ekran kartım gördüğünüz gibi paylaşımlı.bilgisayarı oyun için kullanmayan biriyim oyun oynamadığım içinde ram mimin boşu boşuna gittiğini düşünmükteyim.paylaşılan belleği nasıl kapatırım yardımınız için şimdiden teşekkür ederim
paylaşımlı ekran kartı
bu paylaşımı kapatmak gibi bir seceneğiniz yok ancak düşürülebilirsiniz harici bir ekran kartı kullanmıyorsunuz bu yüzden dolayı sisteminizde grafik işlemek için hiç extra ram yok bu yüzden dolayı ekran kartınız sistem ram'inizden kullanıyor ekran kartının ram kulanması için ille oyun oynamak gerekmiyor masaüstünüz gibi 2B grafikleri oluşturmak içinde rame ihtiyaç duyar ama ekran çözünürlüğünüz 1440*900 veya 1280 e 1024 gibi yüksek sayılmasada yüksek br çözünürlük kullanıyorsanız en az 256 mb olması idealdir tabi ille masa üstü çözünürlüğünüzün yüksek olması değil video izlerkende rame ihtiyaç duyarsınız. Ama bana sistem rami lazım derseniz sisteminiz açılırken BİOS a girip biosdan düşürebilirsiniz Video ram gibi bir sekmenin altında olması lazım ordan en az 128 filan ayarlayın.<
Ben de kapatmak istiyorum ve Toxic adlı üye ile tamamen aynı sorunum var ama benim Biosum American Megatrends International (AMI) bunda bu seçeneği bulamadım ?
ekran kartım
bunu zaten biliyorum sen soruyu anlamadın
resim koymanıza gerek yoktu söyleyebilirdiniz ama yardım için teşekkürler
Ya ben bu biostaki ayarı merak ediyorum Onboard settings var ama orda bişey yaparsam bilgisayar gümler diye korkuyorum .. Bu arada Toxic , imzandaki daha evvelki vista userbarı daha güzeldi , şahsi fikrim :)
mesela benim ram 3062 mb gözüküyor 10 mb 'yi ekran kartı mı Kullanıyor ?
Uff ben kapatmak istiyorm ya zaten 256 mb ekran kartıyla 2.9 puan aldım windows 7 de rezillik :) format atmadan önce 3.3'tü
AMI Biostan ayarı buldum VGA Share Memory : 2 Seçenek var 1M ile 8M , 8M'ydi 1M yaptım , alttada DWMT gibi bişey vardı 256M idi 128MB yaptım bilgisaayarı açtım Windows vista gibi açıldı yani o windows başlatılıyor yazmadı direk vistanın logon ekranı sonra windows 7 ultimate hoşgeldiniz yazdı ayarlara baktım bi değişme yok :(