Hesap (34907)
22-04-2008, 08:53   |  #4  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 5
1,440 mesaj

Neden Pardus?
Ülkemizde işletim sistemlerinin bilgi teknolojileri alanında kapsadığı yeri, dolaylı olarak etkiledikleri sektörleri ve genel olarak gelişme hareketi ile ilişkilerini irdelediğimizde şu gözlemlere varılmaktadır:
Ulusal bağımsızlık, güvenlik ve tasarruf amacıyla, kritik uygulamaların üzerinde çalışabileceği, açık ve standart bir veri yapısını destekleyen, güvenlik izlemesine imkan verecek şekilde kaynak kodu açık olan ve finansal yük oluşturmadan yaygınlaştırılabilecek bir işletim sistemine gereksinim duyulmaktadır.
Türkiye’nin bilgi teknolojileri konusundaki etkinliğinin katma değerli projelere yöneltilmesi, araştırma ve geliştirme ağırlıklı yüksek teknoloji üretimi yoluna gidilmesi gerekmektedir.
Bunun bir yandan öncülü ve bir yandan da ürünü olarak yerel bilgi birikiminin, gerek teknolojik alanda ve gerekse iş süreçleri düzeyinde, sağlanması zorunluluğu vardır.
Ülke gereklerine bağlı olarak teknolojik gelişmenin yönünü belirlemek, farklı alanların ağırlığını değiştirmek ve dolayısıyla söz konusu işletim sisteminin yol haritasına hakim olmak tercih edilmektedir.
Bu gereksinimlerden hareketle Linux temelli bir ulusal işletim sistemi dağıtımı oluşturma işine girilmesine karar verilmiştir.  
alıntı

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (41714) ~ 22 Nisan 2008 08:55
Capkın
22-04-2008, 09:00   |  #5  
Üye
82 mesaj

Sanırım arkadaş değişik bir işletim sistemi kullanmak istiyor. Gülümseme