PARDUSA NASIL PROGRAM KURARIZ ???

Night_Blade
08-09-2007, 16:49   |  #51  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

yazılanlara gülüp geçiyorum yaa.. 512 mb ram ve fx5500 le vista kullanabiliyorsun.. emin misin onun vista olduğuna :S ...bende amd 64 bit 3200+ işlemci geforce 6150 ekran kartı ve 1 gb 667 ram vardı ama xpnin 10 kat daha altında ve rahatlıkla söyleyebilirimki pardusunda 20  kat daha altında çalışıyordu. sistemlerin iyiliğini veya kötülüğünü tartışmıcam ama şunu söyleyebilirimki şu andaki xp vistadan kat kat daha üstün. gökhan arkadaşım explorer 7 ve mp 11 var diyor :D ... bende xp var ve de söylediklerin mevcut.
linux e gelirsek. şu anda pardus 2007.1 kurulu bende. oyun olmaması pardus için dezavantaj.. ama pardus daha bi çocuk windows gibi bi canavarla baş edemez kolay kolay. daha yeni yeni bu aralar oyunlar uyumlu hala getirildi. mesela www.transgaming.com adresinde bi alıntı yapayım.

TransGaming brings Electronic Arts to the Mac this Summer

Electronic Arts Inc. has announced plans to bring top-tier games to MAC OS X this summer powered by TransGaming's Cider™ engine, including: Harry Potter and the Order of the Phoenix™, Madden NFL® 08, Tiger Woods PGA TOUR® 08, Need for Speed™ Carbon, Command & Conquer 3 Tiberium Wars™ and Battlefield 2142™.

CEDEGA 6.0 IS HERE

The next generation of Linux gaming has arrived. New games, cutting-edge technology, and blazing fast performance make Cedega 6.0 a must-have for any Linux gaming enthusiast

EA geçiş yapıyor, blizzard geçiş yapıyor. daha ne olsun.linuxun gönüllü geliştiricilerinin yaptıkları oyunlarda cabası.

güvenlik konusuna gelirsek. daha vistaya uygun virüs programı yok (adam akıllı),birde virüs yapanların bi çoğu linux gibi serbest yazılımları kullanıyor :D

karar sizin?

gökhan19
08-09-2007, 17:07   |  #52  
Yıllanmış Üye
997 mesaj
Night_Blade
yazılanlara gülüp geçiyorum yaa.. 512 mb ram ve fx5500 le vista kullanabiliyorsun.. emin misin onun vista olduğuna :S ...bende amd 64 bit 3200+ işlemci geforce 6150 ekran kartı ve 1 gb 667 ram vardı ama xpnin 10 kat daha altında ve rahatlıkla söyleyebilirimki pardusunda 20  kat daha altında çalışıyordu. sistemlerin iyiliğini veya kötülüğünü tartışmıcam ama şunu söyleyebilirimki şu andaki xp vistadan kat kat daha üstün. gökhan arkadaşım explorer 7 ve mp 11 var diyor :D ... bende xp var ve de söylediklerin mevcut.
linux e gelirsek. şu anda pardus 2007.1 kurulu bende. oyun olmaması pardus için dezavantaj.. ama pardus daha bi çocuk windows gibi bi canavarla baş edemez kolay kolay. daha yeni yeni bu aralar oyunlar uyumlu hala getirildi. mesela www.transgaming.com adresinde bi alıntı yapayım.

TransGaming brings Electronic Arts to the Mac this Summer

Electronic Arts Inc. has announced plans to bring top-tier games to MAC OS X this summer powered by TransGaming's Cider™ engine, including: Harry Potter and the Order of the Phoenix™, Madden NFL® 08, Tiger Woods PGA TOUR® 08, Need for Speed™ Carbon, Command & Conquer 3 Tiberium Wars™ and Battlefield 2142™.

CEDEGA 6.0 IS HERE

The next generation of Linux gaming has arrived. New games, cutting-edge technology, and blazing fast performance make Cedega 6.0 a must-have for any Linux gaming enthusiast

EA geçiş yapıyor, blizzard geçiş yapıyor. daha ne olsun.linuxun gönüllü geliştiricilerinin yaptıkları oyunlarda cabası.

güvenlik konusuna gelirsek. daha vistaya uygun virüs programı yok (adam akıllı),birde virüs yapanların bi çoğu linux gibi serbest yazılımları kullanıyor :D

karar sizin?

Tabiki eminim vista kullandığıma o ne demek.Kullanıcı sorunları diyoruz kullanmayı bilmiyosan o senin sorunun.
Vistaya nasıl adam akıllı virüs programı yok diyosun anlamış değilim.Bu işlerden anlamadığın bellik.Kaspersky 6,7 norton panda bitdefender ve bunlarla beraber en az 25-30 antivirüs programı vista ile uyumlu.Artık gözlerinizi açıp gerçekleri görün kendinizi kandırmayınSinsi
İE7 ve media player 11 xpyede kurulabiliyor ama xpde sekmeler arasında geçerken donan ie7 vistada sorunsuz çalışıyor.Mesela senin xpde internete bağlanamayınca ie7 bağlantı sorunlarını tanıla diye bi ayar çıkıyomu yoo.Xpde 20 saniyede açılan media player vistada 3 saniyede açılıyor.Xpdeki kadar cpu yemiyor.Vistadaki ie7 ve media player 11 xpdekinden daha stabil ve hızlı çalışıyor.

Eğer sen 1gb ramle amd 64bit 3200+le vistayı kullanamıyosan o senin beceriksizliğin ben 512 ramde vistayı uçuruyorum fx5500 ekran kartıylada bütün oyunlarımı oynuyorum.Tamamen senin beceriksizliğin..

Son Düzenleme: gökhan19 ~ 08 Eylül 2007 17:09
cdus
21-11-2007, 15:19   |  #53  
Taze Üye
1 mesaj

yazılanları okudum ve açıkçası ufak bir şeyleri araştırırken bu tartışma karşıma çıktı. sanırım dayanamayıp üye oldum diyebilirim :)

sn gökhan19
görüşlerinize kesinlikle katılmıyorum. nedenine gelince;
ben özel bir teknoloji ve yazılım şirketinde teknik servis de çalışıyorum. çalıştığım şirketin ve anlaşmalı olduğu şirketlerin pc donanım, yazılım, network işleri ve server ünitelerinden sorumluyum.
şöyle toparlayacak olursak çalışmasından sorumlu olduğum yaklaşık 80 kadar pc ve 20 kadar çeşitli server ünitelerinden sorumluyum.
tartışmayı yeniden başlatmak değil maksadım fakat vista veyahut xp versiyonları övdüğünüz kadar iyi değildir.
biliyorum çünkü açıkçası ne kadar zamandır bilgisayarla tanışığım aklıma bile gelmiyor.
2 gün önce yeni bir notebook aldım ve yanında vista home premium lisansı ile birlikte geldi. notebooğumun performansından memnunum fakat tek hoşlanmadığım şey vista oldu. vista ilk çıktığında elime bir adet vista lisansı geçmişti o zaman da hoşuma gitmemişti şimdi de hoşuma gitmiyor. ve notebooğumu yoran tek şey ise şuanda üzerinde kurulu olan vistadır.
2 gündür format atmamamın sebebi de recovery dosyalarını henüz bulamamış olmamdır. sonrasında yapacağım ilk şey format atmak olacak. ve vistaya tekrar elveda diyeceğim :)
şirket içerisindeki bilgisayarlarımızda x pro sp2 kurulu. sebebi de çalışanların nerdeyse tamamının linux ve pardus gibi diğer işletim sistemlerini kullanmayı bilmiyor olmaları. beni mazur görün ama vista'nın hiç bir versiyonunu kullanılmaya değer bulmuyorum. ve ben burda teknik servis olduğum müddetçe vistanın v sini bile şirketin kapısından sokmam. çoğu kullanıcı xp pro sp2 versiyonuna alışkın olduğu için o işletim sisteminin kullanımını devam ettirmek zorundayım.
ve recovery cd sini ve driverları bulur bulmaz ilk işim format atıp linux  kurmak olacak.
vistanın güvenli olduğundan hiç bahsetmeyin isterseniz saymaya kalkarsak burda forum bu konuyla taşar.
beni tekrar mazur görün ancak linux e karşı vistanın daha güvenli olduğunu söylemenizden bu konuda yeterli düzeyde teknik bilgiye sahip olmadığınız kanaatine ulaştım. burda anlatmak da istemiyorum ve sizden ricam linux hakkında nette biraz araştırma yapmanız.
özetleyecek olursak sizin söyledikleriniz tam bir ms cinin söyleyeceği şeyler.
windows serilerinin en iyisi 98 ve milenium serisidir. sonrasında microsoft kendi (iğrenç) polikası dolayısıyla kullanıcıları kendine bağımlı hale getirmeye çalışmaktadır ve bunu dünya genelinde kısmen de olsa başarmıştır.
linux ise üreticisine fazla bağımlı olmayan ve nerdeyse tamamiyle kullanıcının denetimi ve kontrolünde olan bir işletim sistemidir. ve pardus da ulaşılmak istenen nokta da budur.

ve iyi bir uygulama yazılımı yazmak bile aylar alırken, yeni bir işletim sistemi yazmak çok büyük emek, zaman ve maliyet gerektirmektedir. açıkçası sizden biraz olsun emeğe saygı göstermenizi rica ediyorum.
saygılar...

"" notebooğumun modelini de vermek istiyorum. çünkü yaşadığım sorunları notebooğumdan kaynakladığını söylemeye kalkışmayın isterseniz. uaman bir teknik servis olarak bütün performans testlerimden geçmiştir.
"acer aspine 5920g"
intel t7700 2.4 GHz işlemci
geforce nvidia 8600m turbo cache (max 1280 MB) ekran kartı
2 GB ddr667 ram
1 GB turbo memory
250GB 5400 rpm  HDD
diğer özelliklerini saymama bile gerek yok"""

Son Düzenleme: cdus ~ 21 Kasım 2007 15:23
Hmzchıp
22-11-2007, 15:14   |  #54  
Taze Üye
8 mesaj

Arkadaşlar bu kadar yazının içinde sadece bir incir çekirdeğinin hacmini dolduracak kadar bişey bulamadım lütfen buşekilde zamanımızı harcamayalım

kingpin07
14-08-2008, 11:33   |  #55  
Taze Üye
2 mesaj

ya ben root un şifresini unuttum  nasıl bulabilirim?

kingpin07
14-08-2008, 11:40   |  #56  
Taze Üye
2 mesaj

hayır ben anlamıyorum siz neden la   dalaşı yapıonuz ki linux   da iyisini mi bulcanız istediğiniz programı yükleyebilionuz :p:p

mustafa namik
14-08-2008, 19:48   |  #57  
Taze Üye
2 mesaj

arkadaşlar pardusu flash diskten boot etmek mümkün mü.malum eski kasa kullanıcılar için bi avantaj bende eski kasa kullanıcısıyım.cd rom bozuldu ayrıca pardus 2007 indirile biliniyomu hala

mustafa namik
14-08-2008, 19:57   |  #58  
Taze Üye
2 mesaj

bu arada bi işletim sistemini değerlendirirken gereksinim lerine dikkat etmekte fayda var bana pardus 2008 kullanmak nasip olmadı ancak 2007 benim peltium 3 64 mn seleron  rem bilgisayarda en az 256 mb ddr rem üst düzey bi işlem ci performansı verdi ms lisans sorunu güncelleme merakı yasakcı anlayışı kısıtlayan gelişimi durduran anlayışıda vistadan iğrenek için başka bi sebep paranız bolsa vistaya yatıra bilirsiniz karnel cekirdeğin driver tanıma lüxü unutulmayacak kadar ii elbette ilk kullanan bi kulanıcı için biraz zor gelio ama ilk haftadan sonra özgürlüğün tadın yakalıosun  hız güvenlik performans parası az olanlar için bile imkanlı hale getirio
bili bile farkına varıp ms halka arzetme yoluna gidio ken nasıl vista dediğinizi sormak benim için ayıp deil istediğinizi tavsiye edin ancak pardus e alışma cesaretini gösteren her kes kabul eder ki pardus vistanın mezar taşlarından biri..

aktar62
17-08-2008, 00:12   |  #59  
Taze Üye
3 mesaj

Merhaba Pardus işletim sistemini sistemime yeni kurdum webcam ve printer dışında hiç bir çevre biriminde donanımda sorun yaşamadım.Kullandığım printer lexmar x2350 webcam fly wcoml300 bunların sürücülerini bulamadım sadece

YasarS
17-08-2008, 00:31   |  #60  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,238 mesaj
aktar62
Merhaba Pardus işletim sistemini sistemime yeni kurdum webcam ve printer dışında hiç bir çevre biriminde donanımda sorun yaşamadım.Kullandığım printer lexmar x2350 webcam fly wcoml300 bunların sürücülerini bulamadım
Zaten onlar destekleniyorsa pisi deposunda muhakkak vardır pisiden donanım bölümünden kontrol edersen orda yazıcı ve camera paketleri olur ayrıca bir depoylada yetinme birinde olmayan diğerinde oluyor mesela ben 4 depodan yazılım çekiyorum ne yazıcı nede kamera sorunu var bütün paketler tam olarak yüklendi.E biraz kota masrafı olmadı değil

ardilla
22-04-2009, 21:18   |  #61  
Taze Üye
4 mesaj

yaaa Vistada kullandım.Xp de Windows7 de Bill amca işini biliyor piyasayı dolurmuş ama!!!!!
Linux tabanlılarda özgür yazılım yani onun öyle bir özelliği war onun tadı başka . gelelim Win bizden bilgi alıyor kabul ederken okuyun bakalım kurulumda istenildiğinde istediği bilgiyi alıyor bu sayede en ii şeyler ondan çıkıyo belkide .. gelelim pisi ye arkadaşlar pisi bence Pardusun nimeti herşey war win de olmayan ve hemde ücretsiz. gözünüz korkmasın sadece linux daha yeni okadarrrr ki parduss Mİlli işletim sistemimiz değerini bilelim bence ...

BiBLiYoMaN
14-05-2009, 11:00   |  #62  
Taze Üye
5 mesaj

gökhan19 arkadaşım..Takmışsın Vista'ya.Ben çok uzun zamandır Vista kullanıyorum.Vista Ultimate 32 bit.Hatta 64 bit'ini de kullandım fakat birçok programı çalıştırmadığı için geri 32bit'e döndüm.Herneyse 2GB RAM DualCore işlemci Radeon HD 2600 Pro ekran kartım var.Ve tam bir oyun hastasıyım.Ben de aynen senin gibi düşünüyordum Vista 1 numara daha iyisi yok efektleri felan hepsi mükemmel gayet sağlıklı çalışıyor vs vs..Sonra Pardus 2008.02'yi denedim.İlk önce sanal bir bilgisayar oluşturdum sanal PC'ye kurup denedim.O kadar hoşuma gitti ki ikinci bir sistem olarak yükledim PC'ye.5 GB alan ayırmıştım Pardus'a.Kullandıkça daha da sevdim ve 20 GB'a çıkardım Pardus'un alanını.Pardus 2009 çok yakında geliyor Windows'u tamamen kaldırmayı düşünüyorum 2009 çıktığında.Yazdıklarını okudum da resmen abartmışsın yani..Yok Pardus hata veriyor birsürü,adam gibi program kurulmuyor vs..Dostum Pardus üstünde gerçekten büyük emekler harcanarak yapılmış bir sistem.Üzerinde çok çalışılarak yapılıyor.Bugüne kadar hiçbir hata almadım Pardus'ta çok stabil bir sistem yani.Windos'ta kullandığım hiçbir programı aramadım Pardus kullandığım süre boyunca.Sen bugüne kadar Windows'un hangi sürümünde gördün driver yüklemeden sistemin adam gibi çalıştığını?Windows 7'de olacakmış diyorlar ama o da güncellemeyle olacakmış sanırım...Pardus'a müthiş bir önyargıyla yaklaşıyorsun.Pardus 2009 geldiğinde göreceksin Windows'un 3B efekt diye bize Aero'yu yutturduğunu..Akla hayale gelmeyecek efektler olacak 2009'da.Pardus'a bu kadar önyargılı yaklaşmamanı tavsiye ederim.Oyun konusuna gelince..Yeni çıkan oyunlar artık Playstation ve X-BOX gibi oyun konsolları için yapılıyor.PC versiyonları da çıkıyor bunların ama PC'de adam gibi oyun oynayabilmek için 3000 YTL gibi bir parayı gözden çıkarman gerekiyor en az.Ki 3 ayda bir ekran kartı yenileyeceksin sonra yeni bir sistem çıkacak çöpe atacaksın sistemini yeni bir sistem düzeceksin de birsürü uğraş..Oyun oynayacaksan git Playstation 3 al..Pardus'u önyargısız olarak kullanmanı tavsiye ediyorum sana..Wimdows'un bir hiç olduğunu göreceksin o zaman..İşte gerçek 3B efektler:

ibrahim19
14-05-2009, 11:07   |  #63  
Yıllanmış Üye
635 mesaj

daha önce pardus kulklanmıştım ilk önce kuramadım ama sonra deneme yanılma il kurmuştum
proğramın üstüne gelip tıkladığında proğram parçalanıyor içi gözüküyor ama
üzerine gelip özelliklerden yüklene bilir yazılabilir okunabilir seçeneklerini tıklayınca win deki gibi yükleniyor