Partition Magic yardım lütfen!

ettu
22-08-2007, 18:25   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
134 mesaj

Selam arkadaşlar,

XP'nin kurulu olduğu C partitionunda yer kalmadı. D partitionunda (arşiv) ise 110 gb boş yer var. Buradan 10 GB C'ye aktarmak istiyorum.
Ama PartitionMagic 8.0 çalıştırdığımda "init failid: error 117 "Partition's drive letter cannot be identified"
gibi bir mesaj veriyor. C partitionunda bir programı kaldırarak 4.5 gb kadar yer açtım ama bu yeterli değil. Bana XP'yi tekrar kurup bölümleme yapın demeyin sakın.
C partitionundaki verilerin yedeğini aldım. Ustalar ne yapmam lazım acaba?
Not:Bu işi daha önceleri birkaç kez yapmıştım ama bu hata işi bozdu.
Ne yapmam lazım acaba?

Saygılar

Son Düzenleme: Serkan Karadaş ~ 22 Ağustos 2007 20:48
erdem187
22-08-2007, 19:42   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,334 mesaj

arkadaşım bu işi yapmışsın ancak sana kötü bi haberim var xp yi yüklemen gerek.bana gelen insanlar da bu şekilde geliyor.ama bende her defasında format atılması gerektigini vede baştan sölemeleri gerektigini sölüorum

ettu
26-08-2007, 21:02   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
134 mesaj

En sonunda Paragon Partition Magic ile programı çalıştırdım ama aynı hatayı bu programda da verdi. Böylece benim C partitionun kesin bozulduğunu anlaşıldı.
XP'nin kurulu olduğu C partitonunda nasıl yer açtığıma gelince:
C'deki bilgileri CD'ye, D'deki arşiv bilgilerini de emanet aldığım 2.bir hdd'ye kopyaladım. Mevcut XP'nin Acronisle yedeğini her iki hdd'ye ayrı ayrı kaydettim. Partition Magic ile C partitionunu silip yeniden oluşturdum. D partitionundan bir partititon ayırıp sonra da bunu C partititonu ile birleştirirken program hata verdi. Tabii yeniden boot olduktan sonra bilgisayar açılmadı.
Hemen XP CD'sini takıp XP'yi ve sadece service Pack'ı kurdum. 2. hdd'ye aldığım son güncel imajımı da yeni kurulan XP'nin üstüne kurunca benim C partitionu istediğim gibi genişlemiş oldu.

Saygılar