Paylaşım programları internet bağlantısını bozar m

Snake Plisken
03-10-2007, 15:30   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
63 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

İnterneti kullanan üç kişiyiz. Pikatel Quartet 4 Port Router modem kullanıyoruz. Babam , ağabeyim ve ben aynı anda interneti kullanıyoruz. Aramızdan biri Ares , Emule veya Limewire'dan dosya indirmeye başladığında. Diğer kişilerin internet bağlantısı çalışmıyor. Biri Ares , Emule veya Limewire'dan birşey download ederken diğerleri internette sörf yapmaya çalışsa , internette sayfa açmaya çalışsa sayfayı bulamıyor. Ama Ares , Emule veya Limewire kapalıyken istenildiği gibi internette sörf yapılıp , sayfalara girilebiliyor.
Ares , Emule , Limewire'dan birşey indirilirken diğer bilgisayarların internet bağlantısı çalışmaz mı? Ares , Emule , Limewire diğer bilgisayarların internete girmesini engeller mi?
Modemim Pikatel Quartet 4 Port Router modem. Bu modeme firmware upgrade yapsam sorun çözülür mü?

Der Rote BaroN
08-10-2007, 20:22   |  #2  
Der Rote BaroN avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,531 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bu, biraz internet hızınla, biraz da ramle alakalı bir durum. Mesela benim eski bilgisayarda soulseek açıkken internete giremezdim. Ram arttırdım, sorun kalmadı. Şu anda 4096 kullanıcısıyım ve aynı anda hem p2p , hem ftp tools kullanıyorum ama hızda ve sayfaların açılmasında bir sorun yok.

jeomania
09-10-2007, 01:28   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,251 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2007

arkadaşım, kullandığın paylaşım programını bağlantı hızına göre ayarlamazsan bu sorunu yaşaman çok normaldir.

download ve asıl önemli olan "upload hızını" ayarlarsan sorunun kalmaz..

ağınızda kaç bilgisayar olursa olsun bitane paylaşım programı kullanın. böylece download hızınızın artacağı gibi kredinde artar