Partition Magic Sorunu

bartsimpson
23-06-2008, 00:48   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
22 mesaj

Sayın Chip Yöneticileri
Konu umarım bu bölümle ilgilidir. Sorunum ciddi olduğundan fazla aramaya zaman bulamadım. Kusura bakmayın.
Bilgisayarımda MS Dos da fdisk ile c: bölümünü oluşturup formatlayarak bu kısıma Windows XP Pro SP3 kurdum bilgisayarımdaki sabit sürücüler c: ve d:(dvd rom) idi daha sonra Partition Magic 8.0 ile 3 bölüme ayırdım yanlız sabit sürücüler c:/ ve d:/(dvd rom) e:/ ve f:/ olarak isimlendirildi. Bu arada c:/ bölümüne gerekli kurulumları programları vs kurarak çalışmaya başladım ayrıca f:/ sürücüsünede c:/ de olabilecek bir hata karşısında format atılabilme düşüncesi ile bir kısım önemli dosyalarımın yedeklerini aldım ve dediğim oldu c:/ sürücüsünü formatlamam gerekti. Ben F:/ sürücüsüne gerekli yedekleri almış olmanın gönül rahatlığı ile c:/ sürücüsünü formatladım ve bilgisayarıma baktığımda f:/ sürücüsünü göremedim. Buna istinaden Partition Magic programını çalıştırıp baktığımda F:/ sürücüsünün alan olarak varolduğunu ama driver letter kısmında "unallocated" yazdığını gördüm yani f:/ falan yazmıyor ama "unallocated yazıyordu bende f:/ olarak tanımlayabilme düşüncesi ile "create a new partition" a bastım ve tahmin edileceği üzere f:/ deki tüm yedek dosyalar gitti. F:/ şu an bom boş görünüyor....
Ne yapabilirim bu durumda yardımlarınızı bekliyorum saygılarımla

Diablotical
23-06-2008, 12:10   |  #2  
Yıllanmış Üye
593 mesaj

en son kurduğun sp2 yada sp3 lümü???
ayrıyetten kaç gb HDD?
eğer HDD 132 gb den büyükse windows SP kurulmadan diğer parçaları göremez
SP kurup dene

bartsimpson
23-06-2008, 14:27   |  #3  
OP Yeni Üye
22 mesaj

HDD 250 GB bu dediğim olay windows kurulumundan sonra oldu SP2 ve  SP3 kurulu değildi Partition magici de SP2 ve SP3 kurmadan önce yaptım birde söyle bir durum var SP2 ve SP3 kurmadan önce yaptığım windows kurulumu ve partition magic işleminden sonra f:/ göründü ama boş alan disk alanı ile aynı yani bomboş görünüyor. bu bilgilerin gittiği anlamına mı gelir yoksa SP2 ve SP3 kurulumundan sonra durum düzelebilirmi ?

Son Düzenleme: bartsimpson ~ 23 Haziran 2008 14:31
Diablotical
24-06-2008, 00:37   |  #4  
Yıllanmış Üye
593 mesaj

sp3  yada sp2 kurarsan anında düzelecektir merak etme

bartsimpson
24-06-2008, 11:11   |  #5  
OP Yeni Üye
22 mesaj

Diablotical e teşekkürlerimi sunuyorum sorunum mükemmel bir şekilde sonuçlanmış ve verilerim kurtulmuştur

Diablotical
24-06-2008, 11:24   |  #6  
Yıllanmış Üye
593 mesaj

rica ederim...