Merhaba arkadaşlar benim pc de 1gb/256 mb x1550 paylaşımlı ekran kartı var.. Ben paylaşımsız bir ekran kartı almayı düşünüyorum fakat değiştirirken sadece eski kartı çıkarıp yeni kartı takmam ve driverini kurmam yeterli olacakmıdır yoksa eski kart paylaşımlı oduğu için bios tan yada başka bir yerden bir ayar falan yapmam gerekecekmi... Birde max. 150 TL lik bir ekran kartı önerebilirmisiniz.. Yardımlar için şimdiden teşekkürler...
Paylaşımlı kart değişimi ve ekran kartı tavsiyesi.
ayara gerek yok 30 lira daha verebilirseniz hd 4770 alabilirsiniz gayet güzel bir kart vatanda 5 taksit 180 lira
9600GT GDDR3 1GB 256Bit Nvidia DX10 Ekran Kartı Biraz daha ekleyip bu kartı alsam nasıl olur arkadaşlar..
http://www.vatanbilgisayar.com/l ... ils.aspx?I_ID=38999
180 lira veriyorsan kesinlikle benim önerdiğimi al 4770 çok çok daha iyi bir karttır 4770 9800gtyi bile geçiyor
anladığım kadarıyla sen gb değerine ve bit değerine bakıyorsun ama bir ekran kartını sadece onlarla değerlendirmek doğru değildir(bende eskiden sadece onlara bakıyordum ahmet abi ve süleyman abi sayesinde öğrendim)4770 40 nm teknolojisiyle üretiliyor bu hem enerji tüketimini azaltır hem maliyeti bu yüzden fiyatı düşüktür ayrıca 4770 gddr5 ram kullanıyor senin öngördüğün kart gddr3 yani 2 kat daha yavaş ram kullanıyor bunlarıda göz önünde bulundur ayrıca 4770'in dx10.1 desteği bulunduğunuda unutmayalım
Sağol kardeş söylediklerini kaale alacağım... Ayrıca şimdi bendeki powersupply 230V yüksek bir ekran kartı alınca bunu değiştirmek gerekmi kartı filan yakarmı??
230 volt mu 230 watt mı 230 watt'sa değiştirmek gerekli tabiki
Valla watt mı volt mu bilmiyorum üstünde aynen şöyle yazıyor.. '' AC 230 V '' watt yada volt olduğunu nasıl anlarım.. ??
Kasayı açıp baktım;
Evrese swıtching power supply
model: ATX-300
Voltage: 230V/115V
300 Watt..
Battı balık yan gider bide puwersupply alırız atrık... 450-500 watt kurtarır heralde..
http://www.vatanbilgisayar.com/h ... ils.aspx?I_ID=38282
Bu ikiliyi alabilirsin,
eğer çok pahalı dersen bu kartı alırsın,
ama bence biraz zorlayıp ilk modeli alman daha iyi olur.
Sağol kardeş biraz araştırdım 4770 gerçekten çok klas bir kartmış :) tüm oyunları sorunsuz açar sanırım bu birde bellek hızı 3200 nvidia nın dünyalar kadr para verilip alınan kartları ancak bu hızda hatta bir çoğu bu hızda değil
Kart güzel de sen bellek olayına takılma,
daha belleğe gelene kadar neler neler var performansa etki eden, yani her gördüğün bellek hızı yüksek kart daha iyidir diye bir anlam çıkartma.
arkadaşlar peki 4770 i aldım diyeleyim hemen psu almasam bu 300 watta nasıl olur yanarmı hemen kart??
psu almadan ekran kartı alma,
ayrıca kartın genl performansına bakmak en iyisi, sadece bir test ile hanginin ne olduğu ortaya çıkmaz
Sağolun arkadaşlar yardımlarınız ve görüşleriniz için.. Bir kaç gün içinde önce 450-500 watt arası bir psu +4770 alacağım..