Merhabalar..Notebookumda Intel GMA 950 chipset paylaşımlı ekran kartı var..Satış bilgilerinde kartın paylaşımla 224 mb ye kadar belleği olduğu mevcut..Ancak bilgiyarımda grafik özelliklerine girdiğim zaman toplam 64 mb grafik belleği olduğu yazıyor..Bios ayarlarında ekran kartının belleği ile ilgili hiç bir menü yok.. Bu bellek miktarını artırabilmenin bir yolu var mı? Yoksa sadece 64 mb olarak mı çalışır? Cevap verebilecek olan varsa sevinirim..
Paylaşım Problemi
artırabilirsin. ramden ekrankartına ayırırsın biostan ama bu seferde eğer (512 mb ve altı ramin varsa) sistemin yavaşlar. normalde 128-256 mb yeterlidir.
BIOS ta mutlaka bir ayarı mevcuttur. Ayrıca anakartının CD sinde ekran kartının ayarlarını değiştirebileceğin bir yazılım da olabilir.
Ancak ekran kartının belleğini büyütmenin sana hiç bir faydası olmayacaktır. Çünkü sonuçta ekran kartının belleği paylaşımlı olduğundan sistemin Ram'ini kullancaktır.
Benimde 256 MB onboard kartlı bir bilgisayarım var ancak ben 32 MB te kullanıyorum. Zaten sistem Rami kullnılıyor. Oyunlarda 32 MB tan sonrasını yine sistem Rami kullanılıyor :) Farkeden bişey yok.
Ancak avantajı var. Çünkü eğer 256 MB ayırsaydım sistemim bu alanı kullanamıyacaktı ve oyun oynamıyorken 256 MB lık bir Ram bölümü boşta duracaktı.
Bu nedenle paylaşımlı ekran kartlarında bellek boyutunu artırmanın hiç bir faydasını görmezsin.
Saygılarımla,