Gecenlerde Windows 7 Kurulu Bi Notebook vardı eLimde Ekran Kartı ON BOard ..> GMA X3100 (GM965 Chipset li) Özelliktedi. BiLdiğim KadarıyLa Bu O/c Kart Windows XP de 384 MB Vistada ise 387 MB Görüyodu ( 2GB Bellek iLe) Bağdaştırı BiLgilerine Baktım Windows 7 nin nasıL Verim sağLadıgına Şöyle Bi Durum Vardı;
Toplam KuLLanılabilir Grafik Belleği : 251 MB
Ayrılmış Video Belleği : 0 MB
Sistem Video Belleği : 64 MB
Paylaşılan Sistem Belleği : 187 MB
Windows Vista Sisteminde Sistem Video Belleği : 128 MB/ Paylaşılan S.B : 259 MB
PaylaşımLı Ekran Kartı İlginc Durum
- 1
- 2
paylaşımlı ekran kartlarının diğer adı onboard ekran kartları ...
https://www.chip.com.tr/forum/Pay ... n-Karti_t83658.html
https://www.chip.com.tr/forum/PAY ... N-KARTI_t33534.html
Oyunlarda önemli olan donanım bileşenleri sırasıyla Ekran kartı-Ram ve İşlemcidir.son nesil laptoplara bakarsak hemen hemen en yüksek işlemcili laptop 2.6 Ghz ve bu durumda masaüstü bilgisayarları oyun konusunda laptoplardan bir adım daha önde kılıyor.size tavsiyem ram miktarınızı yüsekltmek..en az 3 gb lık bir ram ve onboard ekran kartıyla oyunlarda sorun yaşamazsınız..
tabi yeni çıkıcak oyunları bilmem :)
paylaşımlı ekran kartlarının diğer adı onboard ekran kartları ...
Oyunlarda önemli olan donanım bileşenleri sırasıyla Ekran kartı-Ram ve İşlemcidir.son nesil laptoplara bakarsak hemen hemen en yüksek işlemcili laptop 2.6 Ghz ve bu durumda masaüstü bilgisayarları oyun konusunda laptoplardan bir adım daha önde kılıyor.size tavsiyem ram miktarınızı yüsekltmek..en az 3 gb lık bir ram ve onboard ekran kartıyla oyunlarda sorun yaşamazsınız..
tabi yeni çıkıcak oyunları bilmem :)
Evt 3 GB Yapsam ii OLacak (: Tekrar Vistaya Gecerim Windows 7 Benim Notebook Sevmedi gaLiba :))
Yalnız Benim iŞLemcide Dandik 2.6 Ghz değiL 1.6 Ghz :)) İntel Core2 Duo T5470 OLarak gözüyo BeLKi İŞLemciyide değiştirirm dediğin gibi 2.6 Ghz Uyarsa aLırım :) cvp için tşklerSon Düzenleme: AyPrensii ~ 08 Eylül 2009 11:07
paylaşımlı ekran kartlarının diğer adı onboard ekran kartları ...Tabi canım, paylaşımlı ekran kartıyla oyunlarda sorun yaşamaz. Paylaşımlı ekran kartları en berbat ekran kartlarıdır. Siz isterseniz RAM'i 4 GB yapın bir arpa boyu yol katedemezsiniz.
tabi yeni çıkıcak oyunları bilmem :)Sevgili Osman Bağçevan, siz de bu yazıyı okursanız ve bundan sonra bu yazıyı kaynak gösterirseniz memnun olurum:
Sevgili Recep Baltaş ,
yazınızı biliyorum ve kaynakta gösteriyorum merak etmeyin bu konuda ....
sizin dediğiniz gibi paylaşımlı ekran kartları en berbat ekran kartlarıdır . AMA bu sorunda bu verdiğim yanıtı Chip Online forumlarında gördüm ... sorununda ram alınmasıyla çözüldüğünü görmüştüm...ben de o yüzden bu konuyu açan arkadaşa tavsiye de bulundum ...
Tabi canım, paylaşımlı ekran kartıyla oyunlarda sorun yaşamaz. Paylaşımlı ekran kartları en berbat ekran kartlarıdır. Siz isterseniz RAM'i 4 GB yapın bir arpa boyu yol katedemezsiniz.Sevgili Osman Bağçevan, siz de bu yazıyı okursanız ve bundan sonra bu yazıyı kaynak gösterirseniz memnun olurum:
Sayın Recep Baltaş Bu Kadar Emin OLma neden derse Gigabyte nin Nvidia Chipsetli Anakartlarıı az çok biLirsin o Anakartlarda ON Board Entere kartı Nvidia 6100 OLarak geciyor. Peki bu karttan yani b onboard dan hemen hemen tüm oyunları değil 4 GB 2 GB Sistem BeLLeğinden Call Of Duty World War 5 , Crysis Far Cry gibi vs vs rahat oynarsın ama Laptoplardaki On Board Ekran kartları değişik çok düşük OLuyo
Bana GeForce 6100'ü savunmayın. Bir de şöyle bir şey var: Siz oyunları çöp grafiklerle oynamayı çok seviyorsunuz galiba, ben anlayamıyorum bu "oynatıyor" olayını. Yahu kardeşim millet akılsız o zaman boşuna HD 4870 alıyor. Makalede yazıyor. 6100= x100 yani en alt seviye.
Sayın Recep Baltaş Bu Kadar Emin OLma neden derse Gigabyte nin Nvidia Chipsetli Anakartlarıı az çok biLirsin o Anakartlarda ON Board Entere kartı Nvidia 6100 OLarak geciyor. Peki bu karttan yani b onboard dan hemen hemen tüm oyunları değil 4 GB 2 GB Sistem BeLLeğinden Call Of Duty World War 5 , Crysis Far Cry gibi vs vs rahat oynarsın ama Laptoplardaki On Board Ekran kartları değişik çok düşük OLuyo
HD 4870 Piyasada kuLLanan Çok Nadir hele hele cafelerde hiiç yok millet biLiyor işini Nvidia 6100 OLMasada Nvidia 8500 GT ve Ati EAH 3650 İLe tüm oyunları oynayacagını O Yüzden kimse pek yaklaşmıyor Çift GPU lu ekran kartlarına 4870 gibi vs vs ..
HD 4870 Piyasada kuLLanan Çok Nadir hele hele cafelerde hiiç yok millet biLiyor işini Nvidia 6100 OLMasada Nvidia 8500 GT ve Ati EAH 3650 İLe tüm oyunları oynayacagını O Yüzden kimse pek yaklaşmıyor Çift GPU lu ekran kartlarına 4870 gibi vs vs ..Cafelerin ne kullandığı kimin umrumda. Kafede oyun oynayan artık ilkokul çocukları kaldı. Adam gibi oyun oynayacak adam evinde toplar PC'sini mis gibi oynar.nVidia 8500 GT de berbat bir kart. Hele bir de onun ASUS sürümü yokmu pasif soğutmalı. Öyle bir de komşum satın almış... Kart 80 derceye çıkıp mavi ekran verditiyordu sisteme. Bu sistemi toplatan kim? İnternet cafecinin biri. Bir de sisteme Asus anakart koymuş..Yahu kardeşim Asus'un MX ce SE sürümlerinin ne kadar vahim kartlar olduğunu bilmiyorsan ne koyuyorsun.
Internet cafeciler daha kendi cafeleri işletmekten acizler tutmuş bir de millete bilgi veriyorlar....Ama burası Türkiye tabi...normal. Adam bizi niye dinlesin internet cafe sahibi varken...
Yukarıda dedim ama anlatamadım galiba. Olay tüm oyunları oynatabilmesi değil. Ben hayatımda böyle saçma sapan bir şeye anlam veremiyorum. Yahu şu oyunları düşük ayarlarda AA, AF, QAA olmadan nasıl oynayabiliyorsunuz anlayamıyorum.
Tamam , oynatıyorda nasıl? Zaten Knight Online gibi çöp grafiklere sahip bir oyunu 2 milyon kişinin oynadığı bir yerde daha ne beklersinki....Haa, bir de keran kartları konusunda birbirine hava atarken GB değerini söylemeleri yok mu :)...Sadece gülüyorum yani...LEVEL'ın donanım bölümünde ben yazmaktan bıktım, millet okumamakta ve anlamamakta ısrar etmekten bıkmadı.
Okumadığımız sürece biz adam olmayız kardeşim.
Bu arada HD 4870 tek GPU'ludur.
İstediğiniz kadar makaleler yazın, anlatın, bunları anlayacak kişi sayısı çok az. Çoğu kişinin bunları anlayabilmesi için kaliteli sistemde kaliteli olan aynı oyunu oynayıp görmeleri gerekiyor.
Öyleki kulaktan dolma bilgilerle, komşunun verdiği gazla veya köşedeki internet kafecinin bilgilendirmesiyle PC topluyorlar. Ve sonra buna bir örnek vermek gerekirse ya düşük configirasyona sahip sisteme üst düzey ekran kartı alıp taktıklarında fark göremiyorlar ya da zaten grafikleri düşük oyunlarda eski ekran kartıyla üst sınıf ekran kartının performans farklarını göremediklerinden bu yanılgılara düşüyorlar.
Ama sevindirici olanı ise bu yanılgılara düşen kişi sayısında gözle görülür bir seviyede düzelme söz konusu olması.
Onun için internet cafe'ler de güncel oyunların hiçbirisi doğru düzgün çalışmıyor...(Hepsi için değil)
Sen Hangi Güncel OyunLardan Bahsediyosun Piyasadaki En Ağır Grafik Detaylarını Zorlayan Oyunu SöyLe Bana senin sayacagın güncel oyunların hepsini Beğenmediğiniz ''Zotac veya Palit GeForce 8500 GT'' İLe istediğin çözünürlükte Oynatırım
Yok, ben yazıyorum ama siz ANLAMAMAKTA ısrar ediyorsunuz.
Sen Hangi Güncel OyunLardan Bahsediyosun Piyasadaki En Ağır Grafik Detaylarını Zorlayan Oyunu SöyLe Bana senin sayacagın güncel oyunların hepsini Beğenmediğiniz ''Zotac veya Palit GeForce 8500 GT'' İLe istediğin çözünürlükte Oynatırı
Hala neden 8500 GT'yi savunuyorsunuz ki? Berbat bir kart o. Performans 0. Oyunlarda düzgün çözünürlüklerde adam gibi kalitede oyun oynayamazsınız. Ancak çöp gibi grafiklerle düşük ayarlarda oyun oynadığınızı zannedersiniz.Yani neyin hala açıklamasını yaapcaksınız. Allah şakına biraz okuyun.
Hiç bir şeyden anlamıyorsanız buradaki tabloya bakın, 8500 GT var mı? Yok.
Bunu okuduktan sonra sırayla bunları okuyun:
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayı neden bu kadar seviyoruz?
sen Takmışsın Kafayı Nvidia GTX ve Atinin 4.... Serisine Şunu Unutma KaLite OLmadan Performans OLmaz.. Performans İse İŞLemci ve Bellektek SağLanır. 8500 GT Kötü Kart Diyosun hangi OyunLarı Kalitesiz Oynatıyor SöyLe BakaLım Şayet Ben KuLLanıyorum İntel Core 2 Quad q8200 2.33 Ghz 4 GB (800) BeLLek ve Palit Geforce 8500 GT senin Piyasandaki biLdiğin bütün oyunların hepsini 1 mm bile kasmadan oynuyorum biLmem bunu sna nasıl ıspat ederim.. Senin SınıflandırıLmış Ekran kartı Performans Konusunada Saydı Duyarım ama Unutma 8500 GT Kötü Bi Kart değiLdir Nvidia En Büyük Başarasını GTX Çıkmadan Önce 8 Serisinden aLmıştır Palit 9500 GT Süper kuLLandım ama 8500 GT Çok ii Oldugunu anLadım
HERKES BİLGİ SAHİBİDİR FİKİR SADECE ALINTIDIR
- 1
- 2