PAYLAŞILAN İNTERNETE HIZ SINIRI NASIL KOYULUR

silici06
19-05-2008, 15:04   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
702 mesaj

arkadaşlar, komşuya verdiğim internete hız sınırı koymak istiyorum örneğin maximum 10 k ile download etsin.? nasıl yapılır.? ya adamlar flashgette iki tane filmi aynı anda indiriyor ve bilgisayarında ares de yüklemiş gördüm. indirdikleri dosyalar bari işe yarar şeyler olsaBeğenmedim klip falan indiriyorlar diye biz ödevimizi bulamıyoruz..

söyledim interneti boğuyorsunuz diye tamam falan dediler ama pek sallamadılar şimdi kabloyu geri toplayıp kötü olmak istemiyorum sadece bu hız sınırı nasıl yapılır onu öğrensem çok iyi olur..Üzgün
bilen varsa bana bir yol göstersin dua edecem valla..

DigiManiak
24-05-2008, 01:04   |  #2  
Taze Üye
8 mesaj

elindeki sistemi bilmiyorum. ancak xp gibi os'lerle bu işi yapamazsın. server sistemleri de bu tarz basit bir iş için fazla gelir kanaatindeyim. yapacağın en mantıklı şey kabloyu kesmek olacaktır.

MicrosoftGenci
25-05-2008, 17:38   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
304 mesaj

veya paylaştırma programları var onlardan bi tane yüklüyeceksin olucak bitecek..

silici06
25-05-2008, 18:01   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
702 mesaj

paylaştırma programı ile nasıl olacak?????????????
komşunun bilgisayarına gidip yüklemek gerekir olmaz çünkü kaldırırlar geri

bunu modemde yapmam gerek yada buna imkan tanıyan SWITCH var mı.?
modemimi değişecem zaten eğer çıkış portlarına hız sınırı koyabilen modem varsa onu alayım.?

MicrosoftGenci
25-05-2008, 18:09   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
304 mesaj

sen kendi bilgisayarına yüklüyeceksin ve orda portallar var ordan ayarlıyacaksın ...

pemrsona
25-05-2008, 20:16   |  #6  
Taze Üye
12 mesaj

netlimiter adlı bir program ile bu işi yapabilirsin... Yoq ben profosyenel olarak kullanıcam diyorsan bir cisco router alırsın istedigin gibi oynatırsın herşeyi:D maaliyetli olur biraz.... iyi calismalar