Slm herkese öncelikle cok tskler.Ben progtramlamaya baslamak isitiyom fakat sifir hic bi bilgim yok bu nedenden dolayi nerden baslanir diye arastirdim bir cok degisik fikirler okudum ama programlamaya baslamanin en iyisi pascaldan oldugunun kanatina vardim...
Umarim dogru karardir en kolay ve en temel oldugu fikirlerini aldim.
Buaraya kadar Guzel yaklasik 6 saat arastirma sonucu hayal kirikligina ugradim pascal adina bi ilerleme goremedim bircok arastrima yaptim fakat bi yol katedemedim
PASCAL artik guncel olmayan bi yazilim oldugundan yararli yada faydali bilgilere ulasamadim... pr******ma.com olsun veye diger sitelerde yararima olacak dokumanlar bulamadim aslinda bulmasina buldum kod veye mantigini anlatan konulari buldum ve anlamaya calistim 3 saat(9 SAAT) calisma sonucunda bi geri donup ne kadar yol katetdim diye bakmak istedigimde ayni yerimde oldugumu gordum
cunku (SIFIRDAN BASLAMANIN ) sikintisini cekmekteyim ....BILIYORUM programlama sitelerden yada kitaplardan okunarak ogrenilmesi kolay olmayan bi olay.... ama imaknalr derecesinde ilerliye biliyorum bi kursa gidecek kadar yada okuluna gidemiyorum..
konuyu cok uzatim kusura bakmayin acik olsun diye nerde oldugumu gormeniz icin bu kadar uzatim umarim degerli fakitlerinizi harcamis olmam ....Acicikca soyliyeyim hangi programda nasil yapilacagini bile mantigini kavrayamadim
Turbo Pascal Diye program kulaniliyo fakat ben vista kulaniyom sanirim desteklemedi vista icinde varmi notpad den denedim ornek kodlari deneme amaciyla fakat kaydederken bile sonuca varamadim ... Anlicaginiz yardiminiza ihtiyacim var .. Programlamayi ogrenmek cok istiyorum icimde azim var kolay kolay gitmicek ama yardimlariniz olmadan bi yere varacagimi sanmiyorum simdiden TESEKURLER .....