karachay sormuş:
Merhabalar, ben Sony Vaio dizüstü bilgisayarıma, internette Vaio'larla Pardus'un çok uyumlu olduğunu okuyarak Pardus kurdum. Fakat kurduktan sonra Linux tabanlı sistemleri kullanmak için epey bir bilgisayar bilgisine sahip olmak gerektiğini anladım.Pardus'ta ses, bütünleşik kamera, TPM adındaki güvenlik yazılımı, parmak izi okuyucusu vb. birçok araç çalışmıyor. Bilgisayar Vista için üretilmiş olduğundan bazı uygulamalarda XP'de de sorunlar çıkartıyordu.
Şimdi, ben -mecburen- Pardus'u silip yeniden Vista kurmak istiyorum. Fakat ne Vista DVDsi ne de XP CDsi -boot ayarı optik okuyucudan olduğu halde- açılmıyor ve normal olarak Pardus açılıyor. Ne yapmam lazımdır acaba?
NOT: Bu arada, bilgisayarda orijinal Vista yüklüydü ama ben XP kurmak için onu sildim. Sonra netten bir çoklu Vista kurulumu indirdim. Ama bunun uzantısı exe değil, daa diye bir şey. Bu neyin nesidir anlamadım. Bilen varsa söyleyiversin. Kafayı çizmek üzereyim. Bilgisayarı doğru dürüst kullanmıyorum kaç gündür...
Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Pardus
Sistem Özellikleri:
Sony Vaio VGN SZ640n
Core2 Duo 2.2 Mhz
2 GB Ram
120 MB HDD
Nvidia 8400 GM Graphic Card
İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; tr-TR; rv:1.9) Gecko/2008061819 Pardus/2008 Firefox/3.0